Menü

A tánc lelkünkre gyakorolt hatásai

Amikor a tánc kerül szóba, legtöbben a profi táncosokra gondolnak, kifinomult mozdulatokra, és jól begyakorolt koreográfiákra. Sokan nem is mernek táncolni egy-egy eseményen, hiszen azt gondolják, hogy ciki, ha nem profi szinten művelik.

Pedig a tánc elsősorban nem a versenyzés miatt jó, számos egyéb olyan hatása van, amit nem is gondolnánk.

A tánc ősidőktől fogva az élet része. A ritmusra való mozgás már egészen gyerekkorunktól velünk van, ha csak egy kisgyermekre gondolsz, amikor zenét hall, máris hajlítgatja a kis térdeit, és rugózva táncol. A mozgás, mozdulat az élet alapeleme. A testünk arra lett tervezve, hogy mozduljon, érzékeljen, érezzen. A tánc mindenkiben ott él. Az ősi kultúrákban táncolva dolgoztak, fohászkodtak az istenekhez, az ünnepek része volt, és örömüket, bánatukat is tánccal fejezték ki. Kevesebb volt a verbális kommunikáció, így a mozdulatnak nagyobb szerep jutott. A táncban el volt rejtve az üzenet, amit a másik féllel közölni szerettek volna.

Nincsen rá pontos meghatározás, hogy mi is a tánc, ami viszont biztos: mindegyikünkben ott él a szenvedély, melyet a testünkön keresztül tudunk kifejezni. Amikor a háttérben szól a zene, halljuk a dallamot, melyre a lélek szárnyal, amikor elkezdi követni a test a ritmust, akkor egy pillanatra megáll az idő. A hétköznapi apró gondok sokasága megszűnik, és olyan állapotba kerülünk, melybe semmi mással nem lehetséges. Nem véletlenül a táncot mozgó meditációnak is szokták nevezni. A táncolásnak nem célja az, hogy valakit a szégyenkezés érzése fogjon el, vagy épp az önkifejezéstől való félelem.

Tested egyedi, különleges, és miközben táncolsz, gyönyörűvé válsz, hiszen lelked saját nyelve lesz látható a mozdulatokon keresztül.
Egy olyan önkifejezési forma, amely láthatóvá teszi az éppen aktuális lélekállapotot. Amikor egyedül táncolsz, akkor saját érzéseid, gondolataid válnak láthatóvá, míg a párban táncolás megmutatja kapcsolatotok milyenségét.

A tánc megtanít a haladásra, a továbblépésre, hogy ne ragadjunk bele egy-egy élethelyzetbe.
Testünk mozgásba lendül, általa pedig megtelítődünk élettel, kreativitásunk nő. A szólótáncok segítenek az önbizalom fejlesztésében, önmagunk elfogadásában, megmutatják hogyan használjuk nőiességünket. A mozdulatok tárházából mindenki kiválaszthatja, hogy neki melyik áll jól, mikor mi és hogyan használatos.

A páros táncok során a másik iránti bizalom tanulható meg, illetve nőként megélhető az átadottság érzése is. Hogy nem kell nekem irányítanom, vezetnem, mert ott van velem szemben a férfi, aki ezt megteszi.

Így én megélhetem azt, hogy virágzok, ragyogok, díszítem a mozdulataimat. Ahogy mondani szoktuk: táncban a férfi a keret, a nő pedig a festmény.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.