Amikre nincs szükségünk – avagy a nagy szelektálás
Néha sokkol, hogy a konyhaszekrényben száz bögre van, a beépített szekrényben pedig háromszor ennyi szatyor, továbbá két nagy szatyor, ami tele van kisebb zacskókkal…minek is?
Ha veszek új ruhát, valósággal neki kell feszülnöm a sornak, hogy betehessem az újabbat, de ki nem dobnék egyet sem, mert hátha „újra divatba jön”.
A paradicsom paradicsoma a kamrában
Ki ne dobd a fonnyadó, vagy hibás paradicsomot, csinálj belőle különféle ételeket, szószokat, hogy télen is élvezhesd a nyár ízét és a vitaminok adta életerőt.
Tavasz a konyhában
Hamarosan remélhetőleg már nem csak a naptár, hanem az időjárás szerint is beköszönt a tavasz, s hozza magával a jóidőt, a színeket, az aktív szabadtéri időszakot! Vajon, hogy mutatkozhat meg az otthonunkban, a konyhánkban, hogy eljött a tavasz?
Így maradnak tovább frissek az élelmiszereink
A mostani vírushelyzetben még fontosabb az elegendő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket. Egyszerű praktikákról van szó, mégis tovább frissek maradnak az élelmiszerek és nem mennek kárba.
A legtovább elálló élelmiszerek
Bosszantó érzés, mikor elfelejtünk megenni valami a hűtőből, vagy a spájzból és mire észbe kapunk, már lejárt pár napja a szavatossága, azonban jó hír, hogy vannak olyan élelmiszereink, amiből nyugodtan betárazhatunk, mert nagyon sokáig elállnak.
Rendet gyorsan!
Mindenkinek vannak olyan tárgyai, melyek hosszú időn keresztül megbújhatnak a polcokon, szekrényekben anélkül, hogy kiselejteznénk, lecserélnénk, teret tisztítanánk, szelektálnánk. A hatékony otthoni rendteremtés alapvetően egyszerű lépésekből áll.
Valóban megszakadhat a szív?
Tagadhatatlan, hogy a pszichológiai stressz nem tesz jót az egészségnek, mivel gyengítheti az immunrendszert, amely által viszont fogékonyabbá válhatunk a betegségekre. Azonban van egy nagyon különös orvosi jelenség, amely a "megtört szívet" utánozza.