Menü

Házi praktikák VI: tojásfelfújt megmaradt hímes tojásból

  • Dátum: 2013.04.02., 22:12

Mit kezdjünk a húsvét után megmaradt hímes tojásokkal? Ajánlunk egy remek receptet, melynek segítségével egy igazi tavaszköszöntő ételt készíthetünk.

Hozzávalók:
- egy csomag burgonyapürépor, vagy négy személyre saját készítésű burgonyapüré
- egy kis doboz sűrített paradicsom,
- őrölt szerecsendió
- egy teáskanál piros paprika
- 3 tojás
- 8 kemény tojás
- 20 dkg darált hús 1 gerezd fokhagyma
- 2 kis fej vöröshagyma
- só, bors, egy kevés majoránna
- fél kígyóuborka
- 2 paradicsom
- egy csokor petrezselyem
- olaj
- zsemlemorzsa

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majoránnával erősen fűzserezzük és puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, majd rövid ideig pirítjuk és hagyjuk kihűlni.

A burgonyapüréhez keverjük a piros paprikát, a sűrített paradicsomot és őrölt szerecsendiót keverünk bele. A kígyóuborkát vastagabb szeletekre, a paradicsomokat negyedekre vágjuk.
A felfújt formát vagy a jénai tálat olajjal kikenjük, zsemlemorzsával beszórjuk. Ebbe öntjük a burgonyapürét. A megtisztított kemény tojásokat ráhelyezzük. A darált húst összekeverjük az uborkával, paradicsommal és ráterítjük a tojásokra és a burgonypürére. A három tojást felverjük, megsózzuk, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet és az egészet a felfújtra önjük.

Előmelegített sütőben 170 fokon 40-50 percig sütjük. Friss fejes salátával igazi tavaszköszöntő ételt.

Kapcsolódó cikkeink:
Házi praktikák V.: a sonkafőzés
Házi praktikák IV: a mosószóda
Házi praktikák III: Mossunk olcsóbban, környezetbarát módon
Házi praktikák II. rész
Házi praktikák I. rész

Fotó: sxc.hu

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!