Menü

Árvíz - A Veszprém megyei Bakonypölöskét elzárta a víz a külvilágtól

  • Dátum: 2014.09.14., 21:22

A Veszprém megyei Bakonypölöskét elzárták az esőzések a külvilágtól: a településen átvezető utat mindkét irányból le kellett zárni vízátfolyások miatt - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóságának sajtószóvivője vasárnap az MTI-t.

 Csépányi-Barczi Petra elmondta, hogy a megyében sok helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, több patak is kilépett a medréből, számos lakóház pincéjébe, illetve alagsorába folyt be az esővíz.
    

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint vízátfolyás miatt le kellett zárni a 71-es számú főutat Örvényesnél. A forgalmat Vászoly és Pécsely felé terelik. A 77-es számú főutat ugyancsak vízátfolyás miatt Pulánál kellett lezárni, a Tapolca és Veszprém közötti forgalmat Nagyvázsony és Vigántpetend felé irányítják.


    

Ajkán a Torna patak vize átbukott a gátján, a környék utcáin hömpölyög a víz. A helyszínen az ajkai tűzoltók megkezdték az árvíz elleni védekezést - mondta.     Pécselyen a hirtelen lezúduló esővíz három épületet öntött el, összesen tíz embernek kellett elhagynia otthonát. 
   

 Hidegkúton egy utcában negyven centiméter magasan folyt a víz, egy lakóingatlant ki kellett üríteni. A községben ötszáz darab homokzsákkal folyik a védekezés - tette hozzá. Örvényesen a Szent Imre utcában körülvett a víz egy lakóingatlant. A ház lakóját a tűzoltók mentették ki.  Úrkúton, a falun átfolyó esővíz miatt homokzsákokkal védekeznek. Tagyon településen is kiöntött a falun átfolyó patak. Itt két lakóingatlant árasztott el, melyek közül az egyik lakatlan volt, a másikat azonban egy embernek el kellett hagynia, elhelyezéséről a polgármester gondoskodott - tette hozzá a szóvivő. 

Forrás:
MTI

Fotó:
pixabay.com

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.