Menü

Tovább tart a balatoni hajózási szezon

A menetrend szerint október 6-ig tartó hajózási szezont meghosszabbítják október 27-ig, bízva abban, hogy az indián nyár még sokakat csábít a Balatonhoz - tájékoztatta Kecskésné Horváth Tünde, a Balatoni Hajózási Zrt. marketing menedzsere az MTI-t hétfőn.

Hozzátette, az elmúlt években már tett kísérletet az önkormányzati tulajdonban lévő társaság a hajózási szezon meghosszabbítására, aminek kedvezőek voltak a tapasztalatai, ezért is döntött úgy a cég, hogy az idén október utolsó hétvégéjéig még indít menetrend szerinti járatokat és sétahajókat.

A járatok a Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve a Fonyód-Badacsony útvonalakon közlekednek, október 7. és 20. között hétvégenként, valamint október 23. és 27. között minden nap.

A sétahajók Siófokról, Keszthelyről, Badacsonyból és Balatonfüredről indulnak október 7. és 20. között hétvégenként, október 23. és 27. között pedig minden nap.

A kompok óránként közlekednek, Szántódról 7.00 órától 19.00 óráig, Tihanyból 7.30 órától 19.30 óráig. Október 7. és 27. között az utolsóval csökken a járatok száma mindkét irányba, vagyis Szántódtól 18 órakor, Tihanyból 18.30-kor indul az utolsó komp.

Forrás:
MTI

Fotó:
pixabay.com

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.