Menü

K&H mozdulj! velencei tóátúszás és 2 napos Balaton-kerülő bringatúra

  • Dátum: 2014.07.08., 21:09

Újabb két eseménnyel bővíti a K&H Csoport eddig támogatott tömegsport rendezvényeit: az immár hagyományos kerékpáros és futónapok mellett a K&H mozdulj! velencei tóátúszás, illetve a K&H mozdulj! 2 napos Balaton-kerülő bringatúra is megrendezésre kerül idén.

„A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának, és ezen belül közösségi szerepvállalásának egyik kiemelt területe a sport” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Az élsport szponzorálása mellett tömegsport rendezvényeinkkel szeretnénk a mozgás szeretetét, közösségformáló erejét, ezzel együtt az egészséges, sportos életmódot népszerűsíteni, ezzel is hozzájárulva, hogy a jelen és jövő társadalma teljes életet élhessen.”

A K&H 2003 óta támogat futóversenyeket, amelyre minden évben több ezer nevezés érkezik. Idén a K&H mozdulj! futónapon Kecskeméten 1700, míg Kaposváron 3200 fő vett részt, a budapesti maraton és félmaraton váltón pedig 9200 fő versenyzett. A futás mellett a kerékpározás elkötelezettjeinek is támogat eseményeket a K&H, immár 2010 óta. Idén májusban, a K&H mozdulj! kerékpáros napon 1250-en tekerték körbe a Velencei-tavat. Így ezeken az eseményeken 15 350 ember sportolhatott.

„A tömegsport rendezvények nagy népszerűségét látva úgy döntöttük, hogy tovább bővítjük ezek körét. 2014. szeptember 20-21-én Balatonkeneséről indulva bárki csatlakozhat a K&H mozdulj! Balaton-kerülő bringatúrához. Az összesen 202 kilométernyi távot két nap alatt, az éjszakát Keszthelyen töltve teljesíthetik a biciklizés szerelmesei. Akinek ez túl hosszúnak bizonyul, csak vasárnapra is bekapcsolódhat, és Balatonkenesétől Balatonfüredig oda-vissza, összesen 75 kilométer alatt fedezheti fel a tó szépségeit két keréken” – mondta el Horváth Magyary Nóra.

A futás és a kerékpározás mellett a K&H a magyarok kedvelt sportágát, az úszást is bevonja támogatott tömegsport rendezvényei közé. A K&H mozdulj! velencei tóátúszás augusztus 2-án indul Gárdonyból, ahol rövid-(500 m), közép-(1500 m), és hosszútávra (3000 m) nevezhetnek a kihívást keresők, illetve a túratriatlon keretében egyben kipróbálhatják a K&H által támogatott mindhárom sportágat. Eső esetén a rendezvényt augusztus 3-án, 9-én vagy 10-én tartják meg.

További információ és online nevezés: www.futanet.hu

Forrás:
Well PR

Fotó:
pixabay.com

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.