Menü

Tovább tart a balatoni hajózási szezon

A menetrend szerint október 6-ig tartó hajózási szezont meghosszabbítják október 27-ig, bízva abban, hogy az indián nyár még sokakat csábít a Balatonhoz - tájékoztatta Kecskésné Horváth Tünde, a Balatoni Hajózási Zrt. marketing menedzsere az MTI-t hétfőn.

Hozzátette, az elmúlt években már tett kísérletet az önkormányzati tulajdonban lévő társaság a hajózási szezon meghosszabbítására, aminek kedvezőek voltak a tapasztalatai, ezért is döntött úgy a cég, hogy az idén október utolsó hétvégéjéig még indít menetrend szerinti járatokat és sétahajókat.

A járatok a Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve a Fonyód-Badacsony útvonalakon közlekednek, október 7. és 20. között hétvégenként, valamint október 23. és 27. között minden nap.

A sétahajók Siófokról, Keszthelyről, Badacsonyból és Balatonfüredről indulnak október 7. és 20. között hétvégenként, október 23. és 27. között pedig minden nap.

A kompok óránként közlekednek, Szántódról 7.00 órától 19.00 óráig, Tihanyból 7.30 órától 19.30 óráig. Október 7. és 27. között az utolsóval csökken a járatok száma mindkét irányba, vagyis Szántódtól 18 órakor, Tihanyból 18.30-kor indul az utolsó komp.

Forrás:
MTI

Fotó:
pixabay.com

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.