Menü

Kellemes utazást!

Aki már legalább egyszer utazott az életben, jól tudja, hogy a nyaralásoknak, városlátogatásoknak és kirándulásoknak milyen jótékony hatásai vannak az életünkre. A stressz nélkül eltöltött üdülések és szép helyeket felkereső kirándulások után általában rögtön jobban érzi magát az ember, és a hazaérkezése után is frissen és megújult erővel kezd hozzá hétköznapi életéhez. A rövidtávú hatások mellett azonban több hosszú távon is előnyös változást hoz az utazók életébe az utazás.

Tapasztalatszerzés

Minél több helyre jutunk el, annál több tapasztalattal gazdagodunk a világ dolgaival kapcsolatban. Nyitottabbá és sokoldalúbbá teszik a személyiségünket az átélt utazási élményeink.

Nyitottság

A sokat utazó emberek sokféle embert és kultúrát ismernek meg ami nagy segítséget nyújt a hétköznapokhoz, mert a hétköznapokban toleránsabbá válunk mások irányában. A megszerzett ismeretek pedig magabiztosabbá és nyitottabbá tesznek a hétköznapjainkban.

Képességek fejlesztése

Az utazásaink során fellépő élethelyzetek javítják az emberek kommunikációs és problémamegoldó képességeit. Idegen helyeken járva mód nyílik a nyelvgyakorlásra és szükség van a tájékozódási és alkalmazkodási képességekre is.

Új kapcsolatok

Az utazás arra is nagyszerű lehetőséget teremt, hogy útközben új ismerősökre tegyünk szert, és új barátságokat kössünk. A gyakrabban utazó emberek kíváncsibbak mások életére, így könnyebben barátkoznak másokkal. A közlekedési eszközökön és a szállás- és kiránduló helyeken sokszor mód nyílik arra, hogy szóba elegyedjünk más utazókkal, ami gyakran eredményez hosszan tartó barátságokat.

Egészség

Mindenki megtapasztalta már azt az élményt, hogy utazás alatt jobb a közérzetük és javul az általános egészségi állapotunk. Megfigyelték a rendszeresen nyaralóknál, hogy a kevesebb stressz tényező miatt lecsökkent a szívinfarktusos eseték száma. Ugyanilyen jó hatással van a levegőváltozás sok tüdő és bőrproblémára is. Az is közismert tény, hogy mennyiféle jótékony hatása van a szervezetre a különféle termálfürdőknek és klimatikus üdülőhelyeknek.

Többlet energia

Az élet szinte minden pillanatában segítik életünket az átélt utazási élmények. Jó érzés nézegetni a régi fényképeket és képzeletben újra átélni a boldog napokat. Erőt és inspirációt is adnak az utazásaink, ha új élethelyzetbe kerülünk. Az utazásunk során létrejött új emberi kapcsolatoknak is nagy hasznát lehet venni, ha úgy hozza az élet.

Baj ha túl sok fehérjét fogyasztunk?

Tény, hogy a magas fehérjetartalmú étrendek mostanában nagyon divatosak, különösen a fogyni vágyók és a sportolók körében népszerűek, azonban arról is beszélni kell, hogy a túlzásba vitt fehérjefogyasztás egyáltalán nem jó és nem egészséges hosszútávon.

Mit jelent a túlfogyasztás és mit tehetünk ellene?

„Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – idézem Antal Alexát, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjét. A túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, melynek száma országonként más és más.

A Pomodoro technika – tanulj többet, ugyanannyi idő alatt!

A megfelelő minőségű alvás nagyon fontos a hatékony tanulás szempontjából, mindössze arról van szó, hogy egy kicsit szervezni kell. Ennek pedig az egyik kulcsa a Pomodoro módszer. A következőkben tehát arról lesz szó, hogy hogyan használd ki jobban a tanulásra szánt időt.

Mozgás lefekvés előtt – pro és kontra

Nagyon megosztó téma, hiszen gyakori tanácsként azt halljuk, hogy jobb, ha nem edzünk lefekvés előtt, mert megzavarhatja az alvásukat, másfelől viszont azt mondják, hogy az esti edzések ugyanolyan egészségesek és hatékonyak, mint a reggeliek és nincs semmi baj az elalvás előtti sporttal. Most akkor, hogy is van ez?

Miért tegyünk nyelvvizsgát?

Nyilván a legtöbben azért mennek el nyelvvizsgázni, mert kötelező, kell ugyanis a diplomához. A covid időszak alatt nagyon sokan átvehették diplomájukat nyelvvizsga nélkül is, azonban ettől függetlenül érdemes körül járni a témát, hogy mi mindenre jó még egy nyelvvizsga.