Menü

Házi praktikák: az ablaktisztás

  • Dátum: 2013.04.13., 14:30

Elsőként szedjük le és áztassuk be a függönyöket, majd indítsuk el a mosógépet. Mire végzünk az ablakpucolással, a függöny is tiszta lesz.

Az ablaknál a munkát először a keret tisztításával kezdjük, portalanítás után mosószódás vízzel mossuk le.

Az üveget is moshatjuk mosószódás vízzel, ezzel a környezetet is kevésbé szennyezzük. Vannak, akik ecetes vizet javasolnak, hogy fényesebb legyen az üveg. Sokan ajánlják a szarvasbőrt, anyáink, nagyanyáink újságpapírral törölték szárazra az üveget. Napjainkban azonban már kaphatók olyan törlőkendők, amelyekkel mosószer és egyéb adalékanyag nélkül, vízzel is ragyogó tisztára varázsolhatjuk az ablakokat. Az egyik kendővel lemossuk, a másikkal szárazra töröljük az üveget, ráadásul csíkmentesen.

Ha az ablakok tiszták, már rakhatjuk is vissza a függönyöket. Egyenesen a mosógépből, hiszen fellógatva gyorsabban és ráadásul gyűrődés nélkül megszáradnak.

Kapcsolódó cikkeink:
Házi praktikák V.: a sonkafőzés
Házi praktikák IV: a mosószóda
Házi praktikák III: Mossunk olcsóbban, környezetbarát módon
Házi praktikák II. rész
Házi praktikák I. rész

Fotó: sxc.hu

Mi az a balneoterápia, és mire használják?

A furcsa hangzású kifejezésnek az első asszociációnkkal ellentétben semmi köze a bálnákhoz, vagy krémekhez, noha mindkettő kétségkívül kapcsolatos a vízzel. A balneoterápia azon fizioterápiás módszerek összefoglaló neve, melyek a gyógyvizek gyógyító hatását használják fel a kezelések során, kombinálva más módszerekkel, mint például az iszapterápia. Ezen terület leginkább az alternatív gyógyászat egy részét képezi, és rengeteg pozitív hatása van, viszont tudományosan kevésbé elfogadott terület. Az alábbi cikkben ezen módszert ismerhetjük meg részletesebben.

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.