Menü

Fogyás az internet segítéségével – működik vagy sem?

Az emberek – férfiak és nők egyaránt – képesek a szépségért és külsőért elég sok mindent megtenni. Viszont még mindig sok minden magas áron érhető el a fogyasztói társadalom számára, főleg a fogyókúrák, személyi edzők, sportbérletek és táplálékkiegészítők. Mi a helyzet, ha nem akarunk több tízezret költeni, de azért mégis mozogni szeretnénk?

Az interneten sok drága fogyási metódust találhatunk, viszont, ha ügyesen használjuk a keresőmotort, akkor ingyenes programokat, applikációkat és videókat találhatunk. Sokszor ezek csak úgynevezett „Trial” vagy próbaidőn működnek ingyenesen, és kényszerítenek minket arra, hogy a program teljes élvezetéért fizessünk havi díjat. Jó hírem van! Sokszor az ingyenes verzióval is eltudunk indulni a cél felé. Sok olyan tartalomgyártó van, akik ingyenesen segítenek emberek tízezrein, hogy egészséges életmódba kezdjenek vagy motiválják őket a mozgásra.

Az okostelefonok applikációi között találhatunk kalóriaszámlálókat (például: Yazio), amik segítenek kiszámolni, hogy mennyi kalóriát kell bevinned ahhoz, hogy testsúlyod csökkenésnek induljon. Te pedig beírhatod, hogy mit fogyasztottál a különböző étkezések folyamán. Nem tudod, hogy mennyi kalóriát tartalmaz, amit megettél? Semmi baj, hiszen a keresőben beírhatod, az app pedig tudni fogja. Azt is számontarthatod, hogy mennyi folyadékot vittél be aznap. Motivációnak pedig készíthetsz magadról fényképeket egy-egy mérföldkő elérésénél.

Mozogjunk! Vannak olyan sportok, amiket otthon is vagy az utcán is ingyen végezhetünk. Szerencsére egyre több helyen találhatunk Street Workout Parkokat, amiket ingyen látogathatunk és különböző testmozgások elvégzésére alkalmas. Vagy ha inkább otthon maradnál, keress a YouTube-on az igényeidnek megfelelő sportvideót. Például Chloe Thing csatornáján akár 2 hetes kihívást is csinálhatunk hozzá illő étrenddel. A videók segítségével megtanulhatunk helyesen bemelegíteni és lenyújtani. Vannak egész testet megmozgató videók és olyanok is, amik csak egy testrészre fókuszálnak. De számos másik edzőtől is találhatunk videókat és edzésterveket.

Nem csak videók vannak, hanem applikációk is! Több futós, mozgós appot tölthetünk le telefonunkra, amik értesítést küldenek, hogy ne lustuljunk el és mindennap mozogjunk. Itt is találhatunk kihívásokat, sőt, akik szeretik az izgalmakat, azok letölthetik a Zombies, Run! nevű appot, ami úgy motiválja a felhasználót a futásra, mintha zombik üldöznének minket.

Otthon is találhatunk eszközöket, amikkel edzhetünk: egy ugrálókötél mindig jól jön! Remek kardió gyakorlat, 30 perc átlagos ugrálókötelezéssel közel 242 kalóriát képesek vagyunk elégetni. A lépcső is remek edzést biztosít. Szívritmusnövelésében kiváló szerepet játszik, ha fel-le lépkedünk. A szék farizom erősítő gyakorlatoknál remek választás. Például, ha háttal lefekszel a földre, lábadat a székre helyezed, karodat pedig a földön tartod, mindössze a csípődet kell emelgetned, miközben a karod és a lábfejed stabil marad. Nincs otthon súlyzó? Akkor töltsd fel üres műanyagpalackodat vízzel vagy esetleg homokkal. Máris kezdődhet a karerősítés!

Személyes tapasztalatokkal rendelkezem ezen témát illetően. Pár hétig nagy önfegyelemmel végeztem a fent említetteket. Kiszámoltam az ajánlott kalóriabevitelt, amit tartottam is. Naponta sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottam, mindennap sportoltam (volt, hogy egy nap csak 15 percet), de ezek mellett egy héten 1 kilótól szabadultam meg. Önfegyelemmel az ingyenes programok is tudnak hasznosak lenni és hatékonyak, akár egy olyan program, amiért az emberek akár több tízezret fizettek.

Nagypál Anna

A kutyatartás előnyei

A kutyák társasága és szeretete számos egészségügyi és lelki előnnyel jár. Kíváncsi vagy mik is ezek? Akkor olvass tovább…

A bennünk élő gyermeki én nyomában

Mindannyiunkban lakozik egy gyermek, egy felnőtt és egy szülő, nem egy széthasadt személyiség leírását tartalmazza a mondat, hanem énünk különböző szintjeit, állapotait, melyeket más és más helyzetekben, vagy személyekkel szemben hívunk elő és mutatunk meg.

Mit mikor, avagy az ideális napirend

A szervezet működésének is megvan a maga ritmusa, s minden tevékenységnek megvan a maga ideje. Ekkor vagyunk a leghatékonyabbak abban, amit épp csinálunk. - ilyenkor tudjuk a legjobb hatásfokkal végezni az adott feladatot. Vajon milyen az ideális napirend?

Egészségmegőrzés távoktatás alatt

A vírus megelőzésének őszi szakaszában ismét elérkezett az az idő, amikor a világ államai korlátozásokat vezettek be. Ezek nagyban befolyásolják mindennapi életünket, ezáltal a mindennapi rutinunkra is rányomják a bélyegét.

Tanácsok kiégés megelőzésére

A kiégési szindróma (angol kifejezés, a burnout syndrome-ból) azt a tünetegyüttest jelöli, amely hosszú távú fokozott érzelmi megterhelés, kedvezőtlen stresszhatások következtében jön létre. Fizikai-érzelmi-mentális kimerüléssel jár, és elsősorban azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, humán területen dolgoznak, vagy akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára vagy azonosulásra van szükségük.