Menü

A natúr szépségtől a vérszívó vámpírig

Az idei, téli smink trend igen változatos. Még mindig hódít az egyszerű természetesség, ugyanakkor a vad, fekete színárnyalatok is megjelennek, és persze nem hiányozhatnak az ősz jellegzetes színei sem, a lila, a padlizsán, a szeder, a burgundi és a vörös.

Akármilyen stílust is képviseljünk a lényeg, hogy mindig akad hozzá megfelelő smink. A megfelelő kinézet alapja természetesen egy jó alapozó. Ez nemcsak elfedi a kisebb, nagyobb bőrhibákat, hanem megvédi az arcunkat az időjárási viszontagságoktól, például a széltől, a fagytól. Épp ezért nagyon figyeljünk oda az alapozó megválasztásához, lehetőleg a hidratáló, vitaminos, esetleg aloe-verás változatokat keressük. Használhatunk púdert is, ebben az esetben se a száraz, poros változatot, hanem a krémpúdert kenjük magunkra, és mindig figyeljünk oda, hogy egyenletesen oszlassuk el a felvitt anyagot.

Az idei őszi, téli smink divatot többféle trend határozza meg. Még mindig hódít az egyszerű, természetes megjelenés. Vagyis a sima bőr, kevés pirosító, leheletnyi szájfény, esetleg kevéske szempilla spirál.

Az erősebb kontúrokért rajongóknak sem kell aggódnia, hiszen ezek a vonalak visszaköszönnek mind a száj, mind a szem sminkelésénél.

Emlékeztek Marilyn Monroe cicásan kihúzott szemeire? Nos, ezek a szemek most is épp olyan trendik, mint a hatvanas években. Sőt, kombinálhatjuk is a fekete kontúrt egy másik, élénk színű kontúrral. Esetleg erőteljes szemhéjpúderrel. A macskás, igéző szemek mellé erőteljes rúzst is használhatunk _ színeiben kékeslilásat, vörös szőlőt, áfonyás lilát, szedret, erőteljes vöröset, pirosat, padlizsánt, vagy burgundit.

Az előbb felsorolt színek a szemhéjon is visszaköszönhetnek, viszont eben az esetben semmiképpen se használjunk erős rúzst.

Továbbra is erőteljesen jelen van a fekete az idei smink divatban. A szinte vámpírszerű, erőteljesen satírozott szemekhez erős rúzst is használhatunk.

A füstös szemhéjakról sem kell lemondanunk, amely egyszerű, puritán megjelenést is kölcsönözhet viselőjének, ugyanakkor gyöngyház színekkel, bronzzal, arannyal, némi csillogással kombinálva már elegáns fellépést kíván viselőjétől.

Szólnunk kell még arról, hogy véget ért a tetovált, erőteljes fekete vonalakkal kihúzott szemöldök divatja. Helyette a lágy, természetes kisugárzást kölcsönző, valamivel vastagabb, de ápolt, ugyanakkor természetesen erőteljesebb szemöldököt viseljünk.

Fotó:
pixabay.com

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.