Menü

Farsangi jelmezt egyszerűen, gyorsan lehetőleg holnapra?

Vannak szülők, akik már egy hete elkészültek a házi kreatív és szuperötletes, igényesen kivitelezett jelmez szettel, mások a kölcsönzőben állnak tanácstalanul a bőség zavarában és vagyok én, aki még azt se tudja a gyereke mit szeretne, nincs ötlet, nem jön az ihlet, varrni sem tud, nincs is mit, de az viszont holnapra kell.

Bizony, ha rajtam kívül más is így van és egyszerű, gyors jelmezeket keres, akkor kerestem pár szuper ötletet, amit bátran elkészíthetünk akár a holnapi ovis farsangra is.

Meddig tart a farsang idén?

A farsang hossza évről-évre változik, mivel zárónapja a húsvét időpontjához kötődik. Vízkereszttől (január 6.) a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószerdáig tart. A farsang a tél elűzéséről, a tavaszvárásról, mulatozásról szól, igen kedvelt ilyenkor a jelmezes felvonulás és a különféle bálok, mulatságok.

A gyerekek körében az egyik legkedveltebb időszak, hiszen ilyenkor fel lehet venni kedvenc mesehőseik, figuráik jelmezét, vagy beöltözhetnek vicces szettekbe, ötletes kreálmányokba, a ruházatoknak ekkor csak a szülők fantáziája szab határt. Mit tehetünk, ha egyszerűen és gyorsan szeretnénk elkészíteni gyermekünk jelmezét, de sem ötlet, sem ihlet nem érkezett még eddig és lehetőleg anyagilag sem szeretnénk súlyos tízezreket hagyni a kölcsönzőben vagy webshopban, mire mindegyik gyermekünk (nekem három) kiválasztja a neki tetsző szettet és kiegészítőket.

Nézzünk csak körül otthon!

A katicabogár farsangi jelmez például nem tűnik olyan bonyolultnak, egy fekete pulóver vagy póló kell hozzá, piros szoknya vagy nadrág, fekete textilfesték vagy filctoll, esetleg filckorong és fekete vagy piros fejpánt. Ezzel meg is van a legcukibb katicabogár jelmez.

A kalóz farsangi jelmez a fiúk között bizonyára népszerű, hiszen izgalmas, kalandos öltözet.

Leselejtezni kívánt fehér ing vagy csíkos póló kell hozzá, széles anyag övnek és piros fejkendő, utóbbit csak meg kell kötni a fejen. A nagyon profik pedig szemtakarót is készíthetnek gumipántból vagy szalagból és fekete filcanyagból, utolsó simításként pedig fekete szemhéjceruzával lehet bajuszt és/vagy borostát is festeni.

Sosem, megy ki a divatból a szuperhős farsangi jelmez sem, s hát ki ne akarna szuperhős lenni: egyszínű póló kell hozzá, filctollak, szuperhős logó – amit rajzolhatunk is -, textilfesték vagy filctollak és nagyobb méretű ruhaanyag a köpenyhez

A kedvencem az emoji farsangi jelmez, csak egy sárga póló vagy pólóruha kell hozzá, festék és egy kis kézügyesség a különböző arckifejezések megfestéséhez. Ha ennyit sem szeretnénk kézműveskedni, akkor egyszerűen fogjuk a sárga felsőt, és ruhafestékkel vagy filctollal rajzoljunk rá két fekete kört (ezek lesznek a szemek) és egy mosoly alakú vonalat.

Tavaly megmosolyogtam az egyik kreatív anyuka ötletét, a szellem jelmezt!

Egy hófehér lepedő mi mindenre jó, két szemnek kell csak helyet csinálni és máris teríthetjük a gyerkőcre a két másodperc alatt elkészült farsangi öltözetet, nálam kreativizmusból ez csillagos ötös!

Nem mindenki tudja kifizetni a több ezer forintot a kész jelmezekért, és nem mindenki szereti a trendi tömegdarabokat. Összeválogattunk cikkünkben néhány vicces és egyszerű jelmezötletet, ami saját kezűleg is elkészíthető.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Még ma is tabu a tetoválás?

A személyiség felvállalása vagy megbélyegzés? A tetoválásról a mai napig erősen megoszlanak a vélemények, pedig az örökéletre szóló bőrrajzok az emberiséggel egyidősek, évszázadokra nyúlnak vissza. A törzsi népek rituális életéhez szorosan hozzátartozott a tetoválás.