Menü

Ezeket gondold végig, mielőtt elektromos rollert veszel!

Amióta a fiaim elektromos rollerrel közlekednek önállóan, azóta egy perc nyugtom sincs, természetesen az önállóságra nevelés fontos, ám mindezek előtt érdemes tisztázni a rollerezés legfontosabb szabályait. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, mielőtt elektromos rollert vásárolunk?

Mivel az elektromos rollerek, mint innovatív közlekedési eszközök egyre népszerűbbek, összeszedtük, mire érdemes figyelni, ha valaki ilyen jármű vásárlásán gondolkodik.

Amennyiben a gyerekünknek vesszük a járművet más szempontok szerint kell típust választanunk, mint amikor az egész család használja, legyünk előrelátóak és számunkra megfelelő paraméterekkel rendelkező rollert vásároljunk, ami mindenkinek megfelelhet.

Vegyük figyelembe, hogy a testsúly hatással lesz a megtehető maximum távolságra, a maximum sebességre és az anyag is könnyebben fárad nagyobb terhelés alatt.

Fontos szempont a használójának a magassága. Egyes elektromos rollerek fix kormánymagassággal rendelkeznek, mások állíthatóak. A megfelelő beállítási lehetőség fontos, ha túl alacsony, vagy túl magas, az balesetveszélyes és kényelmetlen.

Gondoljuk végig, mire fogjuk használni az eszközt. Ha iskolába jár vele a gyermek, vagy munkába járáshoz kell, (és általában sokan erre használják), akkor jó döntés egy elektromos roller, mert gyors, egyszerű. Rövidebb távokon az akkumulátor remekül kibírja a távolságot, ám vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjunk, kérjük az eladó segítségét, nézzünk mindennek alaposan utána, különösen tehát annak, hogy mekkora távolságokat tudunk majd megtenni egyetlen töltéssel!

Ha tisztában vagyunk a megvásárolni kívánt e-rollerünk teljesítményével, akkor nem ér minket meglepetés.

Számoljunk azzal is, hogy milyen útburkolaton fogjuk használni a rollert. Beton, terep, murvás vagy földút, ez egyáltalán nem mindegy, ezért a gyártók lengéscsillapítóval látják el az elektromos rollert, ebből pedig több típus létezik, szakértők segítenek a választásban.

Nézzük az időjárási viszonyokat!

Vannak elektromos rollerek, amik kis mértékben, van, ami nagyobb mértékben, de van, ami egyáltalán nem vízálló. Ha nem vízálló elektromos rollert használunk esős időben, akkor azzal tönkre tehetjük a motort és az akkumulátort is, melyek javíttatása nem olcsó.

Milyen árban vannak ezek a közlekedési eszközök?

Ami az árakat illeti, egészen változatos képet látunk. Míg pár éve lehetett 60-90 ezer forintért rollert vásárolni, ma már nem találunk százezer forint alatti modelleket. Az átlagár 130-150 ezer körül alakul, de komolyabb gépek már elérik a 200-400 ezres határt, ami egyébként a csillagos ég is lehet.

Ha szeretnénk megtudni, hogy milyen elektromos roller illik hozzánk vagy családunkhoz, akkor érdemes alaposan tájékozódni a típusokról és szakértő eladó segítségét kérni a választásban.

Végül essen szó arról, HOGYAN használjuk az elektromos rollert.

Természetesen a KRESZ alapvető szabályait, a jelzőlámpák és közlekedési táblák utasításait figyelembe véve, a megfelelő sebességet megválasztva, az időjárási körülményeket szem előtt tartva és minden esetben védőfelszereléssel.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.