Menü

A tánc lelkünkre gyakorolt hatásai

Amikor a tánc kerül szóba, legtöbben a profi táncosokra gondolnak, kifinomult mozdulatokra, és jól begyakorolt koreográfiákra. Sokan nem is mernek táncolni egy-egy eseményen, hiszen azt gondolják, hogy ciki, ha nem profi szinten művelik.

Pedig a tánc elsősorban nem a versenyzés miatt jó, számos egyéb olyan hatása van, amit nem is gondolnánk.

A tánc ősidőktől fogva az élet része. A ritmusra való mozgás már egészen gyerekkorunktól velünk van, ha csak egy kisgyermekre gondolsz, amikor zenét hall, máris hajlítgatja a kis térdeit, és rugózva táncol. A mozgás, mozdulat az élet alapeleme. A testünk arra lett tervezve, hogy mozduljon, érzékeljen, érezzen. A tánc mindenkiben ott él. Az ősi kultúrákban táncolva dolgoztak, fohászkodtak az istenekhez, az ünnepek része volt, és örömüket, bánatukat is tánccal fejezték ki. Kevesebb volt a verbális kommunikáció, így a mozdulatnak nagyobb szerep jutott. A táncban el volt rejtve az üzenet, amit a másik féllel közölni szerettek volna.

Nincsen rá pontos meghatározás, hogy mi is a tánc, ami viszont biztos: mindegyikünkben ott él a szenvedély, melyet a testünkön keresztül tudunk kifejezni. Amikor a háttérben szól a zene, halljuk a dallamot, melyre a lélek szárnyal, amikor elkezdi követni a test a ritmust, akkor egy pillanatra megáll az idő. A hétköznapi apró gondok sokasága megszűnik, és olyan állapotba kerülünk, melybe semmi mással nem lehetséges. Nem véletlenül a táncot mozgó meditációnak is szokták nevezni. A táncolásnak nem célja az, hogy valakit a szégyenkezés érzése fogjon el, vagy épp az önkifejezéstől való félelem.

Tested egyedi, különleges, és miközben táncolsz, gyönyörűvé válsz, hiszen lelked saját nyelve lesz látható a mozdulatokon keresztül.
Egy olyan önkifejezési forma, amely láthatóvá teszi az éppen aktuális lélekállapotot. Amikor egyedül táncolsz, akkor saját érzéseid, gondolataid válnak láthatóvá, míg a párban táncolás megmutatja kapcsolatotok milyenségét.

A tánc megtanít a haladásra, a továbblépésre, hogy ne ragadjunk bele egy-egy élethelyzetbe.
Testünk mozgásba lendül, általa pedig megtelítődünk élettel, kreativitásunk nő. A szólótáncok segítenek az önbizalom fejlesztésében, önmagunk elfogadásában, megmutatják hogyan használjuk nőiességünket. A mozdulatok tárházából mindenki kiválaszthatja, hogy neki melyik áll jól, mikor mi és hogyan használatos.

A páros táncok során a másik iránti bizalom tanulható meg, illetve nőként megélhető az átadottság érzése is. Hogy nem kell nekem irányítanom, vezetnem, mert ott van velem szemben a férfi, aki ezt megteszi.

Így én megélhetem azt, hogy virágzok, ragyogok, díszítem a mozdulataimat. Ahogy mondani szoktuk: táncban a férfi a keret, a nő pedig a festmény.

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?