Menü

Hozd ki a maximumot az erkélyedből!

A koronavírus miatti kijárási korlátozás, karantén már hetek óta egyfajta beszűkült térbe kényszerít minket, saját otthonunk falai között telnek napjaink és olykor bezártságnak éljük meg a helyzetet, ami talán teljesen érthető az elmúlt hetek távlatából és az előttünk álló bizonytalan jövő függvényében, azonban az otthoni teret is feldobhatjuk kreatív ötletekkel!

Egy aprócska erkély is lehet trendi és hangulatos, praktikus és hasznos, ahol szívesen levegőzik, napozik, dolgozik, étkezik, vagy olvas az ember. Sajnos sokan csak így tudják megoldani a kinti létet, a friss levegőzést.

Fontosak a megfelelő fények, a világítás. Kellemes hangulatot kölcsönöz a parányi helynek, a stílus kiválasztásához pedig a világhálón számtalan ötlet kínálkozik.

Bármely stílus tetszik is meg, mindegyikhez megtalálható a hozzáillő lámpa, világítástechnika, dekoráció.

Szőnyeget talán sokan nem tennének erkélyre, de egy cikket végig olvasva és a képeket végig nézve bizony nem egy rossz megoldás. Otthonosabb, puhább a felület, természetesen megfelelő anyagot kell választanunk, hiszen ez kültéri kiegészítő.

A praktikus, kényelmes bútor mondhatni alap, egy igazán puha kanapé, vagy fotel, ahova besüpped az ember a kedvenc könyveivel, vagy egy támlás szék és hozzá asztal, ahova a kis kávésbögréket vihetjük ki egy tányér sütivel, netán egy munkához alkalmas asztalka laptopnak, tabletnek, amelyről a munka is gördülékenyen megy egy termosz tea mellett.

Amennyiben otthonról (is) dolgozol, akkor szükséged lesz egy olyan asztalra, ami esetleg falra szerelhető, amit akár le is csukhatsz, ha épp nincs rá szükséged.

A virágok is az erkély tartozékai, még füvesített erkély is elképzelhető ma már egy panellakásban, de ha ezt nem szeretnénk, pár virággal mindenképp megidézhetjük a természet hangulatát. Bizonyos kaspókat a plafonra, falra is fel lehet fúrni, korlátra erősíteni, igazán hangulatos, mutatós és megnyugtató a virágok látványa.

Természetesen a művirágok is nagyon élethűek ma már, nekem bevallom állandó része a dekorációnak, nagyon szeretem őket, így aki ezt a megoldást választja, ő is garantáltan trendi stílusú erkélyt varázsolhat magának.

Az embernek nem mindig adatik meg kacsalábon forgó kertes ház, csodaudvarral, virágoskerttel, medencével, hatalmas terasszal, sziklakertekkel, de azt hiszem, egyáltalán nem ettől függ, hogy ki hogyan érzi magát otthonában. Lehet egy hodály is rideg és élettelen, és lehet egy parányi kis lakás is otthonos kuckó egy párnak, a nyugalom szigetével (=erkélyével). Minden csak azon múlik, tudunk-e elég kreatívak, kísérletezőkedvűek lenni. És tudunk!

Martinka Dia

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit csinál, aki ploggingol?

A plogging elnevezés egy szemétszedő futást takar, mely egy új, modern szemléletű, környezettudatos sporttevékenyég. Futás vagy kocogás közben a sportolók szemétszedő kesztyűben hulladékot gyűjtenek zacskókba, mellyel megtisztítják környezetüket.

A katasztrófaturizmus jelensége

Miért szeretnek az emberek tragédiák helyszínén leskelődni? Kell-e szégyellni azt, ha az ember katasztrófákra kíváncsi, vagy valójában ez normális jelenség? Mi az emögött álló pszichológia? A legnépszerűbb helyszín ezen kifejezés kapcsán “Csernobil” lehet különösen a nagy sikerű sorozat után, viszont rengeteg más helyszín is van, ahol tragédiák ezrei történtek.

Ezután másképp fogunk tekinteni a jégkockatartóra

Sokan nem is sejtik, hogy a jégkockatartó milyen sokoldalúan használható eszköz a konyhában. Meglepő, mennyi mindenre használható, ideje előkeresni!

Az önfenntartó tanyák: A fenntartható életmód újraéledése

Az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott a fenntartható életmód, és az önfenntartó gazdálkodás. Ezen tanyák a természetes erőforrások, és a környezetbarát módszerek hatékony kihasználására törekszenek, és egyre népszerűbbek azok körében, akik szeretnének függetlenné válni a modern világ komplexitásától, és egyfajta szabad életet élni.