Menü

Társasjátékok felnőtteknek

Ki mondta, hogy a felnőttek nem szeretnek játszani? Léteznek bizony kifejezetten felnőtteknek való társasjátékok. Én ma pont ilyesmit keresek a neten, esetleg valakinek ötlet? Vélemény?

Ahogy szétnézek a piacon, bizony látni, milyen jópofa dolgokra lehet bukkanni és milyen széles a paletta, akármilyen alkalomra is keresgélünk.

Téves elképzelés, hogy a társasjáték a gyerekeknek való. Ha keresgélünk a piacon, bizony látni, milyen remek felnőtt társasjátékokra lehet rátalálni és milyen széles a választék. Ötletes, kreatív, szórakoztató, erotikus és vicces, vagy gyakorlatilag bármilyen! Akár kettesben szeretnénk a párunkkal szórakoztató, vagy meghitt társasjátékot játszani, akár egy partit akarunk feldobni vele, vagy csak egyszerűen a társaságban iszogató párokkal együtt próbálnánk ki valamiféle kvízjátékot, amivel vidámabban telik az este, mindenképp jó választás előkapni egy ilyen dobozt.

Rugaszkodjunk el az Activity feladataitól – bár kétségtelenül az is egy örök kedvenc – a játékok tárháza végtelen. Számos társasjáték a felnőtteknek is izgalmas perceket szerezhet, hiszen a játék élménye és öröme nem feltétlenül csak a gyerekeké lehet! Sőt!

Az elgondolkodtató stratégiai játékok nagyon népszerűen, de vannak - akár egyszemélyes - logikai játékok, gondolkodtató társasok, készségfejlesztő játékok, kommunikációs feladványok, önismereti játékok, asszociációs társasok, érzelmi intelligencia-fejlesztő feladatok. Felejtsük el a sakkot ás a kártyázást, próbáljunk ki felnőtteknek való társasjátékokat!

Az efféle játék amellett, hogy örömet jelent, komoly fejlesztő hatású is, s nemcsak a gyerekekre nézve, hanem a párkapcsolatunkra, házasságunkra, barátságainkkal való kapcsolatainkra is. Mert a játék építi, csiszolja, erősíti és próbára teszi az embert.

Létezik sok olyan típus, amelyet az egész család együtt játszhat, de vannak kifejezetten felnőtteknek szóló játékok is.

Ha vendégséget szervezünk, barátokat hívunk, akkor kiváló alternatíva a hangulat fokozására, - vagy ha épp leül a hangulat – előkapni a társasokat. Számtalan party társasjáték segítheti a tökéletes összejövetelek nélkülözhetetlen vidámságát.

Sokkal jobb ötlet és személyesebb is, mint a mobilt nyomkodva, a világhálón lógni, mikor a szeretteinkkel, barátainkkal minőségibb időt is eltölthetünk!

Minden jó társasjáték leginkább a szociális kompetenciákat fejleszti. Emellett még számos más készséget fejleszt, de mindenképp említendő a közösségi élmény pozitív hatása. A jó társas megtaníthat összpontosítani, elemezni, gyorsan dönteni, logikus következtetéseket levonni, érvelni, problémákat megoldani.

Jó játékot mindenkinek!

Martinka Dia

Edzőtermi vagy otthoni edzés?

Örök kérdés, hogy az otthoni edzés is megfelelő-e vagy aki edz, annak csak edzőteremben érdemes járnia. A legtöbben azzal érvelnek az előbbi mellett, hogy olcsóbb, és ki sem kell mozdulni otthonról, mások szerint az a jó, hogy addig se vagy egyedül, új embereket ismerhetsz meg ráadásul sokkal profibb környezetben van lehetőséged a mozgásra.

Hogyan vegyük észre időben az anorexia tüneteit?

Az evészavarok rejtett betegségek, fontos beszélni róla, hogyan ismerhetőek fel.

Tippek stresszevés ellen

Ha úgy érezzük, elborít bennünket a harag, a kétségbeesés, a szorongás vagy a szomorúság, nagyon könnyű egy hatalmas tál süteménytől remélni a megkönnyebbülést.

Újra veszélyben vannak a világ nagy sporteseményei

A járvány ismét erőteljesen felütötte a fejét szerte a kontinensen, sőt a világon is. Számos sportoló fertőződik meg, és egységesen, vezetők, sportolók és szurkolók is azt mondják, radikálisan máshogy kellene a sporteseményeket megrendezni, mert hamarosan lehet, hogy a jelenlegi formának már semmi értelme nem lesz. Kézilabdában például nagyon döcögősen indul a nemzetközi és a hazai szezon.

Játszani jó!

A kisgyerekek kedvenc elfoglaltsága a játék. Lehet szabadtéri vagy szobai, társas vagy csak egy főre szóló játék, az mindenképp igaz, hogy egyszerre kapcsolja ki és fejleszti a gyerekeket. Igaz lehet ez a felnőttekre?