Miért fogyasszunk citromos vizet?
- Dátum: 2014.04.25., 11:38
- C-vitamin, citrom, citromos víz, egészség, szépségápolás
A citrom pozitív élettani hatásai jól ismertek, egyszerű formában az étrendünk mindennapi elemévé tehetjük!
Nem kell mást tennünk csak azt, hogy reggelente vagy akár más napszakokban is sima citromos vizet iszunk, mely nemcsak folyadékpótlás szempontjából fontos.
A C-vitamin élénkítő hatással bír, ráadásul bizonyítottan fontos szerepe van az egészségmegőrzésben, fokozott fogyasztása különösen stresszesebb időszakokban ajánlott .
A citrom jelentős C-vitamin tartalma mellett káliumban is gazdag gyümölcs, ami hozzájárul a szív, az agy, és az idegrendszer normál működéséhez.
Citromos vízkúrával a gyomorműködésünket is normalizálhatjuk, többek között segíti az emésztőrendszer működését és méregtelenítő hatással is bír.
Antioxidáns hatása miatt a szépségápolásban is hasznát vehetjük, például bevethetjük a ráncaink vagy pattanásaink ellen is.
A lényeg a napi szintű, rendszeres fogyasztás, melyet praktikusan, folyadék formában tehetünk meg. Csavarjunk tehát legalább negyed citrom levét sima vízbe, és kezdjük ezzel a frissítő és egészséges „koktéllal” a napot! Így egyszerre tehetünk jó közérzetünkért és egészségünk megőrzéséért!
Fotó:
pixabay.com
Ginzeng – Az energiagyökér

A ginzeng egy adaptogén gyógynövény, amely számos jótékony hatással bír, többek között fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet, csökkenti a stresszt és szorongást, valamint erősíti az immunrendszert. Mit tud ez az energianövényke?
Miért jó az Air Fryer? – Egészségesebb sütés forró levegővel

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az air fryer készülékek – nem véletlenül. Ezek a forrólevegős sütők lehetőséget kínálnak arra, hogy a hagyományos olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsírral készítsünk ropogós, ízletes ételeket. De mitől olyan különleges ez a konyhai eszköz, és miért tartják sokan egészségesebb alternatívának?
A shiitake gomba gyógyhatásai

A shiitake gomba kiemelkedő egészségvédő hatásait Japánban és Kínában több évezreddel ezelőtt felismerték, ezekben az országokban ma is a mindennapi táplálkozás része.
Ne tiltsd, tanítsd

Sokan úgy gondolják, hogy a gyerekek egészséges fejlődésének kulcsa az édességek teljes tiltása. Azonban a szakemberek egyre inkább arra figyelmeztetnek, hogy a tiltás nem feltétlenül vezet jobb eredményhez – sőt, sokszor éppen az ellenkező hatást váltja ki.
Hőálló csokoládé lenne a nyár édességforradalma?

Csak képzeljük el: 35 fok árnyékban, a kezünkben egy szelet csoki… és mégsem olvad szét két perc alatt. Ugye, milyen szép álom? Pedig, ha létezne igazán hőálló csokoládé, az nemcsak a nassolás szerelmeseinek tenne jót, hanem az édességipart is fenekestül forgatná fel.