Menü

Miért fogyasszunk citromos vizet?

A citrom pozitív élettani hatásai jól ismertek, egyszerű formában az étrendünk mindennapi elemévé tehetjük!

Nem kell mást tennünk csak azt, hogy reggelente vagy akár más napszakokban is sima citromos vizet iszunk, mely nemcsak folyadékpótlás szempontjából fontos.

A C-vitamin élénkítő hatással bír, ráadásul bizonyítottan fontos szerepe van az egészségmegőrzésben, fokozott fogyasztása különösen stresszesebb időszakokban ajánlott .

A citrom jelentős C-vitamin tartalma mellett káliumban is gazdag gyümölcs, ami hozzájárul a szív, az agy, és az idegrendszer normál működéséhez.

Citromos vízkúrával a gyomorműködésünket is normalizálhatjuk, többek között segíti az emésztőrendszer működését és méregtelenítő hatással is bír.

Antioxidáns hatása miatt a szépségápolásban is hasznát vehetjük, például bevethetjük a ráncaink vagy pattanásaink ellen is.

A lényeg a napi szintű, rendszeres fogyasztás, melyet praktikusan, folyadék formában tehetünk meg. Csavarjunk tehát legalább negyed citrom levét sima vízbe, és kezdjük ezzel a frissítő és egészséges „koktéllal” a napot! Így egyszerre tehetünk jó közérzetünkért és egészségünk megőrzéséért!

Fotó:
pixabay.com

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.

Gomba vásárlásnál erről mindenképp tudnod kell!

A fehérkalapú csiperkegomba igencsak keresett árucikk, de kevesen tudják úgy elkészíteni, hogy a lehető legtöbb tápanyag benne maradjon, miután a tányérra kerül. Akkor most nézzük, hogy miként kell úgy gombás finomságot készíteni, hogy annak ne csak az íze, hanem a tápértéke is kiváló maradjon.