Menü

Dukai Regina: „Amit tiltanak, mindig az a legédesebb”

  • Dátum: 2015.07.15., 08:38

Nem tud ellenállni a kísértéseknek Dukai Regina, aki napfényes időben szívesen lepi meg magát hűsítő finomságokkal. A nyár egyik legforróbb napján egy fagylaltozóba látogatott el, ahol végül nem csak kóstolgatott, de fagyis kanalat is ragadott.

Dukai Regina nyáron sem hajlandó lemondani az édes bűnözésről. A csinos énekesnő a hőségben legszívesebben színes, gyümölcsös és krémes fagylaltokkal hűsíti magát. Volt olyan időszak azonban, amikor ezt nem tehette következmények nélkül: Regina tini kora óta tudja, hogy laktózérzékeny, de komolyabb tünetei csak néhány éve vannak.

„Eleinte gyakran begyulladt a torkom és azt gondolták, a gyomorsavammal lehet baj, mert a családban több embernek is voltak ilyen jellegű problémái. Aztán elmentem egy gasztroenterológus szakemberhez, aki megállapította, hogy tejcukorérzékeny vagyok, és eltiltottmindenféle tejes dologtól. Akit ez nem érint, nem is tudja, mennyire nehéz betartani a diétát, ráadásul a tejtermékeken kívül számos más dologban is van laktóz. Sokszor nincs időm arra, hogy vásárláskor az összetevőket nézegessem, ezért mostanában egyszerűbb számomra egy rágótablettával pótolni a laktázt, ami lebontja a tejcukrot és megelőzi a tüneteket. Így nem kockáztatok, inkább biztosra megyek” –  vallotta be a híresség.

„Érdekes, hogy korábban sosem voltam édesszájú, de mióta tudom, hogy mi tilos, sokkal jobban kívánom az édességeket, és gyakrabban elcsábulok. Mindig tartok otthon is csokit vagy más nassolnivalót, ezek viszont többnyire tejesek, ahogy a fagyik többsége is” – tette hozzá a modellként is ismert előadó.

Reginának egy régi álma vált valóra azzal, hogy fagyispultba állhatott és elkészíthette saját kreációját.

„Konyakmeggyből, zöldalmából, eperből és fenyőmagos sós karamellából csináltam kelyhet, ami amellett, hogy igen gusztusosra sikerült, nagyon finom is volt” – mondta Regi, aki rendkívül otthonosan mozgott alkalmi Bagamériként, így el is gondolkozott azon, ha esetleg egyszer majd sok év múlva szakmát váltana, érdemes lenne cukrászdát nyitni.

Amennyiben tünetei néhány napon belül a laktáz-enzim fogyasztása mellett sem enyhülnek, keresse fel kezelőorvosát!

Forrás, fotó:
redlemon

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Mire jó az articsóka?

A mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes jobban megbarátkoznunk vele. Amíg meleg van, a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, nemcsak a bikinihez formált alak megőrzése érdekében, hanem alapvetően kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket. Aki nem akarja terhelni emésztőrendszerét, azoknak feltárjuk a könnyed emésztés titkát, amelyet az articsóka hatóanyaga rejt.

Természetes tápanyag a gondtalan emésztésért

Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.