Menü

Az NVI átvette az európai magzatvédő kezdeményezés aláírásait

  • Dátum: 2013.11.11., 13:08

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) átvette az Egy közülünk elnevezésű európai polgári kezdeményezés Magyarországon gyűjtött aláírásait hétfőn Budapesten. A kezdeményezéssel azt akarják elérni, hogy az EU ne támogasson olyan kutatásokat, melyekben megfogant életeket pusztítanak el.

Frivaldszky Edit, az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület elnöke, a kezdeményezés magyarországi koordinátora azt közölte, az előírthoz képest több mint háromszor annyi aláírást sikerült összegyűjteniük egy év alatt, összesen közel 53 ezret (52.806-ot a szükséges 16.500 helyett).    

Az aláírások többségét, közel 44 ezret aláírásgyűjtő íveken, míg a többit - amelyeket az interneten gyűjtöttek - elektronikus formában, egy CD-n adták le az NVI vezetőjének, Pálffy Ilonának. Hozzátette: az európai polgári kezdeményezések között eddig ebben sikerült a legtöbb aláírást összegyűjteni, ez pedig azt jelzi, hogy Európában fontos érték az emberi élet védelme.    

Frivaldszky Edit tájékoztatása szerint az Európai Unió húsz országában összesen 1 millió 891 ezer aláírást gyűjtöttek össze az emberi élet védelmében indított "One of us" elnevezésű polgári kezdeményezés során.    

Elmondta, a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unióban a fogantatástól kezdve minden embert illessen meg az élethez és a méltósághoz való jog. Az aláírók - egymillió érvényes aláírás esetén - így közvetlenül kérhetik az Európai Bizottságot, hogy az EU ne támogasson olyan kutatásokat, melyekben megfogant életeket pusztítanak el.    

Pálffy Ilona az aláírások hivatalos átvétele után elmondta, a leadott aláírásokról rövidesen tájékoztatják a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), és a testület várhatóan elrendeli majd az aláírások érvényességének ellenőrzését. A feladatot végző Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) ezt követően három hónapja lesz a tételes és gépi ellenőrzésre.    

A KEKKH tájékoztatja majd az NVB-t arról, hány érvényes aláírást találtak a leadott íveken, illetve a CD-n. A bizottság ennek eredményéről igazolást állít ki, amit megküld a magyarországi kezdeményezőknek, akik azt továbbítják az Európai Bizottsághoz.    

Frivaldszky Edit pedig azt mondta, ez után kérhetik majd hivatalosan az Európai Bizottságot arra, hogy tűzze az Európai Parlament napirendjére a kérdést. Hozzátette: erre várhatóan jövő tavasszal vagy ősszel kerülhet sor.

Forrás, fotó:
MTI

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.