Menü

A nyirokmasszázs segít a fogyásban

Hogyan lehet segítségedre a nyirokmasszázs a fogyásban?

A nyirokmasszázs a kötőszöveteidre és azon belül a nyirokrendszeredre van hatással. Ami nagyon fontos, mert elősegíti a nyiroknedvek keringését a szervezetben. Célja a szövet közötti folyadék kivezetése a szervezetből a nyirokáramlás serkentésének segítségével. Ezáltal gyorsítja a tisztulási folyamatokat.

Ha valahol pangás lenne, akkor beindítja a nyirokrendszer tisztító folyamatait és megszünteti a vizenyő felgyülemlést, fehérjepangást a szervezetben. Gyorsul az anyagcseréd, lemegy rólad a víz, távoznak a káros anyagok és oldja a benned lévő feszültséget. A nyirokkeringés beindításával a méreganyagok a véráramba kerülnek, majd eljutnak a májhoz és a vesékhez. Ezek a kiválasztó szerveink, pedig segítenek a szervezetből való mérgek kiürítésében.

Megkönnyebbül a tested és sokkal energikusabbnak fogod érezni magad, valamint erősíti az immunrendszered működését. Egy jó masszőr, hatékony zsírszövet stimuláló technikákkal fokozza a zsírégetés beindítását, összetöri a zsírsejtjeidet, amelyek salakanyagként fognak távozni a testedből a nyirokrendszereden keresztül. Ezáltal, ez egy kitűnő fogyasztó masszázs lehet számodra, figyelembe véve a saját adottságaidat és, hogy melyek a kényes pontjaid, amit jobban meg kell dolgozni a jobb eredmény érdekében.

Mit érdemes még tudnod a nyirokmasszázsról?

Ez a masszázsfajta segít a gyógyulási és tisztulási folyamatokban és nincs semmilyen káros mellékhatása. A nyirokcsomók az emberi szervezet első védelmi vonala. Ha ez nem működik megfelelően, akkor az immunrendszerünk sem tud, hatékonyan fellépni a kórokozók, baktériumok, gyulladásos megbetegedések ellen, ezért fontos a jó nyirokáramlás a szervezetben.

Serkenti a salakanyag távozását, elősegíti a meglévő gyulladások gyógyulását és a sejtek, szövetek regenerálódását. Kiváló például, fájdalomcsökkentésre, stresszoldására, segít az alvászavarok leküzdésében. Valamint, számos betegség esetében alkalmazzák, mivel a nyirokkeringés beindításával a testünkben fokozatosan helyre áll a rend, ahogy megszabadul a felgyülemlett méreganyagoktól, amik gátolják a szervezetünket a mielőbbi felépülésben.

Nyirokmasszázs méregtelenítésre!

Mivel a méreg- és salakanyagok távozásához sok folyadékra van szükség, hogy támogassuk a kiválasztó szerveink munkáját, ezért már a masszázs előtti napokban különösen érdemes odafigyelni a bő folyadék fogyasztásra. Lehetőleg napi szinten igyunk 3 liter vizet.

Ezt kiegészítheted még különböző gyógyteákkal, zöld teával és természetes zöldségekből készült levekkel. A masszázs napján és utána is fogyassz rengeteg folyadékot, ami elengedhetetlen a mindennapokban is. A mosógép sem mos tisztára víz nélkül!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.