Menü

Cukrászverseny, hírességek borai és rengeteg pezsgő

  • Dátum: 2014.02.25., 13:46

Széll Tamás, az eddigi legsikeresebb hazai Bocuse d’Or döntős felkészüléséről mutatnak be filmet március 2-án a VinCE Budapest Wine Show-n. A gasztro vasárnap délutáni előadásain étel-bor párosításokkal készülnek, a legizgalmasabb desszertek közül a közönség szavazhatja meg kedvencét. E mellett hírességek boraival és a vörös szőnyegen vonuló sztárok kedvenc pezsgőjével is koccinthatnak, akik az Oscar-díjátadó napján a rendezvényre látogatnak.

A szervezők nemcsak a rendezvény közönségének kívánságait vették figyelembe az V. VinCE Budapest hangsúlyosabb kulináris programjaival, de az ide érkező több mint száz nemzetközi szakértő figyelmét is szeretnék felhívni rá, hogy a hazai borok a nemzetközi gasztronómiában is megállják a helyüket. Kiss Sándor, a Miele séfjének fogásai mellé ezért neves borászatok, köztük a Pannonhalmi Apátsági Pincészet és a Gróf Buttler kínál majd borokat.

Ezt követően a desszert-bor párosítások kerülnek majd sorra, amelyek közül a közönség szavazhatja meg kedvencét. A nézők elismerésére többek között Stephane Gerphagnon, a La Praliné mestercukrásza, de egy még felfedezésre váró ifjú hölgy is pályázik.

A gasztro vasárnapon a séfek Oscarjaként ismert Bocuse d’Or hazai döntőse, Széll Tamás is főszerepet játszik. A bálteremben vetítik a felkészülését bemutató filmet, amelyet Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or szövetség elnöke konferál fel, és amelynek másik főszereplője emblematikus ételünk, a gulyás. Mi volt a cél, hogyan zajlott a kísérletezés, végül miből és hogyan készült el a fogás Széll Tamás elképzelései szerint, vagyis „az összes klisétől, dogmától megszabadítva, átütően kirobbanó, kifejező, a 21.századot magában hordozó” formában? A nézők a filmen túl, közelebbről is megismerhetik a végeredményt.

A pezsgő hangulatot reggel a Champagne Alfred Gratien borásza alapozza meg, többek között azokat a tételeket bemutatva, amelyek három ötcsillagos értékelést kaptak a VinCE magazin tesztelőitől. Később az Oscar-gála jegyében rendezett mesterkurzuson világsztárok borai kerülnek a poharakba, mint a Jolie-Pitt páros roséja vagy Sofia Coppola, a rendezőnő pezsgője.

De koccinthatnak a borkedvelők a filmművészet champagne-aként ismert Moët & Chandonnal is, amelyet a teltházas szombati előadás mellett délutánonként kínálnak majd a Zwack Izabella Borkereskedés standjánál. A ház több mint két évtizede a Golden Globe hivatalos partnere és olyan szuperprodukciókban is feltűnt, mint A nagy Gatsby. A film főszereplője, Leonardo DiCaprio legfrissebb Arany Glóbusza után az Oscar-díjra is jelölést kapott, amelyről éppen aznap éjjel dönt majd az Akadémia.

A film- és champagne rajongóknak a délutáni Kazinczy Boraukció szintén izgalmas programnak ígérkezik, itt akár a Moët & Chandon 1947-es évjáratú vagy a kivételes ritkaságnak számító 1999-es Esprit du Siécle tételére is licitálhatnak. Utóbbiból mindössze 323 magnum palack készült, a gyűjtők kincsét a 20. század leghíresebb évjárataiból házasították.

További információk:
vincebudapest.hu

Forrás, fotó:
Noguchi

Staycation – a kanapéról a nyugalomba

Mai témánk a nyaralás, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk, mert mi van akkor, ha a nyaralás nem egy tengerparti szállodában vagy egy hegyi faházban történik… hanem otthon?

Miért félünk orvosi segítséget kérni?

Ha az egészségünkről van szó, a legtöbben arra vágyunk, hogy minél tovább megőrizzük. A jó hír az, hogy az orvostudomány jelenlegi állása szerint ez nem lehetetlen feladat. Ráadásul az életmódunk és a döntéseink meghatározó szerepet játszanak abban, hogy egészségesek maradunk-e életünk során. Az alábbi cikk arról szól, hogy hogyan őrizhetjük meg testi-lelki jóllétünket, valamint, hogy miért olyan nehéz mégis belépni a rendelő ajtaján szükség esetén.

Fenntarthatóság, kapcsolat és küldetés. Mire szolgál egy közösségi kávéház?

A kihasználatlan publikus épületek és a szabad szobák újraértelmezése egyre népszerűbb irány a rendezvényszervezésben. Az egyik lehetséges forma a közösségi kávéház, amely egyfajta kapcsolódási pontként is működhet. Ez a módszer a költséghatékonyság, a technikai háttér kihasználása és a társadalmi hasznosság szempontjából is előnyös. Ráadásul a legtöbb esetben a kávéházhoz többféle program is kapcsolódik, mint például a zenei estek és a közös vacsorák.

Hogyan maradjunk energikusak a kánikulában?

A nyár sokunknak egyet jelent a szabadsággal, a pihenéssel, a hosszú napsütötte nappalokkal és a várva várt programokkal. Azonban a rekkenő hőség, a párás levegő, a felborult napirend és a kikapcsolódás előtti hajtás könnyen kifacsarhat bennünket. Ha pedig lemerül az energiaszintünk, nehezebb élvezni azt, amiért mindennap dolgoztunk. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy hogyan őrizhetjük meg a lendületünket a júliusi forróság alatt.

A fürdőzés veszélyei – Amit mindenkinek tudnia kell

A fürdőzés nagyszerű kikapcsolódás, de csak akkor biztonságos, ha körültekintők vagyunk. Tartsuk be az alapvető szabályokat, figyeljünk egymásra, és ne kockáztassunk feleslegesen. A tudatosság életeket menthet!