Menü

Egy szuperhős család mindennapjai

A Pixar az egyetlen olyan stúdió, aminek a puszta neve garancia a mindenkit lenyűgöző animációra és szórakozásra egyaránt. A mostani alanyunk A hihetetlen család 2 immáron a trendnek megfelelően 3-D-ben jött-látott és még mindig nem győzünk csodálkozni.

Aki a Némó nyomában stílusát szerette, a Verdák kedves rajzait kedvelte, A hihetetlen család látványorgiájától padlót fogott, a Wall-E-től, Fel-től vagy épp a Cocotól elérzékenyült az most sem fog csalódni. A szuperhős család, eléggé frapánsan tér vissza. A fókuszban ezúttal a mindennapok kihivásai vannak, illetve a család és a hivatás összeegyeztethetőségének problematikája.

Kép forrása: IMDB

A sztori egyszerre átélhető felnőtt fejjel és remek szórakozás a gyerekeknek is. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy nem is akar mindenáron a karakterek mélyebb ábrázolásán túl több lenni, mint ami. A sztori bot egyenes. A hősök ideje lejárt és az illegalitásban akciózó Mr. Irdatlanra és Nyúlánkára csupán unalmas mindennapok jutnak. Azonban, egy különc milliárdos megpróbálja elérni, hogy újra rájuk figyeljen a világ. Eközben a legfiatalabb kisgyerekükön is kijönnek a szupergének miatti képességek. Nem is érdemes többet előzetesen tudni erről a történetről. A matekot nem értő családfő kínlódása, a karrierista anyuka kálváriája és a tinédzserkori randizás rejtelmein át, sok, bárki által átélhető téma kerül előtérbe.

A képi világ remekül összerakott, a szinkron megállja a helyét és a sztori 12 éven felülieknek, kiskorú felügyelete nélkül is értelmezhető. A család intézménye, tehát még mindig szent és sérthetetlen. A kalandok csak a szuperhősökre várnak és a rosszfiút pedig garantáltan elkapják és rács mögé juttatják. Mesére fel!

/Szerző: Vass Attila/

/Képek forrása: IMDB/

Mi az a chi futás? – Könyvajánló futóknak

Miért ajánlják a módszer követői a chi futást? Mert tökéletes azoknak, akik fogyni vagy erősödni szeretnének, esetleg egy sérülés után kell felépülniük, s számos más pozitív hozadékai is vannak. A Chi futás kifejezetten a sérülésveszély elkerülésére hívja fel a figyelmet és a megelőzésre épít, megfelelő futótechnika alkalmazásával.

A Mátrix: Feltámadások, avagy micsoda nő ez a férfi

A Mátrix 1999-es trendteremtő kultfilmjét miután egy bibliai kerettel megáldott trilógia filozófiaórává bővítették, amely a rendezők, most már rendezőnők szerint is a transzneművé, pontosabban a nővé válásról szólt, a punk és a kiberkultúra világának alapművét elérte végzete. Folytatást kapott. Az új darab egyszerre lett önmaga újragondolása, werkfilmje, nosztalgiája és paródiája egyben. Nézzük a részleteket.

Játék a szegedi vaksötétben

A szegedi Kisszínházban javában zajlik a Black Comedy című előadás. Az eredeti művet Peter Shaffer írta 1965-ben, ennek most a felújított verzióját láthatjuk.

Szerencsejáték az élet? - Nyerd meg az életed sorozatkritika

A Netflix új Squid Game című sorozata hatalmasat tarolt. Milyen lenne életre-halálra szóló gyerekjátékokban részt venni? És milyen emberek mennének bele realistán ebbe? A Netflix teljesen koreai színészekkel kiadott alkotása, ezekkel a kérdésfeltevésekkel fordul a nézők felé. A Nyerd meg az életed, nagyon jól beletenyerelt a jelenlegi a korszellembe. Azonban kár, hogy az orbitális közhelyek és elcsépelt fordulatok, valamint az európai szemmel túljátszott színészi játék, rengeteget elvesznek a sorozat érdemeiből.

Lélektani gourmet John Wick? - Pig-filmkritika

Nemrégiben debütált a Pig Nicolas Cage főszereplésével, amely talán a színész egész pályafutásának legjobb alakítása lett. Az elsőfilmes rendező Michael Sarnoski, nagy fába vágta fejszéjét mikor belekezdett ebbe az igencsak bizarr történetbe.