Menü

Magyar sikerek az arcápolásban

Már jól lehet látni, hogy a jövő a környezettudatosságban, a szemétmentes termékekben van. Fontos a helyes arcápolás és a megfelelő, egyéni rutin kialakítása, erre egyre több magyar cég és influenszer is felhívja a figyelmet. Azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen minőségi termékeket borsos áron árulják, ezért próbálkoznak pénztárcabarát megoldásokat keresni. Emiatt egyre több magyar vállalkozás lendül fel és hódítja meg magyar emberek ezreit.

A Geek&Gorgeous magyar márka Rácz Judit nevéhez köthető, aki a krémmánia.hu megálmodója egyaránt. 2015-ben jött az ötlet, hogy Budaházy Péterrel (Helia-D tulajdonosa) közösen egy márkát készítsenek. A G&G termékei parfüm-, színezék- és szárító alkoholmentesek, állatokon nem tesztelik a hatóanyagokat. Kerülik az allergén anyagokat és a vitatott összetevőket. Tiszta hatóanyagokat és top összetevőket használnak. Gyártanak AHA, BHA és PHA savakat, emellett például niacinamide, C-vitamin, azeclair és hialuron szérumokat. Foglalkoznak tonik, lemosó és retinal gyártásával is. Egészen pénztárca barát az összes termékük, és 100%-ban magyar. Létrehoztak egy angol nyelvű oldalt is, hogy külföldre is elszálljon a hír, hogy milyen szuper márka a Geek&Gorgeous.

Az almost 1.618 nevű cég egy teljesen új márka a magyar dermatológiai márkák között. A PHI Cosmetics szintén magyar márka szárnyai alatt nevelkedett, a szakmai csapat vezetője egy fiatal élelmiszer-és biomérnök, Szujó Nóra. A csapat sokféle képzettségű mérnökből és szakemberből áll, hogy minden termék professzionális legyen. „Az almost 1.618 megalkotásánál az volt a cél, hogy egy natúr, káros anyagoktól mentes minimalista formulákból álló termékcsaládot hozzunk létre, melyben a fókuszt a hatóanyagokra helyeztük.” – írja bemutatkozójában Nóra. Natúr összetevőkkel foglalkoznak a gyártási folyamatok során. Sőt annyira nyitott a vásárlókra a cég, hogy mindenkit invitálnak a laborukba, ahol meg lehet nézni a gyártási folyamatot és ingyenes konzultációra is van lehetőség. Rengeteg szérumot árulnak (ők ezeket monoszérumként és biszérumként hirdetik), de arckrém is található a palettán. Árban drágább, mint a G&G, de ők is minőségi összetevőkkel dolgoznak.

A Manna egy régebbi márka, már drogériák polcain megtalálhatóak termékeik. Nemcsak arcápolással, hanem magával a szépségápolással foglalkoznak, ezért gyártanak szappant, sampont és egyéb termékeket is. Megalkotója Varga-Darabos Andrea otthon kezdett kísérletezni a vegyszermentes szépségápolási termékekkel, mert az újszülött kisfia csupa kiütés lett. Később 2010-ben hobbijából vállalkozást indított, és gyermeknevelés mellett tanult is. Elsődleges irányvonaluk a szappangyártás volt, és úgy nőtte ki magát ez a naturkozmetikai vegán márka. A Manna az első magyar, a Cruelty Free International által is elismert, garantáltan állatkísérlet-mentes kozmetikai márka. Már gyártanak arcápolókat, szépségolajokat, arcpakolásokat és bőrradírokat. Ellentétben a fenti két céggel, a Manna nem dermokozmetikai cég, de törekednek a káros összetevők kerülésére, azonban termékeik tartalmaznak parfümöt. Árban nagyjából a fenti két cég között helyezkedik el.

A következő részben még hozok pár sikeres magyar arcápolási céget, hiszen még lehet folytatni a sort! Legyünk büszkék ezekre a márkákra, és ha tehetjük, válasszunk mindenből magyar terméket, ezzel támogatva a magyar munkahelyeket!

Nagypál Anna

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?

Amit jó, ha tudsz a fényvédelemről

Mindenki szereti a napfényt, csupa pozitívumot ad, jó kedvre derít, D vitamin nyerünk belőle, jobb lesz a hangulatunk, szebb a bőrünk, kellemesebb a közérzetünk. A napfény jó tulajdonságait nem is kell bemutatni, azonban a napozásnak vannak veszélyei is.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.

A transzgenerációs hatások nyomában

A transzgenerációs hatások, vagyis azok a szemléletek, viselkedésminták, gondolkodási formák, melyeket felmenőink hagytak ránk örökül, a pszichológiai kutatások fontos részterülete.