Menü

Kellemes utazást!

Aki már legalább egyszer utazott az életben, jól tudja, hogy a nyaralásoknak, városlátogatásoknak és kirándulásoknak milyen jótékony hatásai vannak az életünkre. A stressz nélkül eltöltött üdülések és szép helyeket felkereső kirándulások után általában rögtön jobban érzi magát az ember, és a hazaérkezése után is frissen és megújult erővel kezd hozzá hétköznapi életéhez. A rövidtávú hatások mellett azonban több hosszú távon is előnyös változást hoz az utazók életébe az utazás.

Tapasztalatszerzés

Minél több helyre jutunk el, annál több tapasztalattal gazdagodunk a világ dolgaival kapcsolatban. Nyitottabbá és sokoldalúbbá teszik a személyiségünket az átélt utazási élményeink.

Nyitottság

A sokat utazó emberek sokféle embert és kultúrát ismernek meg ami nagy segítséget nyújt a hétköznapokhoz, mert a hétköznapokban toleránsabbá válunk mások irányában. A megszerzett ismeretek pedig magabiztosabbá és nyitottabbá tesznek a hétköznapjainkban.

Képességek fejlesztése

Az utazásaink során fellépő élethelyzetek javítják az emberek kommunikációs és problémamegoldó képességeit. Idegen helyeken járva mód nyílik a nyelvgyakorlásra és szükség van a tájékozódási és alkalmazkodási képességekre is.

Új kapcsolatok

Az utazás arra is nagyszerű lehetőséget teremt, hogy útközben új ismerősökre tegyünk szert, és új barátságokat kössünk. A gyakrabban utazó emberek kíváncsibbak mások életére, így könnyebben barátkoznak másokkal. A közlekedési eszközökön és a szállás- és kiránduló helyeken sokszor mód nyílik arra, hogy szóba elegyedjünk más utazókkal, ami gyakran eredményez hosszan tartó barátságokat.

Egészség

Mindenki megtapasztalta már azt az élményt, hogy utazás alatt jobb a közérzetük és javul az általános egészségi állapotunk. Megfigyelték a rendszeresen nyaralóknál, hogy a kevesebb stressz tényező miatt lecsökkent a szívinfarktusos eseték száma. Ugyanilyen jó hatással van a levegőváltozás sok tüdő és bőrproblémára is. Az is közismert tény, hogy mennyiféle jótékony hatása van a szervezetre a különféle termálfürdőknek és klimatikus üdülőhelyeknek.

Többlet energia

Az élet szinte minden pillanatában segítik életünket az átélt utazási élmények. Jó érzés nézegetni a régi fényképeket és képzeletben újra átélni a boldog napokat. Erőt és inspirációt is adnak az utazásaink, ha új élethelyzetbe kerülünk. Az utazásunk során létrejött új emberi kapcsolatoknak is nagy hasznát lehet venni, ha úgy hozza az élet.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.