Menü

5 tipp, hogy azonnal javíthass a kapcsolatodon

A közeli emberi kapcsolatok az egyik legfontosabb támpont az életünkben. A szerelmi kapcsolatok gyakran a legboldogabb adagok, amelyekhez életünk során hozzájutunk. Viszont mindegy, hogy öt hónapja vagy 20 éve vagytok együtt, a következő tippekből mindannyian csak profitálhattok.

Ezek a módszerek egyáltalán nem extravagánsak. Sokszor hétköznapi, egyszerű dolgok, amelyeket a rohanásban, kapkodásban, stresszel teli napok során hajlamosak vagyunk elfelejteni. A jó hír viszont, hogy mindössze napi pár perc elég ahhoz, hogy alkalmazhassuk őket, és változást fedezzünk fel kapcsolatainkban.

Hallgasd meg a társadat!

Ez mindenféle emberi kapcsolatban nagyon fontos pont! Egy jól működő kapcsolatban (baráti kapcsolatban is!) nélkülözhetetlen az, hogy érdeklődően tudjuk egymást hallgatni, s olykor reagáljunk is. Az aktív hallgatás az egyik legnagyobb érték, amit nyújthatunk.

Legyen együttes „énidő” is!

Az együttes énidő az egyik kedvencem. Ezek olyan programok, amikor a pár együtt van valahol, mégis külön dolgokkal foglalkoznak, amely külön-külön is boldoggá teszi őket. Lehet például együtt olvasás vagy filmnézés.

Tudd, hogy számíthatsz a másikra!

Mindig add a társad tudtára, hogy számíthat rád. Kell, hogy legyen neki legalább egy ember az életében, aki feltétel nélkül elfogadja, és szereti, támogatja és segíti a döntéseiben. Az viszont még fontosabb, hogy ezt egymás tudtára is hozzuk. Nem kell sokoldalas szerelmi beszámolót kreálnunk, elég, ha olykor egy-egy vicces cetlivel meglepjük egymást a lakás különböző pontjain.

Meglepetés

Na de milyen?! Egymás iránti szeretetünket és tiszteletünket úgy is kifejezhetjük, hogy elvégzünk egy feladatot a társunk helyett, amiről tudjuk, hogy már régen el akarta intézni, legyen szó akár mosogatásról, bevásárlásról, egyéb apró tevékenységekről. Ezek az apró segítségek hosszú távon sokat dobhatnak kapcsolatunk minőségén.

Flörtöljünk!

Ápoljuk a kapcsolatunkat! A vonzalom húsz év után sem csak fizikai síkon jelenhet meg. Ha tömegben vagyunk, de messze egymástól, célozgassunk a szemünkkel, mosolyogjunk titokzatosan egymásra! Emellett természetesen figyeljünk oda a testi érintésre is. Érintsük meg egymást, ha elhaladunk egymás mellett, vagy vessünk be egy meglepetés masszázst, gyógyfürdőt!

Számos lehetőség van, csak tudatosan kell elkezdeni, és folyamatosan csinálni, s az eredmény hamarosan érezhető.

Az igaz szerelem titka

Az igaz szerelem definíciója nem csak általános mintákat takar, hanem a saját elvárásainkat is ötvözi a mindennapi megközelítéssel

A megalkuvás lélektana

Bonyolult rendszerünk számtalan önvédelmi mechanizmust alkot magának, s ezek a mechanizmusok könnyen alakulnak át szokássá. A megalkuvás is egy olyan cselekedet, amelyet annál könnyebben teszünk meg, minél többször van rá szükség.

Az érzelmi megcsalásról

Hol a határ a férfi és nő közötti szoros barátság és az érzelmi megcsalás között? Nehéz megmondani, éppen ezért gyakran maga a megcsaló fél sincs tisztában vele, hogy viselkedésével a párkapcsolatát veszélyezteti.

Verbális bántalmazás: semmiség vagy bűncselekmény?

Mit tehetünk abban az esetben, ha úgy érezzük verbális bántalmazás áldozatai vagyunk? Egyáltalán mi számít bántalmazásnak? És mi a következménye annak, ha valaki visszaél a törvény korlátozó erejével?

Kirakat-kapcsolatok, avagy amikor csak „jól néznek ki egymás mellett”

A 21. század az újdonságok százada, azonban vannak dolgok, amelyek nem változnak. A házasságok és párkapcsolatok motivációi általában érzelmi alapúak, de előfordul nagyon sok olyan is, amelyet külső tényező indít.