Fáradékonyság? Okozhatja vashiány is
Ha még nyáron is a fáradékonysággal küzdünk, talán nem a tavaszi energiahiány és nem is a téli depresszió az oka. Vashiány is állhat a háttérben.
Ritka ételallergiák nyomában
Az ételallergiák súlyossága az enyhétől az életveszélyesig terjedhet. Vannak köztük olyan gyakoriak, hogy még sok ételcímkén is felhívják a figyelmet az allergizáló összetevőkre, de vannak jóval ritkábbak is.
Nem minden zsír egészségtelen, sőt!
A zsíros étel hallatán valószínűleg valami olajban tocsogós, egészségtelen és hizlaló étel lebeg a szemünk előtt, bár kétségtelen, hogy aki jártasabb az egészséges életmódban, ők jól tudják, hogy nem feltétlen kell a zsíros ételnél erre gondolni, hiszen nem minden étel egészségtelen, ami zsíros.
Közel-keleti csicseriborsókrém: hummusz
A hummusz évek óta sláger-élelmiszernek számít. Egészséges, jól néz ki és sokféleképpen felhasználható.
Alternatív hozzávalók a konyhában
Még a csapból is a diéták folynak, azonban, ha egy egyszerű sütit szeretnénk elkészíteni, gyakran bajban vagyunk, hogy mit használjunk, a szokásos összetevők helyett.
Tegyünk a csontritkulás ellen!
Azt hitted, hogy csak az öreg néniket érinti? 40 éves kortól, mindenkinek érdemes figyelnie, erre is.
Kiváló kalciumforrás a szezámmag
A tejből a szervezetünk nehezen, vagy egyáltalán nem tudja kinyerni a kalciumot. Helyette fogyasszunk inkább szezámmagot az erős csontokért!
Olajos magvak – a lenmag és a szezámmag
Az olajos magvakról leginkább a nassolás juthat eszünkbe, például a napraforgó és a pisztácia, s mint az elnevezésük is mutatja, rendkívül magas a zsírtartalmuk. Azonban nem csak baráti összejöveteleken lehet ropogtatni előlük, hanem alkalmasak például a sütőipari felhasználásra is, s egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuk is jelentős. Ilyen például a lenmag és a szezámmag.