Menü

HM: a korábbiakhoz képest kevesebb pénzből rendezték meg az idei repülőnapot

  • Dátum: 2013.12.29., 18:04

A korábbi repülőnapokhoz mérten lényegesen alacsonyabb költségből valósult meg az idei Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai bemutató, miközben az eddigieknél is látványosabb programok várták az érdeklődőket - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére.

Mint kifejtették: az augusztusi rendezvény megszervezésére mintegy 430 millió, áfával együtt csaknem 545 millió forint állt rendelkezésre. Ehhez képest a nettó költségek 229,7 millió forintot tettek ki. A repülőnapot elsősorban szponzorok - köztük például a Mol és az OTP - bevonásával finanszírozta a honvédelmi tárca.    

Mindezt úgy, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter kezdeményezésére a HM kormányhivatalonként száz jegyet osztott szét a szociálisan leginkább rászoruló, illetve a jó tanulmányi eredményt elérő és a repülés vagy a haderő iránt érdeklődést mutató tanulók és közvetlen családtagjaik részére.     

A rendezvényre elővételben belépőjegyet váltók részére utazási kedvezményt biztosított a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közlekedés Tudományi Intézet és a Budapesti Közlekedési Központ. Az OTP Bankkal, az MKB-val, illetve a K&H Bankkal kötött megállapodás értelmében SZÉP-kártyával is lehetett belépőt venni. E bővítés eredményeként 3,177 millió forint értékben SZÉP-kártyával fizettek a jegyért.    

Kitértek arra is, hogy megnövelték a parkolók számát: négy főbb parkolóhelyen mintegy 11 ezer gépjármű elhelyezésre nyílt lehetőség. A parkolókat katonák alakították ki, ami 42,5 százalékos megtakarítást jelentett a 2010-es költségekhez képest.    

Újdonságként a rendezvényt tíz helyszínen országos roadshow-val népszerűsítették. A kecskeméti légishow-n összesen 142 repülőgép és helikopter vett részt. A látogatók megismerkedhettek a Magyar Honvédség életével, a 75 éves légierő történetével, valamint különböző katonai eszközökkel a kézi lőfegyverektől a T72-es harckocsiig.

Forrás:
MTI

Fotó:
pixabay.com

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.