Menü

A szemölcs gyógynövényes kezelése

A szemölcs sok kellemetlenséget okozhat. Beleakadhatunk, és mindenféle testrészünkön zavaró lehet. Esztétikailag sem a legszebb látvány a „bibircsók”. Ezek miatt sokan bosszankodnak, ha bárhol is megjelenik rajtuk egy, vagy több szemölcs. Pedig nem kell tőle megijedni, hiszen drága gyógyszertári készítmények és különösebb macera nélkül megszabadulhatunk tőle.

Ebben lehet a segítségünkre a természet kincsestára, hiszen a legegyszerűbb gyógynövénnyel eltávolítani a szemölcsöket. S mi lehetne erre alkalmasabb időszak, mint a tavasz? Hiszen ez a gyógynövények főszezonja, használjuk ki, amennyire csak lehet! Szemölcs kezelésére a vérehulló fecskefű a legalkalmasabb.

A kezelés módja pedig nagyon egyszerű: a friss növény nedvét kell a szemölcsre tennünk minden nap. Ha a szárát megtörjük, ez könnyedén sikerülni fog. A szép levelű, sárga virágzatú növény igen könnyen felismerhető. A tejnedve narancsos színű – a neve is ebből származik. Ezzel kell tehát a nemkívánatos szemölcsöket kezelnünk.

Figyelem: kellő elővigyázatossággal és óvatossággal használjuk, csak külsőleg, hiszen a növény egyébként mérgező hatású!

Amennyiben rutinosabban szeretné használni a gyógynövényeket, és szeretne többet megtudni a természetes gyógyhatásukról, előnyeikről, akkor vegyen részt a 3 alkalmas, hétvégi napokon rendezett szegedi gyógynövény-ismereti tanfolyamon! A kedvező áru, 6500 Ft-ba kerülő képzés elméleti ismereteket, terepgyakorlatot, valamint hétköznapi felhasználást is megtanít a résztvevők számára. A részletekről itt olvashat: https://www.facebook.com/events/154015704984071/

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.