Menü

Hozd ki a maximumot az erkélyedből!

A koronavírus miatti kijárási korlátozás, karantén már hetek óta egyfajta beszűkült térbe kényszerít minket, saját otthonunk falai között telnek napjaink és olykor bezártságnak éljük meg a helyzetet, ami talán teljesen érthető az elmúlt hetek távlatából és az előttünk álló bizonytalan jövő függvényében, azonban az otthoni teret is feldobhatjuk kreatív ötletekkel!

Egy aprócska erkély is lehet trendi és hangulatos, praktikus és hasznos, ahol szívesen levegőzik, napozik, dolgozik, étkezik, vagy olvas az ember. Sajnos sokan csak így tudják megoldani a kinti létet, a friss levegőzést.

Fontosak a megfelelő fények, a világítás. Kellemes hangulatot kölcsönöz a parányi helynek, a stílus kiválasztásához pedig a világhálón számtalan ötlet kínálkozik.

Bármely stílus tetszik is meg, mindegyikhez megtalálható a hozzáillő lámpa, világítástechnika, dekoráció.

Szőnyeget talán sokan nem tennének erkélyre, de egy cikket végig olvasva és a képeket végig nézve bizony nem egy rossz megoldás. Otthonosabb, puhább a felület, természetesen megfelelő anyagot kell választanunk, hiszen ez kültéri kiegészítő.

A praktikus, kényelmes bútor mondhatni alap, egy igazán puha kanapé, vagy fotel, ahova besüpped az ember a kedvenc könyveivel, vagy egy támlás szék és hozzá asztal, ahova a kis kávésbögréket vihetjük ki egy tányér sütivel, netán egy munkához alkalmas asztalka laptopnak, tabletnek, amelyről a munka is gördülékenyen megy egy termosz tea mellett.

Amennyiben otthonról (is) dolgozol, akkor szükséged lesz egy olyan asztalra, ami esetleg falra szerelhető, amit akár le is csukhatsz, ha épp nincs rá szükséged.

A virágok is az erkély tartozékai, még füvesített erkély is elképzelhető ma már egy panellakásban, de ha ezt nem szeretnénk, pár virággal mindenképp megidézhetjük a természet hangulatát. Bizonyos kaspókat a plafonra, falra is fel lehet fúrni, korlátra erősíteni, igazán hangulatos, mutatós és megnyugtató a virágok látványa.

Természetesen a művirágok is nagyon élethűek ma már, nekem bevallom állandó része a dekorációnak, nagyon szeretem őket, így aki ezt a megoldást választja, ő is garantáltan trendi stílusú erkélyt varázsolhat magának.

Az embernek nem mindig adatik meg kacsalábon forgó kertes ház, csodaudvarral, virágoskerttel, medencével, hatalmas terasszal, sziklakertekkel, de azt hiszem, egyáltalán nem ettől függ, hogy ki hogyan érzi magát otthonában. Lehet egy hodály is rideg és élettelen, és lehet egy parányi kis lakás is otthonos kuckó egy párnak, a nyugalom szigetével (=erkélyével). Minden csak azon múlik, tudunk-e elég kreatívak, kísérletezőkedvűek lenni. És tudunk!

Martinka Dia

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Csinálj méhecskehotelt

A beporzó rovarok az élet fenntartásának egyik legfontosabb alapkövei, nélkülük nem lesz termés, amiből pedig nekünk csak hátrányunk származhat. Készítsünk számukra otthont!

Elkezdődött a pollenszezon

Tüsszögés, köhögés, orrfolyás, szemviszketés. Jellemző tünetek, pedig reméltem, hogy mivel még csak február van, ezek később jelentkeznek, de a pollennaptár szerint már kínoz bennünket az éger, a mogyoró, a ciprusfélék és tiszafafélék, a kőris, a nyár, a juhar. A pollenszezon kezdete már érezhető.

Segítség az aloe vera ápolásához

Az aloe vera (Aloe barbadensis) egy népszerű szobanövény, amely nem csak mutatós, hanem rengeteg plusz előnnyel jár! Gyógynövényként ismert, amely jó a sebekre, az irritáció enyhítésére, a leégés csillapítására és még sok másra. Hogy sokáig élvezd ezt a jótékony növényt, megmutatjuk, hogyan érdemes gondozni.

A klímaváltozás elsődleges okai


A klímaváltozás, avagy az éghajlatváltozás - azonban a kutatók már évtizedekkel ez előtt felhívták a figyelmet arra, hogy az emberi tevékenységeknek köszönhetően felgyorsult a klímaváltozás, nem győzik hangsúlyozni a globális felmelegedés veszélyeit társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szempontokból egyaránt.