Menü

10 szép gesztus, amivel belophatod magad a párod szívébe

Úgy érzed, hogy alábbhagyott a lángolás? A következő 10 kedves gesztus nem kerül semmibe, de a párod biztosan érezni fogja általuk, hogy mennyire fontos neked. Hiszen a törődés a legapróbb dolgokban mutatkozik meg.

1. Készítsd el a reggeli kávéját

Ha te is azoknak a táborát erősíted, akiket kora reggel az asztalon vár a friss kávé, ideje változtatni a dolgon! Kelj fel egy kicsivel korábban, hogy ne a párod legyen a reggeli kávéfelelős, amíg te a másik oldaladra fordulsz. Hidd el, értékelni fogja, ha beosonsz mellé a hálószobába és a kezébe nyomsz egy mennyei cappuccinót. Valamelyik reggel én is bevetettem magam a konyhába, hogy megküzdjek a kávéfőzővel. Hirtelen azt sem tudtam, mit kell rajta benyomni, hová kell önteni a kávészemeket, de végül sikerült megoldani a feladatot, a barátom pedig a konyhába érve széles mosollyal elvette tőlem a csészét. Ráadásul a kávé is ízlett neki!

2. Küldj napközben támogató üzeneteket

Ha az időd engedi, a mindennapi felszínes chatelést törd meg néhány kedvesebb hangvételű üzenettel. Persze, azt is fontos megbeszélni, hogy elfogyott a WC-papír és valamelyikőtök munka után ugorjon le boltba, de egy személyesebb üzenetnek is megvan a varázsa. Sőt, ha tudod, hogy a párodnak nehéz napja lesz, küldj neki napközben támogató sorokat! Néha egy „Kitartást, szívem” sokkal többet ér, mint egy gyertyafényes vacsora.

3. Tegyél be egy mosást

Lehet elsőre furcsán hangzik, de a házimunka elvégzése szintén kedves gesztus lehet a részedről. Engem is meglepett, amikor a barátom annyira örült az általam elindított mosásnak, mintha egy trópusi nyaralással leptem volna meg. Hozzáteszem, rendszeresen végzek házimunkát, így semmi meglepő fordulat nem történt. Ő mégis nagyon boldog volt, amiért magamra vállaltam a házimunka ezen részét, és neki már nem kellett vele bajlódnia.

4. Egy kis masszázs mindenkinek jár

Tegye fel a kezét, aki imádja, ha a hátát dögönyözik! Sejtettem, vagyunk egy páran. Éppen ezért, néhanapján lepd meg a párodat egy isteni hátmasszázzsal, hogy igazán érezze a törődést. Olykor én is becipelem a hálószobába a kedvenc testápolómat, vicces mintákat rajzolok a barátom hátára (hogy én is jól szórakozzak), majd belemasszírozom a bőrébe a nyugtató krémet. Persze a testápoló használata nélkül is megmasszírozhatod a másikat, valószínűleg így is értékelni fogja a kedves gesztust.

5. Varázsszó: Köszönöm!

A köszönetnyilvánítás annyira alapvető dolog, hogy sokszor el is feledkezünk róla. Lehetséges, hogy te sem mondod minden egyes nap a párodnak, hogy hálás vagy neki a mosogatásért vagy a főzésért, de néha azért jó az, ha megölelve a párodat azt mondod neki, köszönöm.

6. Csak öleld át

Legyen szó egy kisebb vitáról vagy nagyobb mosolyszünetről, egy ölelés a legfagyosabb szíveket is képes felolvasztani. Ha a pároddal legközelebb összekülönböztök egymással, a sebnyalogatás helyett, inkább szorosan öleld át! Engem ezzel a taktikus lépéssel bármikor le lehet szerelni, és rögtön elfelejtem a sértettségem okát. Nem mellesleg, egy őszinte ölelés néha felér ezer bocsánatkéréssel.

7. Készítsd el a kedvenc ételét

A nagymamám mondogatta mindig, hogy egy férfit a hasán keresztül lehet megfogni. Milyen igaza volt! A barátom például minden tányér húsleves után egyre szerelmesebben néz rám. Esküszöm, hogy nem csempésztem semmit a levesébe, egyedül a gondoskodás vált ki belőle ilyen reakciót. Látod, néha nem árt a szexi fehérneműt egy tányér finom ételre cserélni!

8. Járj a családja kedvében

A rokonlátogatás nem minden pár kedvenc elfoglaltsága, pedig szuper dolgok is kisülhetnek belőle. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy jobban megismerhesd a barátod családját, és kedveskedj nekik valami aprósággal. Az egyik hétvégén minket is meglátogattak anyukámék, és nagyon jól esett a párom figyelmessége, hogy kérés nélkül megfőzte az ebédet, megterített, beszélgetett a szüleimmel és el is mosogatott. A végén nekem lett lelkiismeret-furdalásom, amiért csak a tiramisu evésben csillogtattam meg a tudásomat.

9. Légy jó hallgatóság

Leszúrták a munkahelyén? Összeveszett a haverjával? Ülj le mellé, hallgasd végig a napját és lehetőleg ne szakítsd félbe! Ha a párod érzi, hogy veled bármit megoszthat, azzal máris beloptad magad a szívébe. Emellett nem szükséges mindenáron reflektálnod a mondandójára, és megfejtened az univerzum nagy összefüggéseit, az is bőven elég, ha együttérzően átöleled.

10. Rejts el apró üzeneteket a lakásban

Ha unod a virtuális üzengetést, akkor ideje tollat ragadnod! Nyugi, nem kell rögtön Shakespeare-t felülmúló szerelmi vallomásokat írnod, elég, ha hagysz pár szívhez szóló üzenetet a lakás különböző pontjain. Amennyiben nem jönnének a szavak, vesd be a rajztudásod!

Nekem is így üzent a párom – pár felettébb mutatós pálcikaember segítségével -, hogy jól érezte magát a közös hétvégi kiránduláson. Azt hiszem, egy ilyen kedves gesztusnak senki sem tud ellenállni.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.