Menü

Barbi edzésnaplója 10.

  • Dátum: 2013.06.17., 08:26

Szakítottam. Kemény volt, de most már több az önbizalmam és egyre jobban szeretem magam és azt, amit csinálok.

Persze nem a párommal és nem is az edzéssel szakítottam. A kettlebell egyik legismertebb és legkeményebb gyakorlatába kóstolhattam bele, inkább több, mint kevesebb sikerrel. Bár elég összetett gyakorlat, szerencsére hamar ráéreztem az ízére és remélem nem is fogom elfelejteni.

Kedden mutattak be minket egymásnak, és mondhatni, szerelem volt első látásra. Bár kezdetnek csak 6 kg-val próbálkoztam, a héten úgy érzem, lesz önbizalmam a 8 kg-osra is. Hasazással, felüléssel viszont tovább mentem, 12 kg-osra váltottam. Kemény, de kell az erő és a kihívás :).

Pénteken továbbra is a szakítást gyakoroltam, de persze folyamatosan visszatértem az alapokhoz, swingek, cleanek, high pullok tették ki nagyjából az edzést. És a hőn áhított kötél.

A kötél alapvetően egyszerű gyakorlat, hiszen „csak” hullámoztatni kell. Nem olyan egyszerű azonban, ha mondjuk 25 másodpercig csinálja az ember, bármilyen könnyűnek is tűnik. Aki lebecsüli, annak ajánlom, próbálja ki és utána mondjon véleményt.
Az adatok a múlt héthez képest nem változtak, de érzem, ahogy a testem formálódik és feszítésnél kezd szépen kirajzolódni a combizmom, vádlim és bicepszem.

Adatok:
Comb: 44 cm
Has: 72 cm
Csípő: 85,5 cm
Kar: 26 cm

Úgy érzem, a kettlebellben megtaláltam az Igazit, élvezem és szeretem csinálni, sőt, azt hiszem, páromat is sikerül lassan megfertőzni vele. Kedvcsinálónak ITT egy kis kötél. A videón én vagyok, és csak kicsúszott a kezemből a kötél, nem leálltam. Sosem állunk meg gyakorlat közben! A képen is én vagyok látható, épp a szakítást gyakoroltam.

Fotó, videó:
Lukács Imre

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.