Menü

Magyar sikerek az arcápolásban

Már jól lehet látni, hogy a jövő a környezettudatosságban, a szemétmentes termékekben van. Fontos a helyes arcápolás és a megfelelő, egyéni rutin kialakítása, erre egyre több magyar cég és influenszer is felhívja a figyelmet. Azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen minőségi termékeket borsos áron árulják, ezért próbálkoznak pénztárcabarát megoldásokat keresni. Emiatt egyre több magyar vállalkozás lendül fel és hódítja meg magyar emberek ezreit.

A Geek&Gorgeous magyar márka Rácz Judit nevéhez köthető, aki a krémmánia.hu megálmodója egyaránt. 2015-ben jött az ötlet, hogy Budaházy Péterrel (Helia-D tulajdonosa) közösen egy márkát készítsenek. A G&G termékei parfüm-, színezék- és szárító alkoholmentesek, állatokon nem tesztelik a hatóanyagokat. Kerülik az allergén anyagokat és a vitatott összetevőket. Tiszta hatóanyagokat és top összetevőket használnak. Gyártanak AHA, BHA és PHA savakat, emellett például niacinamide, C-vitamin, azeclair és hialuron szérumokat. Foglalkoznak tonik, lemosó és retinal gyártásával is. Egészen pénztárca barát az összes termékük, és 100%-ban magyar. Létrehoztak egy angol nyelvű oldalt is, hogy külföldre is elszálljon a hír, hogy milyen szuper márka a Geek&Gorgeous.

Az almost 1.618 nevű cég egy teljesen új márka a magyar dermatológiai márkák között. A PHI Cosmetics szintén magyar márka szárnyai alatt nevelkedett, a szakmai csapat vezetője egy fiatal élelmiszer-és biomérnök, Szujó Nóra. A csapat sokféle képzettségű mérnökből és szakemberből áll, hogy minden termék professzionális legyen. „Az almost 1.618 megalkotásánál az volt a cél, hogy egy natúr, káros anyagoktól mentes minimalista formulákból álló termékcsaládot hozzunk létre, melyben a fókuszt a hatóanyagokra helyeztük.” – írja bemutatkozójában Nóra. Natúr összetevőkkel foglalkoznak a gyártási folyamatok során. Sőt annyira nyitott a vásárlókra a cég, hogy mindenkit invitálnak a laborukba, ahol meg lehet nézni a gyártási folyamatot és ingyenes konzultációra is van lehetőség. Rengeteg szérumot árulnak (ők ezeket monoszérumként és biszérumként hirdetik), de arckrém is található a palettán. Árban drágább, mint a G&G, de ők is minőségi összetevőkkel dolgoznak.

A Manna egy régebbi márka, már drogériák polcain megtalálhatóak termékeik. Nemcsak arcápolással, hanem magával a szépségápolással foglalkoznak, ezért gyártanak szappant, sampont és egyéb termékeket is. Megalkotója Varga-Darabos Andrea otthon kezdett kísérletezni a vegyszermentes szépségápolási termékekkel, mert az újszülött kisfia csupa kiütés lett. Később 2010-ben hobbijából vállalkozást indított, és gyermeknevelés mellett tanult is. Elsődleges irányvonaluk a szappangyártás volt, és úgy nőtte ki magát ez a naturkozmetikai vegán márka. A Manna az első magyar, a Cruelty Free International által is elismert, garantáltan állatkísérlet-mentes kozmetikai márka. Már gyártanak arcápolókat, szépségolajokat, arcpakolásokat és bőrradírokat. Ellentétben a fenti két céggel, a Manna nem dermokozmetikai cég, de törekednek a káros összetevők kerülésére, azonban termékeik tartalmaznak parfümöt. Árban nagyjából a fenti két cég között helyezkedik el.

A következő részben még hozok pár sikeres magyar arcápolási céget, hiszen még lehet folytatni a sort! Legyünk büszkék ezekre a márkákra, és ha tehetjük, válasszunk mindenből magyar terméket, ezzel támogatva a magyar munkahelyeket!

Nagypál Anna

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.