Menü

Hozd ki a maximumot az erkélyedből!

A koronavírus miatti kijárási korlátozás, karantén már hetek óta egyfajta beszűkült térbe kényszerít minket, saját otthonunk falai között telnek napjaink és olykor bezártságnak éljük meg a helyzetet, ami talán teljesen érthető az elmúlt hetek távlatából és az előttünk álló bizonytalan jövő függvényében, azonban az otthoni teret is feldobhatjuk kreatív ötletekkel!

Egy aprócska erkély is lehet trendi és hangulatos, praktikus és hasznos, ahol szívesen levegőzik, napozik, dolgozik, étkezik, vagy olvas az ember. Sajnos sokan csak így tudják megoldani a kinti létet, a friss levegőzést.

Fontosak a megfelelő fények, a világítás. Kellemes hangulatot kölcsönöz a parányi helynek, a stílus kiválasztásához pedig a világhálón számtalan ötlet kínálkozik.

Bármely stílus tetszik is meg, mindegyikhez megtalálható a hozzáillő lámpa, világítástechnika, dekoráció.

Szőnyeget talán sokan nem tennének erkélyre, de egy cikket végig olvasva és a képeket végig nézve bizony nem egy rossz megoldás. Otthonosabb, puhább a felület, természetesen megfelelő anyagot kell választanunk, hiszen ez kültéri kiegészítő.

A praktikus, kényelmes bútor mondhatni alap, egy igazán puha kanapé, vagy fotel, ahova besüpped az ember a kedvenc könyveivel, vagy egy támlás szék és hozzá asztal, ahova a kis kávésbögréket vihetjük ki egy tányér sütivel, netán egy munkához alkalmas asztalka laptopnak, tabletnek, amelyről a munka is gördülékenyen megy egy termosz tea mellett.

Amennyiben otthonról (is) dolgozol, akkor szükséged lesz egy olyan asztalra, ami esetleg falra szerelhető, amit akár le is csukhatsz, ha épp nincs rá szükséged.

A virágok is az erkély tartozékai, még füvesített erkély is elképzelhető ma már egy panellakásban, de ha ezt nem szeretnénk, pár virággal mindenképp megidézhetjük a természet hangulatát. Bizonyos kaspókat a plafonra, falra is fel lehet fúrni, korlátra erősíteni, igazán hangulatos, mutatós és megnyugtató a virágok látványa.

Természetesen a művirágok is nagyon élethűek ma már, nekem bevallom állandó része a dekorációnak, nagyon szeretem őket, így aki ezt a megoldást választja, ő is garantáltan trendi stílusú erkélyt varázsolhat magának.

Az embernek nem mindig adatik meg kacsalábon forgó kertes ház, csodaudvarral, virágoskerttel, medencével, hatalmas terasszal, sziklakertekkel, de azt hiszem, egyáltalán nem ettől függ, hogy ki hogyan érzi magát otthonában. Lehet egy hodály is rideg és élettelen, és lehet egy parányi kis lakás is otthonos kuckó egy párnak, a nyugalom szigetével (=erkélyével). Minden csak azon múlik, tudunk-e elég kreatívak, kísérletezőkedvűek lenni. És tudunk!

Martinka Dia

Így maradnak tovább frissek az élelmiszereink

A mostani vírushelyzetben még fontosabb az elegendő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket. Egyszerű praktikákról van szó, mégis tovább frissek maradnak az élelmiszerek és nem mennek kárba.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?

Amit jó, ha tudsz a fényvédelemről

Mindenki szereti a napfényt, csupa pozitívumot ad, jó kedvre derít, D vitamin nyerünk belőle, jobb lesz a hangulatunk, szebb a bőrünk, kellemesebb a közérzetünk. A napfény jó tulajdonságait nem is kell bemutatni, azonban a napozásnak vannak veszélyei is.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.