Menü

Fogyás az internet segítéségével – működik vagy sem?

Az emberek – férfiak és nők egyaránt – képesek a szépségért és külsőért elég sok mindent megtenni. Viszont még mindig sok minden magas áron érhető el a fogyasztói társadalom számára, főleg a fogyókúrák, személyi edzők, sportbérletek és táplálékkiegészítők. Mi a helyzet, ha nem akarunk több tízezret költeni, de azért mégis mozogni szeretnénk?

Az interneten sok drága fogyási metódust találhatunk, viszont, ha ügyesen használjuk a keresőmotort, akkor ingyenes programokat, applikációkat és videókat találhatunk. Sokszor ezek csak úgynevezett „Trial” vagy próbaidőn működnek ingyenesen, és kényszerítenek minket arra, hogy a program teljes élvezetéért fizessünk havi díjat. Jó hírem van! Sokszor az ingyenes verzióval is eltudunk indulni a cél felé. Sok olyan tartalomgyártó van, akik ingyenesen segítenek emberek tízezrein, hogy egészséges életmódba kezdjenek vagy motiválják őket a mozgásra.

Az okostelefonok applikációi között találhatunk kalóriaszámlálókat (például: Yazio), amik segítenek kiszámolni, hogy mennyi kalóriát kell bevinned ahhoz, hogy testsúlyod csökkenésnek induljon. Te pedig beírhatod, hogy mit fogyasztottál a különböző étkezések folyamán. Nem tudod, hogy mennyi kalóriát tartalmaz, amit megettél? Semmi baj, hiszen a keresőben beírhatod, az app pedig tudni fogja. Azt is számontarthatod, hogy mennyi folyadékot vittél be aznap. Motivációnak pedig készíthetsz magadról fényképeket egy-egy mérföldkő elérésénél.

Mozogjunk! Vannak olyan sportok, amiket otthon is vagy az utcán is ingyen végezhetünk. Szerencsére egyre több helyen találhatunk Street Workout Parkokat, amiket ingyen látogathatunk és különböző testmozgások elvégzésére alkalmas. Vagy ha inkább otthon maradnál, keress a YouTube-on az igényeidnek megfelelő sportvideót. Például Chloe Thing csatornáján akár 2 hetes kihívást is csinálhatunk hozzá illő étrenddel. A videók segítségével megtanulhatunk helyesen bemelegíteni és lenyújtani. Vannak egész testet megmozgató videók és olyanok is, amik csak egy testrészre fókuszálnak. De számos másik edzőtől is találhatunk videókat és edzésterveket.

Nem csak videók vannak, hanem applikációk is! Több futós, mozgós appot tölthetünk le telefonunkra, amik értesítést küldenek, hogy ne lustuljunk el és mindennap mozogjunk. Itt is találhatunk kihívásokat, sőt, akik szeretik az izgalmakat, azok letölthetik a Zombies, Run! nevű appot, ami úgy motiválja a felhasználót a futásra, mintha zombik üldöznének minket.

Otthon is találhatunk eszközöket, amikkel edzhetünk: egy ugrálókötél mindig jól jön! Remek kardió gyakorlat, 30 perc átlagos ugrálókötelezéssel közel 242 kalóriát képesek vagyunk elégetni. A lépcső is remek edzést biztosít. Szívritmusnövelésében kiváló szerepet játszik, ha fel-le lépkedünk. A szék farizom erősítő gyakorlatoknál remek választás. Például, ha háttal lefekszel a földre, lábadat a székre helyezed, karodat pedig a földön tartod, mindössze a csípődet kell emelgetned, miközben a karod és a lábfejed stabil marad. Nincs otthon súlyzó? Akkor töltsd fel üres műanyagpalackodat vízzel vagy esetleg homokkal. Máris kezdődhet a karerősítés!

Személyes tapasztalatokkal rendelkezem ezen témát illetően. Pár hétig nagy önfegyelemmel végeztem a fent említetteket. Kiszámoltam az ajánlott kalóriabevitelt, amit tartottam is. Naponta sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottam, mindennap sportoltam (volt, hogy egy nap csak 15 percet), de ezek mellett egy héten 1 kilótól szabadultam meg. Önfegyelemmel az ingyenes programok is tudnak hasznosak lenni és hatékonyak, akár egy olyan program, amiért az emberek akár több tízezret fizettek.

Nagypál Anna

Holisztikus szemlélet a pajzsmirigybetegség kezelésében

A holisztikus szemlélet lényege, hogy ne csak a tüneteket gyógyítsuk, ne azokat akarjuk megszüntetni gyógyszeres kezeléssel, hanem az igazi okot tárjuk fel.

Esküvői szokások és hiedelmek

Talán még nincs itt szezonálisan az esküvők ideje, de a tavasz, nyár beköszöntével elérkeznek ezek a jeles napok is. Aki ismeri az esküvővel kapcsolatos népi hiedelmeket, az tudja, hogy az esküvőket számos babona övezi.

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.