Menü

Kellemes utazást!

Aki már legalább egyszer utazott az életben, jól tudja, hogy a nyaralásoknak, városlátogatásoknak és kirándulásoknak milyen jótékony hatásai vannak az életünkre. A stressz nélkül eltöltött üdülések és szép helyeket felkereső kirándulások után általában rögtön jobban érzi magát az ember, és a hazaérkezése után is frissen és megújult erővel kezd hozzá hétköznapi életéhez. A rövidtávú hatások mellett azonban több hosszú távon is előnyös változást hoz az utazók életébe az utazás.

Tapasztalatszerzés

Minél több helyre jutunk el, annál több tapasztalattal gazdagodunk a világ dolgaival kapcsolatban. Nyitottabbá és sokoldalúbbá teszik a személyiségünket az átélt utazási élményeink.

Nyitottság

A sokat utazó emberek sokféle embert és kultúrát ismernek meg ami nagy segítséget nyújt a hétköznapokhoz, mert a hétköznapokban toleránsabbá válunk mások irányában. A megszerzett ismeretek pedig magabiztosabbá és nyitottabbá tesznek a hétköznapjainkban.

Képességek fejlesztése

Az utazásaink során fellépő élethelyzetek javítják az emberek kommunikációs és problémamegoldó képességeit. Idegen helyeken járva mód nyílik a nyelvgyakorlásra és szükség van a tájékozódási és alkalmazkodási képességekre is.

Új kapcsolatok

Az utazás arra is nagyszerű lehetőséget teremt, hogy útközben új ismerősökre tegyünk szert, és új barátságokat kössünk. A gyakrabban utazó emberek kíváncsibbak mások életére, így könnyebben barátkoznak másokkal. A közlekedési eszközökön és a szállás- és kiránduló helyeken sokszor mód nyílik arra, hogy szóba elegyedjünk más utazókkal, ami gyakran eredményez hosszan tartó barátságokat.

Egészség

Mindenki megtapasztalta már azt az élményt, hogy utazás alatt jobb a közérzetük és javul az általános egészségi állapotunk. Megfigyelték a rendszeresen nyaralóknál, hogy a kevesebb stressz tényező miatt lecsökkent a szívinfarktusos eseték száma. Ugyanilyen jó hatással van a levegőváltozás sok tüdő és bőrproblémára is. Az is közismert tény, hogy mennyiféle jótékony hatása van a szervezetre a különféle termálfürdőknek és klimatikus üdülőhelyeknek.

Többlet energia

Az élet szinte minden pillanatában segítik életünket az átélt utazási élmények. Jó érzés nézegetni a régi fényképeket és képzeletben újra átélni a boldog napokat. Erőt és inspirációt is adnak az utazásaink, ha új élethelyzetbe kerülünk. Az utazásunk során létrejött új emberi kapcsolatoknak is nagy hasznát lehet venni, ha úgy hozza az élet.

Elektromos vagy hagyományos fogkefe?

Sokan feleslegesnek tartják, mások kizárólag az elektromos fogkefére esküsznek. Megmutatjuk milyen szempontok alapján érdemes dönteni.

Mire jó és mit jelent a meditációs asztal?

A meditációs asztal kifejezés hallatán egy nyugodt hely jut eszembe az otthonunkban, mely a lelki egészségben, harmónia elérésében, nyugodtabb életben segíthet. Hogy mennyire gondolom ezt jól, az a cikkből kiderül.

A spektrumzavar jelei

A spektrum zavar kifejezés azt jelenti, hogy az autisták tünetei rendkívül változatos módon jelentkezhetnek. Ahány páciens, annyiféle megnyilvánulási forma. Bizonyos általánosságok azonban megfigyelhetők. A tünetek három fő területen jelentkezhetnek változatos formában és különböző mértékben, a szociális készségek a kölcsönös kommunikációs és a viselkedésszervezés területein.

Mik azok a mandalák?

Mik a mandalák és azok eredete, milyen összefüggésben vannak a meditációval, a relaxációval, a pihenéssel és mit jelentenek?

Önre is jellemző az őszi szorongás?

A téli depresszióról már biztosan halottunk, ám az őszi szorongás jelensége is közismert, sokan mégsem veszik észre magukon.