Menü

27 betegség, amikor Méhpempő kúrát tarthatunk

  • Dátum: 2015.01.23., 14:18
  • Webprosper Kft

Számos tanulmány igazolja, hogy a nem feldolgozott, nem kiszárított, hanem a kaptárból egyenesen kiszedett és hűtőbe helyezett friss méhpempő immunerősítő, sejtregeneráló és agyserkentő hatású. Ezeket a hatásokat a méhpempő összetétele miatt tulajdonítothatjuk ennek a csodálatos anyagnak, mivel adaptogén anyagokat tartalmaz.

Évente 2-3 alkalommal érdemes tiszta méhpempő kúrát tartani megelőzési célból, amely időszak alatt a 1-4 gramm / nap fogyasztása ajánlott, testsúlytól függően. A megelőző kúrákat a méhpempővel, érdemes 3-4 hétig folytatni, majd 1 hét szünet után még 2-3 hétig fogyasztani.

Az eddigi orvosi kutatások illetve apiterápiával (méhészeti termékekkel való gyógyítás) foglalkozók javaslatai alapján, a következő méhpempő adagolási javaslatokat állapították meg az egyes egészségügyi problémákra.

1. Álmatlanság, krónikus fáradtság: a tiszta méhpempő vitalizáló hatása miatt ajánlott ezekben az esetekben. Évente 2 kezelés ajánlott, 3 hónapos időtartammal. Az ajánlott adagolás 1-3 gramm/nap.

2. Alzheimer-kór: 2 hetes kezelések ajánlottak, amely időtartam alatt az ajánlott adagolás 4-6 gramm/nap. Évente 6 kezelést ajánlott végrehajtani, 3 hetes szünetekkel a kezelések között.

3. Baktériális fertőzések ellen: a méhpemő beigazolódótt, hogy elpusztít számos baktérium törzset. Napi 1-2 gramm ajánlott 4-5 hetes időszakon keresztül.

4. Csontritkulás: a tiszta méhpempő fogyasztása növeli az ösztrogén kiválasztást, amely anyag hozzájárul a kalcium feldolgozásához a csontokban. Napi 1-2 gramm fogyasztása ajánlott, 6-8 hetes időtartam alatt, megelőzés céljából évente 1-2 alkalommal.

5. Daganatos betegedések: a természetben csak a tiszta méhpempőben fordul elő a 10-HDA sav, amely vegyület gátolhatja a rákos sejtek kifejlődését. A méhpempő daganatellenes hatását több kutató is igazolta. Ajánlott napi adagolása 5 gramm 60 napon keresztül, majd 1 hónapos szünet után a kúrát meg lehet ismételni. Javasolt a kúra alatt a vegetáriánus étrend betartása.

6. Depresszió: a tiszta méhpempő fogyasztása javítja a fizikai és mentális tónust. 4 hetes kezelések ajánlottak, az adagolás 2-3 gramm/nap.

7. Diabétesz, Magas cukorszint: 8 hetes kezelések ajánlottak, amely időtartam alatt az adagolás 2 gramm/nap. Hatékonyan csökkenti a glikémia szintet.

8. Ekcéma: allergikus tünetű akut gyulladások esetén már az első napokban megmutatkozott a hatása. A méhpempőt külsőleg napi 2-3 alkalommal alkalmazhatjuk, például krémekben elkeverve.

9. Erőnlét növelő, erősítő: a méhpempőből ajánlott napi 1-3 gramm elfogyasztása 1-2 hónapon keresztül, évente 3 alkalommal.

10. Hajhullás: több kutató is sikeresen alkalmazta a méhpempőt hajhullás kezeléséhez. Alkalmazhatjuk a bőrfelületre való felvitellel, bele maszírozással, illetve párhuzamosan a méhpempő fogyasztásával.

11. Immunerősítés: 1-2 hónapos kúrák ajánlottak (a közepén 1 hét szünettel) napi 1-4 g méhpempővel immunerősítés céljából, évente 2 alkalommal ősszel és tavasszal. Erőteljesebb immungyengeség esetén, évi 3-4 kúra is tartható. Gyermekeknek 12 éves kor alatt fél adagot adjunk.

12. Izületi gyulladások, porcbetegségek: a kutatók jó eredményeket értek el reumatikus arthiritisnél és köszvénynél. A méhpempő csökkenti a fájdalmat és felgyorsítja a gyógyulást. Serkenti a gyulladásgátló kortizol hormon termelődését a mellékvesékben. A méhpemőben található kollagén is. Ajánlott adagolása 1-3 gramm 30-60 napig.

13. Koleszterin, Érelmeszesedés: a 100%-os méhpempő fogyasztása a koleszterinszint és a trigliceridek csökkenéséhez vezethet, megakadályozva ezeknek lerakódását a véredényekben. 6-8 hetes kezelések ajánlottak, amely időtartam alatt az ajánlott adag 1-2 gramm/nap. A kezelést 3 alkalommal ismételjük meg évente, minimum 1 hetes szünetekkel a kezelések között.

14. Légutak kezelése: idült asztma vagy hörghurut esetén is eredményesnek bizonyult a méhpempő hatása. Napi javasolt adagolása 2x1 gramm 60 napon keresztül, majd 30 nap szünet és a kúrat meg lehet ismételni amennyiben a tünetek továbbra is jelentkeznek.

