Menü

5 tipp, hogy azonnal javíthass a kapcsolatodon

A közeli emberi kapcsolatok az egyik legfontosabb támpont az életünkben. A szerelmi kapcsolatok gyakran a legboldogabb adagok, amelyekhez életünk során hozzájutunk. Viszont mindegy, hogy öt hónapja vagy 20 éve vagytok együtt, a következő tippekből mindannyian csak profitálhattok.

Ezek a módszerek egyáltalán nem extravagánsak. Sokszor hétköznapi, egyszerű dolgok, amelyeket a rohanásban, kapkodásban, stresszel teli napok során hajlamosak vagyunk elfelejteni. A jó hír viszont, hogy mindössze napi pár perc elég ahhoz, hogy alkalmazhassuk őket, és változást fedezzünk fel kapcsolatainkban.

Hallgasd meg a társadat!

Ez mindenféle emberi kapcsolatban nagyon fontos pont! Egy jól működő kapcsolatban (baráti kapcsolatban is!) nélkülözhetetlen az, hogy érdeklődően tudjuk egymást hallgatni, s olykor reagáljunk is. Az aktív hallgatás az egyik legnagyobb érték, amit nyújthatunk.

Legyen együttes „énidő” is!

Az együttes énidő az egyik kedvencem. Ezek olyan programok, amikor a pár együtt van valahol, mégis külön dolgokkal foglalkoznak, amely külön-külön is boldoggá teszi őket. Lehet például együtt olvasás vagy filmnézés.

Tudd, hogy számíthatsz a másikra!

Mindig add a társad tudtára, hogy számíthat rád. Kell, hogy legyen neki legalább egy ember az életében, aki feltétel nélkül elfogadja, és szereti, támogatja és segíti a döntéseiben. Az viszont még fontosabb, hogy ezt egymás tudtára is hozzuk. Nem kell sokoldalas szerelmi beszámolót kreálnunk, elég, ha olykor egy-egy vicces cetlivel meglepjük egymást a lakás különböző pontjain.

Meglepetés

Na de milyen?! Egymás iránti szeretetünket és tiszteletünket úgy is kifejezhetjük, hogy elvégzünk egy feladatot a társunk helyett, amiről tudjuk, hogy már régen el akarta intézni, legyen szó akár mosogatásról, bevásárlásról, egyéb apró tevékenységekről. Ezek az apró segítségek hosszú távon sokat dobhatnak kapcsolatunk minőségén.

Flörtöljünk!

Ápoljuk a kapcsolatunkat! A vonzalom húsz év után sem csak fizikai síkon jelenhet meg. Ha tömegben vagyunk, de messze egymástól, célozgassunk a szemünkkel, mosolyogjunk titokzatosan egymásra! Emellett természetesen figyeljünk oda a testi érintésre is. Érintsük meg egymást, ha elhaladunk egymás mellett, vagy vessünk be egy meglepetés masszázst, gyógyfürdőt!

Számos lehetőség van, csak tudatosan kell elkezdeni, és folyamatosan csinálni, s az eredmény hamarosan érezhető.

Jelek, hogy a párod szakítani akar veled

Látszólag minden rendben van közöttetek, valami mégis nyugtalanít? Lehet, hogy tudattalanul már észleled a küszöbön álló változást?

Cselekedetek, amelyek megmutatják, hogy a férfi igazán szeret

Ha egy férfi ezeket a dolgokat teszi, biztos lehetsz benne, hogy valóban odavan érted, és te vagy az egyetlen nő az életében. Ha tényleg szerelmesek, megmutatják a gyengéd oldalukat is, és észrevétlenül sérülékenyekké válnak.

Amikor csak hebegni-habogni tudunk

Megvan az a kínos pillanat, amikor a főnökünk, az általunk nagyon csodált tanár, vagy akár a kiszemeltünk hozzánk szól, de mi hosszas monológok helyett csak értelmetlenül összerakott, szófoszlányokból álló mondatokat tudunk kinyögni. Ráadásul az arcunkra is kiül, mennyire zavarban vagyunk. És akkor megkérdezzük a szervezetünket, hogy: miért teszed ezt velünk?

Van-e értelme szünetet tartani?

Azzal, hogy a világ és a róla alkotott képünk is egyre modernebb, sok új és nem annyira új gondolkodásmód terjed el napról napra. De hogy milyen módon éljük meg a kapcsolatainkat, azt mindig egyfajta különös misztérium övezi. Sokféle szintje és fokozata van, és még annál is több módja. A szüneteltetés az egyik olyan apró szelete ennek, amelyről meglehetősen eltérően tudunk gondolkodni. Mégis könnyebb volna, ha jobban értenénk, mit is jelent.

Miért ítélünk a külső alapján?

Habár ez egy olyan kérdés, amellyel az életünk minden pillanatában találkozunk, mégsem tudjuk rendesen megválaszolni. Pedig fontosabb az okokkal tisztában lenni, mint gondolnánk. Ugyanis a különböző élethelyzetekben könnyebben tudnánk eligazodni saját érzelmeinken.