Menü

Csináld magad – vagy inkább mégse

Aki csak teheti és elővigyázatos, az betartja a #maradjotthon felhívást, ez viszont kialakít egy csomó új otthoni élethelyzetet, ám sok-sok mindent nem lehet online megoldani. Gondolok itt a műkörömépítésre, kozmetikai kezelésekre, fodrászati tevékenységekre.

A neten egy lány csak amolyan „nap csókolta” barnított hatást szeretett volna elérni az arcbarnítóval, de a fotói alapján rendesen túltolta, mintha egy pirosra sült grillcsirkét vennék ki a sütőből.

Egy szépen formázott szemöldök csodás keretet ad az arcnak és szépen kiemeli a szemet is, amennyiben viszont nem értünk hozzá, bízzuk kozmetikusra és ne kezdjük el otthon festegetni, vagy amatőr kontároknál tetováltatni, hajat hosszabbíttatni. Ezeket pláne ne.

A profi smink egyik alapja a finom porpúderek, színek, anyagok, textúrák alapos és részletes eldolgozása, aminek köszönhetően egységes és friss lesz az arcszín, azonban a kevesebb néha több elvet tartsuk szem előtt, s ne nézzünk ki úgy, mint akire ráborult egy fél flakon - sok árnyalattal a bőrtől eltérő - hintőpor.

A hajfestés is az a tevékenység, amit jobb a szakemberekre bízni. Egy laza színező felvitele nem hiszem, hogy olyan veszélyes, de mondjuk a fekete hajból holnapra szőkét ne otthoni hajfestéssel próbáljunk meg kivitelezni és pláne nem egyik napról a másikra, mert rémisztő lehet a végeredmény.

Az agyonnapoztatott bőr sem szép, s rendkívül veszélyes is, így aki teheti, hogy erkélyre, teraszra, udvarra kifeküdjön napozni a házi karantén ideje alatt, nos mindezt mértékkel tegye. Nagyon kellemes dolog élvezni a jó időt és a D vitaminra is szükség van, de a bőrt tilos kitenni erős UV sugárzásnak, mértéktelen napfürdőnek. A napozás is mértékkel ajánlott, s megfelelő fényvédőszerek használata mellett.

Műszempillát se próbáljunk meg otthon felragasztani, sem hennával tetoválni, vagy bármi olyat, amihez nem értünk, a sort pedig nem is merem folytatni, nehogy bárkinek ötletet adjak arra, mit nem kellene kipróbálni. Inkább azt tanácsolom, várjuk meg, míg visszaáll az élet a rendes kerékvágásba és keressük fel a profikat. Viszont az a jó, hogy amíg begyógyul/elmúlik/lekopik, legalább otthon senki se látja.

Martinka Dia

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.

Futás biztonságosan!

Régóta gondolkozom azon, hogy mennyire biztonságos sport a futás a szabadban, erdőben, terepen – egyedül. Hogyan tehetjük biztonságosabbá a szabadtéri edzéseinket? Ezzel foglalkozunk ma.

Speciális edzés? Kettlebell!

Miért, milyen, hogy néz ki, mire jó és hogy kell használni?
A kettlebell egy speciális gömb alakú súlyzó, mellyel az egész testet jól át lehet mozgatni.