Menü

Adj teret a pozitív gondolkodásnak!

Minden napod csodálatos lehet, ha úgy tekintesz rá. Lehet, hogy most azt hiszed, sosem lesz vége a rossz periódusodnak, de próbálj meg úgy ránézni, hogy most építed fel magadban azt a belső erőt, amely elég önbizalmat ad, hogy képes legyél változtatni. Bízz a jövőben, legyél pozitív, használd ki a pozitív gondolatok erejét!

Amikor látszólag nem történik semmi az életedben, használd ki, és mélyedj el a gondolataidban, tervezgess ezerrel. Gyűjtsd össze, hogy ki, mi lehet majd a segítségedre ahhoz, hogy kibonthasd az álmaidat. Legyen bármilyen elkeserítő az életed, tartsd magad felszínen. Táplálkozz egészségesen, vitamindúsan, törődj a testeddel, készülj az újjászületésedre. Mozogj rendszeresen, hogy az izmaid erősek, és ruganyosak legyenek.

Ha így teszel, nem csak a testedet tartod karban, hanem az önbecsülésed is nő. Az önbizalmadat azzal is fejlesztheted, ha alaposabban megismered magad. Tudod például, hogy mitől érzed jól magad, milyen emberek társaságát kedveled, hol tartasz a hivatásodban és a párkapcsolatodban, valamint hol szeretnél tartani. Ezek mind fontos kérdések, és természetesen a sor nem teljes. Szeresd magad! Sokan egy egész életen át tanulják ezt. Lehet, hogy nem vagy tökéletes (ki az?), de az a pont, ahol most tartasz, egy kiindulópont ahhoz, ahová tartasz. Koncentrálj a jelenre, hiszen te határozod meg, hogy ki vagy.

A pozitív gondolatok ereje
Hogy állsz a pozitív megerősítésekkel? Ha még nincsenek megerősítéseid, itt az ideje, hogy írj magadnak párat belőlük. A lényeg az, hogy tartsd a fókuszt azokon a dolgokon, amelyek lelkesítenek, és feltöltenek erővel. Becsüld meg őket, mert segítenek abban, hogy megvalósíthasd önmagadat. Higgy magadban, hiszen minden egyes nappal megújulhatsz, és erősebbé válhatsz. Takarítsd ki rendszeresen a negatív gondolataidat!
Tipp: ha nagyon magad alatt vagy: találkozz a barátaiddal, hiszen a barátság ereje sok mindenen átsegít.

Lásd meg az apró csodákat
Minden egyes napnak megvan a maga szépsége. Ha megtanulod becsülni a nap kis örömeit, akkor mindig lesz okod arra, hogy mosolyogj. Így szép az élet! Ha megnyitod magad előtt, szabadnak fogod magad érezni, ebben az állapotban pedig könnyen fejlődsz.

Tanuld meg kimondani, hogy mi bánt!
Ez a fejlődés egyik kulcsa. Ahhoz, hogy élvezni tudd az életet, felejtsd el azt a gyakorlatot, hogy a problémáid a szőnyeg alá sepred. Sajnos sokunkat nem tanítottak meg arra, hogy felvállaljuk az érzéseinket, és kommunikáljuk mások felé. Pedig fontos kimondanod, hogy mi bánt, hiszen egyrészt megkönnyebbülsz, másrészt sokkal tisztább fejjel tudsz gondolkodni.

A benned lévő blokkok, félelmek gátolják az energia áramlását. Ne kövesd hát a régi mintát, tanuld meg kimondani a gondolataidat.

Az élet valójában egy tánc

Ha úgy kelsz fel reggel, hogy még egy csomó mindent meg kell csinálnod aznap, mázsás súlyként fog rád nehezedni, teher lesz az egész létezésed. Te hallod az élet ritmusát?

Ha nem, idézd fel a könnyed és örömteli pillanataidat, gondolj a barátaidra, a szerelmedre. Élj csak úgy a mának, és a pillanatnak néha! Tanuld meg a kellemes érzésekre hangolni magad.

Táncolj, énekelj, meditálj, adj hálát az életedért. Kívánjuk, hogy te is megérezd a lét könnyedségét.

Amikor meditálsz, időt adsz magadnak arra, hogy megfigyeld, mi zajlik benned. A belső csend kulcs önmagadhoz. A meditáció segítség akkor is, amikor túlságosan felkavarodnak az érzelmeid, és egy lépést hátrébb léphetsz tőlük. Olyan ez, mint amikor kiüríted a szemetest. Egy belső nagytakarítás, amely után lesz hely azoknak az érzelmeknek, amelyek előre visznek az utadon.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.