15. Májbetegségek, Hepatitisz: a legjobb eredményeket a méhpempővel a virális hepatitisz során érték  el. Ajánlott napi adagolás 3 gramm 90 napon keresztül. A kúra után 30-45 napos szüneteket tartsunk, amely után a tünetek függvényében a kúra újrakezhető. A méhpempő mellé hepatitisz esetén, ajánlott a méhkenyér fogyasztása is, amelyet tőlünk ugyancsak megrendelhet.

16. Menopauza, Változókor: a végrehajtott tanulmányok alapján megállapították, hogy a tiszta méhpempő ösztrogén aktivitású vegyületeket tartalmaz, amely azt bizonyítja, hogy pozitív hatása lehet a menstruációs zavarokra, így biztosítva a hormonális egyensúlyt a menopauza periódusábanlévő nőknek. 6-9 hetes kezelések ajánlottak, napi 1 gramm adaggal.

17. Méregtelenítés: a méhpempő méregteleníti és regenerálja a sejteket. Az ajánlott napi adagja 2-3 gramm, 1 hónapon keresztül. Évente 2-3 alkalommal megismételhető a kúra.

18. Parkinson-kór: a tiszta méhpempő késlelteti az öregedést és az elbutulást. Ajánlott évi 3 darab 60 napos kúra tartása, napi 1-2 gramm fogyasztásával.

19. Potencianöveléshez: a méhpempő impotencia ellenes hatású. Ajánlott napi adag 2-3 gramm, maximum 2-3 hónapig.

20. Reuma: 4-6 hetes kezelések ajánlottak. Az adagolás 1-3 gramm/nap.

21. Rövidlátás: kutatók igazolták a méhpempő rövidlátásra gyakorolt pozitív hatásait. 60-90 napos kúrát tartsunk, napi 1-2 gramm méhpempővel.

22. Szklerózis Multiplex: napi 8-10 gramm bevitele ajánlott 7 napon keresztül, majd 4 hetes szünet tartása után a kúra újbóli megismétlése javasolt. Egyes kutatók 83%-os eredményességet értek el a betegség méhpempős kezelése során.

23. Szülés után: a szülés utáni méhpempő adagolással fokozza a tejképződést. Tejképzéshez napi 1-2 gramm fogyasztása ajánlott.

24. Terhesség, áldott állapot: a méhpempő a magzat fejlődéséhez a legfontosabb elemeket tartalmazza. A terhesség első 60-80 napjában ajánlott a méhpempő fogyasztása, reggelente 1 gramm. A vörösvérsejtek és ahemoglobin állapotán javít. A koraszülés megelőzésében is fontos szerepet játszik. Hatásos lehet a terhesség második felében a toxikózisok eseteiben is.

25. Termékenységi zavarok férfiaknál: a tiszta méhpempő fogyasztása megnöveli a tesztoszteronszintet. 10-12 hetes kezelések ajánlottak, amely időtartam alatt az ajánlott adagolás 2 gramm/nap.

26. Termékenységi zavarok nőknél: a tiszta méhpempő fogyasztása 4 hetes kezelési idő alatt ajánlott, 4-6 alkalommal évente. Adagolás 2 gramm/nap. 4 hetes szünet után a kezelés megismételhető.

27. Vérszegénység: a friss kaptárból szedett méhpempő egyik hatását az anémia esetén mutatta. 4 hetes kúrák tartása javasolt, napi 2-4 gramm fogyasztásával, mely adagot napi 1-2 alkalommal vigyünk be a szervezetbe.

 

Javasolt méhpempő forgalmazók, méhészetek, webáruházak:

http://www.mehpempo.pro/
http://www.mehpempo.eu/

Munkahelyi zaklatás

Tabutémaként kezeljük, pedig el sem hinnénk, mennyi embert érint. Mindenképpen érdemes beszélni róla, hiszen mi is sokféleképpen kerülhetünk kínos és szerencsétlen helyzetekbe a munkánk kapcsán. Ezeket pedig olykor egyszerű megoldani, máskor pedig nincs más lehetőségünk, mint kilépni abból a környezetből.

Önsegítő pszichológiai trükkök

Szinte minden nap egy érzelmi hullámvasúton utazunk, a negatív állapotokba ragadva pedig értékes perceket, órákat vesztegethetünk el az időnkből. Pedig az érzéseinket már pusztán azzal is tudjuk kontrollálni, ha alaposan megfigyeljük őket.

A mérték az érték

A mérték az érték. Sajnos könnyen áteshetünk a ló másik oldalára, a túlzások és a mértéktelenség, függőségek és szenvedélybetegségek oldalára. Amíg nem tudunk mértéket tartani, egészségesen sem tudunk élni.

Az online sportfogadásokról

Lent az utcán, lent a téren. A sarkon és azon túl hódít az online szerencsejáték. A sportfogadás ennek egy speciális területe kicsit utánajártam. Az előzményekről, a következményekről és a lehetséges abbahagyásról lesz szó. A meglátásaim alapja a segítő szándék, minden tanács az érett felnőtt helyzetkezelést segíti elő.

Mennyi vegyi anyagot kentél ma magadra?

Mennyi vegyi anyagot kentél ma magadra? Körülbelül hétfélét. Szakemberek szerint (mert ők biztos tudják) Európában naponta átlagosan körülbelül hétféle kozmetikai terméket használunk. Nézzünk körül a fürdőszobaszekrényben!