Menü

Hozd ki a maximumot az erkélyedből!

A koronavírus miatti kijárási korlátozás, karantén már hetek óta egyfajta beszűkült térbe kényszerít minket, saját otthonunk falai között telnek napjaink és olykor bezártságnak éljük meg a helyzetet, ami talán teljesen érthető az elmúlt hetek távlatából és az előttünk álló bizonytalan jövő függvényében, azonban az otthoni teret is feldobhatjuk kreatív ötletekkel!

Egy aprócska erkély is lehet trendi és hangulatos, praktikus és hasznos, ahol szívesen levegőzik, napozik, dolgozik, étkezik, vagy olvas az ember. Sajnos sokan csak így tudják megoldani a kinti létet, a friss levegőzést.

Fontosak a megfelelő fények, a világítás. Kellemes hangulatot kölcsönöz a parányi helynek, a stílus kiválasztásához pedig a világhálón számtalan ötlet kínálkozik.

Bármely stílus tetszik is meg, mindegyikhez megtalálható a hozzáillő lámpa, világítástechnika, dekoráció.

Szőnyeget talán sokan nem tennének erkélyre, de egy cikket végig olvasva és a képeket végig nézve bizony nem egy rossz megoldás. Otthonosabb, puhább a felület, természetesen megfelelő anyagot kell választanunk, hiszen ez kültéri kiegészítő.

A praktikus, kényelmes bútor mondhatni alap, egy igazán puha kanapé, vagy fotel, ahova besüpped az ember a kedvenc könyveivel, vagy egy támlás szék és hozzá asztal, ahova a kis kávésbögréket vihetjük ki egy tányér sütivel, netán egy munkához alkalmas asztalka laptopnak, tabletnek, amelyről a munka is gördülékenyen megy egy termosz tea mellett.

Amennyiben otthonról (is) dolgozol, akkor szükséged lesz egy olyan asztalra, ami esetleg falra szerelhető, amit akár le is csukhatsz, ha épp nincs rá szükséged.

A virágok is az erkély tartozékai, még füvesített erkély is elképzelhető ma már egy panellakásban, de ha ezt nem szeretnénk, pár virággal mindenképp megidézhetjük a természet hangulatát. Bizonyos kaspókat a plafonra, falra is fel lehet fúrni, korlátra erősíteni, igazán hangulatos, mutatós és megnyugtató a virágok látványa.

Természetesen a művirágok is nagyon élethűek ma már, nekem bevallom állandó része a dekorációnak, nagyon szeretem őket, így aki ezt a megoldást választja, ő is garantáltan trendi stílusú erkélyt varázsolhat magának.

Az embernek nem mindig adatik meg kacsalábon forgó kertes ház, csodaudvarral, virágoskerttel, medencével, hatalmas terasszal, sziklakertekkel, de azt hiszem, egyáltalán nem ettől függ, hogy ki hogyan érzi magát otthonában. Lehet egy hodály is rideg és élettelen, és lehet egy parányi kis lakás is otthonos kuckó egy párnak, a nyugalom szigetével (=erkélyével). Minden csak azon múlik, tudunk-e elég kreatívak, kísérletezőkedvűek lenni. És tudunk!

Martinka Dia

Vendégház VS Szálloda

Sok turista gyakran nem tudja a vendégház és egy privát szálloda közötti különbséget. Egyesek naiv módon hiszik, hogy nincs különbség köztük. Ez azonban nem így van.

Óvd a környezetet, vegyél vászontáskát…?

Műanyag zacskó helyett vászontáska. Tényleg használ vagy inkább árt a környezetnek a pamut szatyrok előállítása?

Ne bántsd a pókokat!

A Magyarországon előforduló pókfajok közül azok, amik lakásokban is előfordulhatnak, mind veszélytelenek. A legtöbb pókunk ártalmatlan, ezért semmi értelme rettegni tőlük.

Mostantól okos SMS figyelmeztet

Egy éves kor alatt kapják a legtöbb oltást a gyermekek, a friss szülők pedig gyakran tanácstalanok, mikor, melyik esedékes éppen, és mit kell róluk tudni. A probléma megoldására jött létre a VaccInTime oldal, egy okos SMS rendszer, mely tíz nappal előre emlékezteti a szülőket gyermekük soron következő védőoltásaira, és segít eligazodni az oltásokkal kapcsolatos tudnivalókban. A szolgáltatás ingyenes és egy szülő több gyermekének oltásait is fejben tartja a szülők helyett.

Hogy álljunk fejben hozzá az államvizsgához?

Az államvizsgák során nagyon fontos, hogy hogyan kapcsolunk ki a tanulás közben, hogyan dolgozzuk fel azt a sokszor mérhetetlen anyagot, amit elénk kérdezhetnek tőlünk. Nem csak az lehet azonban fontos, hogy mit fogyasztunk, hogyan mozgunk kikapcsolódásképpen, hanem az is, hogy egyáltalán fejben hogyan állunk hozzá ehhez az egészhez.