Menü

5 dolog, amin spórolhatsz

A civilizált világ az anyagiak köré épült fel, és a legtöbbünk számára most még inkább fontos, hogy mennyi marad a pénztárcánkban. Ezért nézzünk meg néhány lehetőséget, amelyek segítségével a hónap végén esetleg több marad a kasszában anélkül, hogy bármit is nélkülöznünk kellene.

Közlekedés

Talán éppen a legmegosztóbbal kezdem. A tömegközlekedés mint olyan, teljesen természetes azoknak, akik rá vannak kényszerülve, hogy ezt használják. A többiek viszont gyakran olyan útvonalakon is az autót választják, amelyen egyébként sokat spórolhatnának nemcsak az üzemanyaggal, de a Földünknek is. A legtöbbször tényleg rá kell szánni egy kis plusz időt, ha valahová tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni, de ha éppen nem vállalhatatlan hosszúságú időtartamról van szó, megtehetünk ennyit, hogy akár ha csak néhányszor is, de az autó helyett a buszt vagy a vonatot választjuk. Sok társaság különféle kedvezményeket is biztosít bizonyos vonalakra vagy családdal utazóknak.

Kozmetikai termékek

Rendkívül vonzó minden alkalommal valami újat kipróbálni, de a sminkek, arckrémek, egyéb kenceficék csak szaporodnak a fürdőszobában, és sajnos a legtöbbünknél nem fogynak olyan ütemben, mint ahogyan vásároljuk őket. Közben tönkre is mehetnek, megavasodnak, romolhat a minőségük, és végül a szemetesben végzik, ami óriási pénzkiadás.

(Így még a nagyobb márkák kozmetikai célú állatkísérleteiről szót sem ejtve, hogy ez ebben az esetben mekkora pazarlást jelent.) Az igazat megvallva pedig, talán van egy-két jobb kozmetikai termék, de sokszor semmilyen különbséget nem lehet érezni a különböző márkák produktumai között.

Takarítószerek

A fenntarthatóság egyik alapköve már a tudatos életmódot élők körében, hogy nem használnak a környezetre káros vegyszereket a takarítás során. Bármily meglepő is, a legtöbb háztartásban fellelhető piszok, baktérium stb. eltávolítható ecettel és szódabikarbónával. Vannak természetes folttisztítók, a rég bevált házi szappan, mosószappan stb. Ezek egyike sem kerül vagyonokba, és nincsenek bennük számunkra ismeretlen anyagok, amelyekről fogalmunk sincs mit jelentenek, miközben a boltban az összetevők listáját olvassuk.

A legtöbb ember háztartásában nincs olyan kosz, amit ezekkel ne lehetne alaposan eltávolítani. Ha mégsem vagyunk elégedettek vagy nyugodtak, még mindig tarthatunk otthon egy flakon Domestost kompromisszumos megoldásként vészhelyzet esetére, ha éppen extra fertőtlenítésre vágyunk.

Fodrász

Sokan mondhatnák most, hogy legalább ezt hadd engedjék meg maguknak! Persze! De számomra szabadságot ad az, hogy vághatok a hajamból. Természetesen nem frizurát vágok. Ezért én is fodrászhoz mennék. Csak a szokásos egészségügyi vágást végzem el otthon, és ez szabadságot ad nekem fejben, hogy képes vagyok ezt magamnak megcsinálni, és ezzel is még jobban magaménak tudhatom a testemet. Az interneten számos videóanyagot találhatunk, ha nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá.

A hajfestés sem egy nagy mutatvány. Ha már megtaláltad a bevált festéket, megtanulhatod felvinni Te magad is, de megkérheted a barátnődet, testvéredet vagy bárkit a környezetedben, hogy legyen ebben segítségedre.

Használd és élvezd, amid van!

Számomra mind közül ez a legjobb tipp. Kezdd el értékelni a jelenlegi tulajdonodat! Nem baj, ha nincs felújítva a konyha, nem baj, ha régi a padló vagy a kanapé, a lényeg, hogy van, a tiéd, megdolgoztál érte, amiért legyél magadra büszke! Kezdd el felhasználni az otthon található dolgokat minden helyiségben. Főzz abból, ami éppen otthon van, kutasd fel a rég nem látott tartalékokat. Ez egy örömteli folyamat, aminek a végén több pénzed és több helyed lesz.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!