Menü

Borban az igazság és a tavaszi jókedv

Szeged, a Dél-Alföldi régió egyértelmű központja minden szempontból. Még a borok szerelmeseinek sem kell messzire mennie egy jó buliért. Minden évben, idén már 25. alkalommal, megrendezik a Szegedi Borfesztivált és Szeged Napja Ünnepségsorozatot. Mint mindig rengeteg helyi és külföldi látogató várható a város szívében felállított bódékhoz. Külön piros pont, hogy idén is Szeged testvérvárosai külön standdal képviselik magukat. Az ünnepség sorozat részei a következők: borfesztivál, hídi vásár, Dóm téri kavalkád és sárkányhajó verseny/viadal. A számok nyelvére lefordítva, május 17-től (péntektől) 26-ig, tehát 10 napig, 10 helyszín, 160 borász, 200 kézműves és 250 különböző program várja a kedves érdeklődőket.

Lesz minden mi szem-szájnak ingere a Gasztroudvarban és a borfesztivál elnevezés ellenére minden fajta ital megtalálható lesz a Széchenyi téren. A grandiózus koncertek árnyékában (Quimby, Geszti Péter) olyan érdekességek is lesznek, mint az eredetileg szegedi banda, a Honeybeast szimfonikus koncertje. A részletes program elérhető a http://szegediborfesztival.hu honlapon. Ami minden évben elmondható az most is borítékolható jelesül, hogy ez a magyar viszonylatban középváros nagyon megtelik erre a 10 napra és ha az időjárás is kegyeibe fogadja a kilátogatókat, akkor minden adott a nagy baráti beszélgetésekhez és az önfeledt mulatozáshoz. Az újabb felejthetetlen élményekért tehát megéri majd újra felfedezni a 'napfény városát' legalább erre a kiemelt 10 napra. Kicsit vigyázni kell majd az árakkal, de jó szervezéssel minden áthidalható. Inkább a többől keveset elvet javaslom. Vannak is erre szakosodott profik az ismerőseim közt, akik centenként (értsd pár cl/bor) kóstolják végig a fesztivál. A "magyar világ" legnagyobb bormustráján, tehát a legbarátságosabb fesztivál közönség, általában napfény, sok borértő és gyönyörű lányok várják a kilátogatókat. Kalandra fel!

FOGadd meg, hogy rendesen fogat mosol

A helytelen fogápolás, a rossz fogak, egy rossz tömés, elhalt fog, a fogászati gócok betegségeket okozhatnak. A gyulladások olyan problémákat okozhatnak, mint a hajhullás, ízületi panaszok, belgyógyászati és ideggyógyászati betegségek, bőr- vagy akár szemproblémák. A góckutatás, a helyes fogápolási szokások kialakítása rendkívül fontos.

Az ágybérlő - könyvajánló

„Tiffy és Leon egy lakásban laknak. Tiffy és Leon ugyanabban az ágyban alszanak. Tiffy és Leon még sosem találkoztak…” Beth O'Leary: „Az ágybérlő” című könyvének figyelemfelkeltő három sora hűen tükrözi a ránk váró történet izgalmát.

„Ahol a folyami rákok énekelnek”

A lenyűgöző történet egy mocsaras lápvidéken játszódik, ahol szívszorító kezdet után magára marad Kya, a hatéves kislány, akit édesanyja elhagyott, s aki csodával határos módon feltalálja magát a magányos vidéken, életben marad…

Gyász, veszteség feldolgozása

A gyász köznapi értelemben véve a szeretett személy elvesztése miatti bánatot, szomorúságot jelenti. Természetes emberi reakciónak tekinthető, melyet a bekövetkező veszteség érzése vált ki.

Jó akciók a régi recept alapján, avagy a Terminátor mitudoménhányról

James Cameron sötét sci-fi víziója, a Terminátor a popkultúra része lett és sztár csinált Schwarziból. A messze kiemelkedő megasikerek után zuhanó színvonalú széria újra Cameron produceri kezébe került és nem kerülhette el immáron 6. részét. A recept a régi Sarah Connorral ismét a fedélzeten. Schwarzi is back. De valahogy nem annyira jók a régi trükkök még a Deadpool rendezőjétől se.