Menü

8 millió forint támogatás a kártyás vásárlások nyomán

  • Dátum: 2014.03.20., 21:20

8,1 millió forint gyűlt össze a K&H gyógyvarázs kártyaprogram keretében a bankkártyával történő vásárlások után. Idén a támogatást egy budapesti és négy vidéki intézmény kapta, amelyek együttesen évente közel 10 000 gyermeket látnak el.

„A K&H Csoport a K&H MasterCard bankkártyákkal történő vásárlások után immár 8 éve különít el egy bizonyos összeget saját bevételéből a K&H gyógyvarázs program javára. Ennek eredményeként eddig összesen közel 80 millió forint értékben kaptak műszereket a gyermek-egészségügyi intézmények. Ez az önmagában is szép összeg azonban csak töredéke annak a 492 millió forintnak, amelyet a K&H gyógyvarázs program az elmúlt 10 évben összesen 270 intézménynek adományozott műszerek és berendezések formájában” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs kártyaprogram jóvoltából idén a Budaörs és Kistérsége Mentéséért Alapítvány, a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálatának Gyermekfogászata, a Gelsei Védőnői Szolgálat, a Nagyberényi Védőnői Szolgálat valamint a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház kaptak a működésükhöz szükséges új eszközöket, összesen 8,1 millió forint értékben. A K&H gyógyvarázs ezzel segíti a gyermek-egészségügyben dolgozó szakembereket a pontos diagnosztika felállításában, az okos döntések meghozatalában, hogy a beteg gyerekek mielőbb meggyógyulhassanak, és ismét teljes életet élhessenek.

A legnagyobb értékű támogatást a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház kapta, amely egy inkubátort vásárolhat a támogatásból. A XVI. kerületi gyermekfogászat a szuvas fogak megelőzését, betömését segítő eszközöket, a Budaörsi Mentők a mindennapi munkában használatos, légúti váladékok leszívására használható készüléket, a Gelsei és a Nagyberényi Védőnők pedig a kisgyermekek megfelelő fejlődését ellenőrző vizsgálati műszereket kaptak. Az 5 intézmény évente közel 10 000 gyermeket lát el, így a támogatásból vásárolt műszerek számos kis betegnek nyújtanak majd segítséget a jövőben.

„A K&H gyógyvarázs kártyaprogramjának idei 8,1 millió forintos támogatása mindazoknak a K&H MasterCard bankkártyával rendelkező ügyfeleknek köszönhető, akik kártyájukat használják fizetőeszközként. Hiszen a K&H minden 3000 forint értékű kártyás vásárlás után 1 forintot különít el saját bevételéből a K&H gyógyvarázs kártyaprogramja számára, így áttételesen ügyfeleink is hozzájárulnak a magyar gyermekegészségügy fejlesztéséhez, a beteg gyerekek mielőbbi felépüléséhez” – mondta el Bőczén Patrik, a K&H Csoport, Marketing főosztályvezetője.

„Büszkék lehetünk arra, hogy Magyarországon léteznek  olyan cégek, amelyek felismerték, hogy gyermekeink egészsége mindennél fontosabb, hiszen a jövő – a mi jövőnk is – a felnövekvő nemzedék kezében van” – mondta el Dr. Kiss Marianna, a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata igazgatója. „A K&H gyógyvarázs program évről-évre jelentős összeggel támogatja a gyermekegészségügyet. Ebből a pénzből beszerezhető nagy értékű orvosi eszközök, berendezések segítségével  javul az egészségügyi ellátás színvonala és remélhetőleg gyermekeink egészségi állapota is. Nagyon örülünk, hogy a XVI. kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata is a támogatott intézmények közé került, az elnyert fogászati eszközök jelentősen meg fogják könnyíteni számunkra a mindennapi betegellátást: gyors és kevésbé fájdalmas lesz a fogászati kezelés, és így a gyermekek türelmét is kevésbé tesszük próbára.” 

Forrás, fotó:
Well PR

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.