Menü

Egészséges nassolnivalók

Ha fogyókúrázol, akkor is ennél, ha amúgy nem vagy éhes. Ilyenkor inkább engedj a kísértésnek! Válogass kedvedre az alábbi 21 finomság közül, melyek ráadásul nem tartalmaznak többet 100 kalóriánál.

Narancsos szójaital

Egy egész narancs levét vegyítsd 1 ek citromlével és 1,5 dl szójatejjel, majd keverj bele 1 tk zabpelyhet. A vitaminok és a fehérjék jótékonyan hatnak a sejtekre. Mellesleg a szójatej teljesen koleszterinmentes, ezért egyáltalán nem terheli sem a vért, sem az ereket. (97 kcal)

Grépfrút Turmix

Facsard ki egy grépfrút levét, majd keverd össze 1 tk mézzel, 1 ek zabpehellyel és 1,5 dl kefirrel. A sok vitamin mellett ez a frissítő rengeteg gyümölcscukrot is tartalmaz, amely elegendő energiát biztosít a testnek. (99 kcal)

Paradicsomlé

1 1/4 dl paradicsomlevet fűszerezz némi sóval, borssal és kevés tabascóval. A szósz csípős anyagai felgyorsítják a zsírégetés folyamatát. (99 kcal)

Almás savó

Hámozz meg egy kisebb almát, reszeld finomra, majd pépesítsd 1 ek citromlével és 2 dl savóval! Az alma igazi fogyókúrás ennivaló . A héjában lévő pektin ugyanis megduzzad a gyomorban, így fogyasztásával megelőzhető a farkaséhség. (89 kcal)

Ananász kompóttal

Darabolj fel 2 szelet cukormentes konzerv ananászt, majd adj hozzá 1 ek áfonyabefőttet. Ez a finomság a bogyós gyümölcs vastartalmának köszönhetően fokozza a koncentrálóképességet. (96 kcal)

Málnapüré

Pépesíts 10 dkg mirelit málnát, majd ízesítsd kevés mézzel. Egy kis körtét vágj cikkekre, és rakd a püré tetejére. Ez a minimális adag rengeteg B-vitamint tartalmaz, amelyre a szervezetnek az emésztéshez is szüksége van. (96 kcal)

Szilvakoktél

Ez az ínycsiklandozó ital gyorsítja az emésztést : keverj össze 1 dl szilvalevet 1/2 dl piros szőlőlével és 1 ek citromlével, végül hígítsd némi ásványvízzel. (99 kcal)

Gyümölcsjoghurt

Zsírszegény joghurtba keverj almaszeleteket. Pillanatok alatt elkészíthető, és a gyümölcsben lévő rostanyagok miatt igen laktató csemege. (99 kcal)

Banán

Ez a kedvelt trópusi gyümölcs kiváló energiaforrás munka közben, hiszen B6-vitaminja segít leküzdeni az idegességet. (99 kcal)

Szőlő (100 g: kb. 74 kcal)

A szőlő valódi „egészségtár”, pozitív hatásait szinte felsorolni is lehetetlen… A benne található sok antioxidáns segít a rák megelőzésében; jó vízhajtó, serkenti az emésztést, gyulladásgátló hatású, ugyanakkor magas cukor tartalmánál fogva energetizál, ha fáradtak vagyunk. A szőlő magas szénhidrát tartalmától azonban nem kell tartanod, hiszen a szőlőcukrot azonnal lebontja szervezetünk – sőt, a néhány napos szőlőkúra ősidők óta bevált méregtelenítő módszer.

Alma (1 db ~ 100-250 g: kb 50 kcal)

Az almában szinte az összes létező vitamin és ásványi anyag megtalálható. Valóban korlátlanul fogyaszthatod, hiszen segíti az emésztést és csökkenti a vérzsír koleszterinszintjét. Egy alma minden étkezés után – ennél egészségesebb desszertet elképzelni sem lehet!

Cukkinis fasírt sütőben (laktóz- és gluténmentes)

Kenyér, morzsa nélkül készül, így akár vacsorára és alacsony szénhidráttartalmú diétánál is nagyon jó választás.

50 dkg darált pulykahús

1 közepes cukkini (kb. 20 dkg)

1 tojás

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek mustár

zöldfűszerek, só, bors

kevés kókuszolaj a sütéshez

A cukkinit, hagymákat lereszeljük, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Olajos kézzel gombócot formázunk belőle, sütőpapíron kb. 30 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A zöldségek gazdag használatával a kevés kalória tartalmú ételek tárháza segíti a változatosság megvalósulását.

Szerző: Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Túlevés elleni trükkök

Gátolja a túlevést minden olyan módszer, ami serkenti a dopamin termelődését. Mi a dopamin? A dopamin az agyi ideghálózatban és a mellékvesékben termelődik. Amikor nagy mennyiségben szabadul fel, akkor örömöt, elégedettség- és jutalomérzetet generál. Se a túl magas, se a túl alacsony dopaminszint nem tesz jót, előbbi ingerlékenységet, hiperaktivitást okozhat, utóbbi alacsony libidót, alvászavart, állandó fáradtságot.

Hallottál már a bentonitról?

Furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy együnk agyagot különböző problémáinkra, pedig megoldást jelenthet sok esetben. Lássuk, mire is jó a bentonit.

Az antioxidánsok hatása a szervezetre

Az antioxidánsok széleskörű hatásait mind a mai napig kutatják, igen érdekes és izgalmas eredményekkel. Egyre több cikkben és reklámban említik őket, felhívva a figyelmet az antioxidáns anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkre, élelmiszerekre és kozmetikumokra. Számos előnyük között általában a már többszörösen igazolt öregedésgátló és gyulladáscsökkentő hatásukat szokták megemlíteni, de segíthetnek bizonyos betegségek megelőzésében is kezelésében is.

Bizonyított tény, hogy a whiskey kis mértékben nem káros?

Ez az alkoholos ital csökkenti a koleszterint és kimossa az artériákból a koleszterint is, amely elzárhatja az ereket. Mivel ellazítja az artériák falát, ezáltal biztosítja a vér szabad folyását. A mértékkel fogyasztott whisky egyik legjobb hatása tehát az, hogy megakadályozza az agyvérzés kialakulását.