Menü

Farsangi jelmezt egyszerűen, gyorsan lehetőleg holnapra?

Vannak szülők, akik már egy hete elkészültek a házi kreatív és szuperötletes, igényesen kivitelezett jelmez szettel, mások a kölcsönzőben állnak tanácstalanul a bőség zavarában és vagyok én, aki még azt se tudja a gyereke mit szeretne, nincs ötlet, nem jön az ihlet, varrni sem tud, nincs is mit, de az viszont holnapra kell.

Bizony, ha rajtam kívül más is így van és egyszerű, gyors jelmezeket keres, akkor kerestem pár szuper ötletet, amit bátran elkészíthetünk akár a holnapi ovis farsangra is.

Meddig tart a farsang idén?

A farsang hossza évről-évre változik, mivel zárónapja a húsvét időpontjához kötődik. Vízkereszttől (január 6.) a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószerdáig tart. A farsang a tél elűzéséről, a tavaszvárásról, mulatozásról szól, igen kedvelt ilyenkor a jelmezes felvonulás és a különféle bálok, mulatságok.

A gyerekek körében az egyik legkedveltebb időszak, hiszen ilyenkor fel lehet venni kedvenc mesehőseik, figuráik jelmezét, vagy beöltözhetnek vicces szettekbe, ötletes kreálmányokba, a ruházatoknak ekkor csak a szülők fantáziája szab határt. Mit tehetünk, ha egyszerűen és gyorsan szeretnénk elkészíteni gyermekünk jelmezét, de sem ötlet, sem ihlet nem érkezett még eddig és lehetőleg anyagilag sem szeretnénk súlyos tízezreket hagyni a kölcsönzőben vagy webshopban, mire mindegyik gyermekünk (nekem három) kiválasztja a neki tetsző szettet és kiegészítőket.

Nézzünk csak körül otthon!

A katicabogár farsangi jelmez például nem tűnik olyan bonyolultnak, egy fekete pulóver vagy póló kell hozzá, piros szoknya vagy nadrág, fekete textilfesték vagy filctoll, esetleg filckorong és fekete vagy piros fejpánt. Ezzel meg is van a legcukibb katicabogár jelmez.

A kalóz farsangi jelmez a fiúk között bizonyára népszerű, hiszen izgalmas, kalandos öltözet.

Leselejtezni kívánt fehér ing vagy csíkos póló kell hozzá, széles anyag övnek és piros fejkendő, utóbbit csak meg kell kötni a fejen. A nagyon profik pedig szemtakarót is készíthetnek gumipántból vagy szalagból és fekete filcanyagból, utolsó simításként pedig fekete szemhéjceruzával lehet bajuszt és/vagy borostát is festeni.

Sosem, megy ki a divatból a szuperhős farsangi jelmez sem, s hát ki ne akarna szuperhős lenni: egyszínű póló kell hozzá, filctollak, szuperhős logó – amit rajzolhatunk is -, textilfesték vagy filctollak és nagyobb méretű ruhaanyag a köpenyhez

A kedvencem az emoji farsangi jelmez, csak egy sárga póló vagy pólóruha kell hozzá, festék és egy kis kézügyesség a különböző arckifejezések megfestéséhez. Ha ennyit sem szeretnénk kézműveskedni, akkor egyszerűen fogjuk a sárga felsőt, és ruhafestékkel vagy filctollal rajzoljunk rá két fekete kört (ezek lesznek a szemek) és egy mosoly alakú vonalat.

Tavaly megmosolyogtam az egyik kreatív anyuka ötletét, a szellem jelmezt!

Egy hófehér lepedő mi mindenre jó, két szemnek kell csak helyet csinálni és máris teríthetjük a gyerkőcre a két másodperc alatt elkészült farsangi öltözetet, nálam kreativizmusból ez csillagos ötös!

Nem mindenki tudja kifizetni a több ezer forintot a kész jelmezekért, és nem mindenki szereti a trendi tömegdarabokat. Összeválogattunk cikkünkben néhány vicces és egyszerű jelmezötletet, ami saját kezűleg is elkészíthető.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?