Menü

5 dolog, nem hallottál még az Avatarról

  • Dátum: 2013.10.31., 10:27

Az Avatart minden idők egyik legjobb félanimációs filmjeként emlegetik, sokan rajonganak érte. A Duna Kiadó összeszedett 5 olyan dolgot, amit talán még a legnagyobb fanok sem tudtak a filmről.

1. Jim Cameron egy évtizeddel a film elkészítése előtt írta az AVATAR, de akkor még nem léteztek a megfelelő eszközök ahhoz, hogy úgy mutassa be a történetet, ahogy elképzelte. Később elérkezett a technológiai fejlődés új hulláma, és ezekkel a digitális eszközökkel végre lehetőséget kaptak arra, hogy életre keltsék Jim Cameron fantasztikus eposzát.

2. A filmben látható Sámson helikopterek a vietnámi háborús „Huey” helikopterek mintájára készültek. Cameron azt akarta, hogy a Sámson – és minden alacsonyan szálló gép – mainak, vagy közeljövőbelinek látsszon.

3. Az ikránevő leonopterix a Pandora légi ragadozóinak királya. Wayne Barlowe eredeti vázlata az amerikai kopasz nyakú sasra emlékeztető, feltűnő lény.

4. A pandorai tájnak vibráló, szűz, érintetlen és fantasztikus világot kell elénk tárnia, ahol az emberek számára oly fontos, bányászható unobtánium található meg. A földi táj, éles ellentétként, romokban hever. Készletei kimerültek, a levegő belélegezhetetlen, nyomasztó, színtelen, sötét. A gyönyörű, érintetlen táj visszaadásához Steve Messing fiatal tervező két hétre Kínába utazott csak azért, hogy hegyeket nézzen hőlégballonról. Az ott látott hatalmas, szögletes, sziklás hegylánc beleillett a forgatókönyvbe.

5. Az Avatar könyv formájában is kapható a DUNA Könyvklub weboldalán!!!

Minderre választ kapunk e csodálatosan illusztrált kötetből, amelyben a rendező vázlataitól kezdve nyomon követhetjük az alkotás folyamatát a varázslatos végeredményig.

A szerzők: James Cameron rendező, Jon Landau és Peter Jackson producerek és Lisa Fitzpatrick, ismert szakíró.

Most játszhatsz is Avatar könyvért! Nem kell mást tenned, mint kitöltened a kvízt és az általad helyesnek ítélt válaszokat elküldeni a dunakiadoicsoport1@gmail.com e-mail címre! Íme a kérdések:

Melyik bolygót szerették volna gyarmatosítani a filmben?
a. Mars
b. Pandora
c. Jupiter

Melyik bennszülött törzs védte a bolygóját?
a. Nami
b. Na'vi
c. Na'ni

Ki rendezte a filmet?
a. James Cameron
b. Quentin Tarantino
c. Steven Spielberg

A helyes válaszokat november 5. keddig, 12:00-ig küldhetitek el,a helyes megfejtők között 3 Avatar könyvet sorsolnak ki. Sok szerencsét!

Forrás:
Duna Kiadó Csoport

Fotó:
parameter.sk

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.