Menü

Társasjátékok felnőtteknek

Ki mondta, hogy a felnőttek nem szeretnek játszani? Léteznek bizony kifejezetten felnőtteknek való társasjátékok. Én ma pont ilyesmit keresek a neten, esetleg valakinek ötlet? Vélemény?

Ahogy szétnézek a piacon, bizony látni, milyen jópofa dolgokra lehet bukkanni és milyen széles a paletta, akármilyen alkalomra is keresgélünk.

Téves elképzelés, hogy a társasjáték a gyerekeknek való. Ha keresgélünk a piacon, bizony látni, milyen remek felnőtt társasjátékokra lehet rátalálni és milyen széles a választék. Ötletes, kreatív, szórakoztató, erotikus és vicces, vagy gyakorlatilag bármilyen! Akár kettesben szeretnénk a párunkkal szórakoztató, vagy meghitt társasjátékot játszani, akár egy partit akarunk feldobni vele, vagy csak egyszerűen a társaságban iszogató párokkal együtt próbálnánk ki valamiféle kvízjátékot, amivel vidámabban telik az este, mindenképp jó választás előkapni egy ilyen dobozt.

Rugaszkodjunk el az Activity feladataitól – bár kétségtelenül az is egy örök kedvenc – a játékok tárháza végtelen. Számos társasjáték a felnőtteknek is izgalmas perceket szerezhet, hiszen a játék élménye és öröme nem feltétlenül csak a gyerekeké lehet! Sőt!

Az elgondolkodtató stratégiai játékok nagyon népszerűen, de vannak - akár egyszemélyes - logikai játékok, gondolkodtató társasok, készségfejlesztő játékok, kommunikációs feladványok, önismereti játékok, asszociációs társasok, érzelmi intelligencia-fejlesztő feladatok. Felejtsük el a sakkot ás a kártyázást, próbáljunk ki felnőtteknek való társasjátékokat!

Az efféle játék amellett, hogy örömet jelent, komoly fejlesztő hatású is, s nemcsak a gyerekekre nézve, hanem a párkapcsolatunkra, házasságunkra, barátságainkkal való kapcsolatainkra is. Mert a játék építi, csiszolja, erősíti és próbára teszi az embert.

Létezik sok olyan típus, amelyet az egész család együtt játszhat, de vannak kifejezetten felnőtteknek szóló játékok is.

Ha vendégséget szervezünk, barátokat hívunk, akkor kiváló alternatíva a hangulat fokozására, - vagy ha épp leül a hangulat – előkapni a társasokat. Számtalan party társasjáték segítheti a tökéletes összejövetelek nélkülözhetetlen vidámságát.

Sokkal jobb ötlet és személyesebb is, mint a mobilt nyomkodva, a világhálón lógni, mikor a szeretteinkkel, barátainkkal minőségibb időt is eltölthetünk!

Minden jó társasjáték leginkább a szociális kompetenciákat fejleszti. Emellett még számos más készséget fejleszt, de mindenképp említendő a közösségi élmény pozitív hatása. A jó társas megtaníthat összpontosítani, elemezni, gyorsan dönteni, logikus következtetéseket levonni, érvelni, problémákat megoldani.

Jó játékot mindenkinek!

Martinka Dia

Hatékony tippek nyelvtanuláshoz

Sokan úgy gondolják, ha folyékonyan szeretnél beszélni egy nyelvet, akkor ki kell költöznöd az adott országba. Ne érts félre, ha másik országban élsz, az biztosan nagyban hozzájárul a nyelvtanuláshoz, de nagyon sok embernek nem adatik meg ez a lehetőség, vagy legalábbis egyelőre nem.

Spiritualitás és józan ész kettőssége

Szerintem már mindenki feltette magának a kérdést, hogy létezik-e Isten? Meg van-e írva előre a sorsunk? Mi van a halál után, félünk-e ettől, vagy esetleg a haldoklás fájdalmától félünk? Egyáltalán hogyan állunk ezekhez a témákhoz, mereven elutasítjuk az efféle transzcendens gondolatokat, vagy esetleg hiszünk benne. Bárhogy is legyen, a spiritualitás témája szerintem senkit sem hagy hidegen. Ebben az írásban arra próbálom meg keresni a választ, hogy mi is a spiritualitás, valóban jó hatással lehet-e a testi egészségünkre és, hogy milyen szerepe lehet ennek az életünkben.

Néma, mégis sokatmondó – a testbeszéd

Sokan nem ismerjük fel, pedig az egyik legfontosabb kommunikációs eszköz a testbeszéd. Mikről árulkodhat és tudjuk-e befolyásolni?

Ezért fontos a helyes légzés

Természetesnek tűnik, de sokan mégsem vesznek jól levegőt. Betegség vagy alkati kérdés is lehet az oka, a nem megfelelő légzés következményeit azonban előbb-utóbb mindenki megérzi.

A halogatás megelőzhető mellékhatásai

Halogatunk, mert nincs kedvünk valamihez. Halogatunk, mert unalmas vagy idegőrlő valamit elkezdeni, befejezni. Mindannyian halogatunk, de vajon milyen hatása van ennek az életünkre?