Menü

Natúr utazás!

  • Dátum: 2015.07.21., 14:59

Vízpart, napfény, pihenés és partik – a nyár és a szabadság nemcsak a lelkünket, de a szervezetünket is megújítja, feltölti. Ha szeretnénk gondtalanul élvezni a nyaralás minden pillanatát, akkor érdemes higiéniai szempontból is maradéktalanul felkészülni az utazásra. Ne a nyaraláson kísérletezzünk hirtelen választott új kencékkel, ráadásul az évközben megszokott natúrkozmetikumok kiváló szolgálatot tehetnek a nyaralás alatt is, segítve a feltöltődést, szépülést. Köztük is számos hatékony és jótékony terméket találunk, amelyek bátran ajánlhatóak utazáshoz és nyaraláshoz is.

Napozni, de okosan!

Az elmúlt években a bőrrák lobbi óriási kampányt indított a napozás ellen, aminek következtében az emberek megijedtek egy kicsit a jótékony fénysugaraktól. Ugyanakkor a szakemberek felhívják arra is a figyelmet, hogy a napsugárzásra mindenkinek szüksége van: a napfény feltölti a testünket és lelkünket, elősegíti az örömhormonok felszabadulását, felgyorsítja a D-vitamin szintézist, élénkíti a szervezetet. A napozásnál ugyanakkor nagyon fontos a megfelelő fényvédő készítmények kiválasztása! Az Annamarie Börlind natúrkozmetikai márka teljes termékpalettát kínál a napozáshoz, különböző fényvédő faktorral rendelkező krémektől, gyermekeknek szánt naptejeken keresztül egészen a napégést hűsítő permetekig. A megfelelő készítmények használata mellett érdemes arra is ügyelni, hogy minden úszás, mártózás után kenjük újra a testünket, illetve déltől 3-ig ne feküdjünk ki a tűző napra. A napszúrást rengeteg folyadék (víz) fogyasztásával, nedves, világos fejfedő használatával előzhetjük meg. Ha minden óvintézkedésünk ellenére mégis leégett a bőrünk, akkor este kenjük be Dr. Organic bioaktív Aloe vera géllel, ami hűsíti az égő érzést, és regenerálja a megégett bőrt.

Natúr szépségápolás vízimádóknak!

Akár gyógyvizes strandot, édesvizet vagy tengert választunk a nyaraláshoz, egy biztos, hogy a rendszeres fürdőzés erőteljesen igénybe veszi a bőrünket és a hajkoronánkat. A nyaralás alatt érdemes táplálóbb hajápoló szereket használni – ilyen például a Dr. Organic bioaktív marokkói argánolajjal készült samponja és kondicionálója – amely  vitalizálja és fényessé teszi a vízben meggyötört hajszálainkat. Ha valaki szeretne a pihenés alatt egy gyors hajkúrát is beiktatni, az választhat a Khadi ayurvédikus recepturára épülő, különböző hajtípusokra kifejlesztett samponjaiból és hajolajaiból. Bár a tengerparti sós levegő és a tenger sós vize rengeteg jótékony ásvánnyal biztosítja bőrünk megújulását, a bőrünk hidratálásáról és a zsírpótlásról nem szabad elfeledkeznünk. A Dr. Organic bioaktív hatóanyagokat tartalmazó tusfürdői és testápolói kiváló szolgálatot tehetnek ilyenkor nyáron is. Ha valaki csak belföldön nyaral, de nem szeretne lemondani a tengerpart nyújtotta előnyökről sem, az válassza a Dr. Organic bioaktív Holt-tengeri ásványokat tartalmazó tusfürdőjét és testápolóját, amelyek minden jótékony összetevőt tartalmaznak a világ ásványokban leggazdagabb tengeréből.

Nyaralás problémamentesen

Sokan küzdünk különböző köröm és bőrproblémákkal, amelyek kellemetlenek lehetnek a nyaralás alatt. A Dr. Organic teafaolaja segíthet a körömgomba kezelésében, a márka bio méhpempővel készült lábápolója puhává varázsolja a száraz sarkakat, a cellulitisz elleni krém pedig feszesíti a problémás testrészeket. Ha a nyaraláson kirándulunk, és nincs alkalmunk kezet mosni, vigyünk magunkkal Dr. Organic teafás tisztítókendőt, ami nemcsak tisztít az izzasztó melegben, de fertőtlenít is az antibakteriális hatású teafaolajnak köszönhetően. A kellemetlen illatok ellen védekezzünk a Dr. Organic bioaktív deóival, amelyek számtalan illatban kaphatóak.

Forrás:
Napvándor Publishing

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.