Menü

Divatosan kismamaként is

Azért mert gyermeket vársz, egyáltalán nem kell lemondanod a stílusos, vagány, divatos ruhadarabokról. Olvasd el tippjeinket, mit javaslunk a kismamáknak, hogy pocakkal is trendiek legyenek!

A kismama viselet legfontosabb alapismérve a kényelem. A kényelmes ruhák azonban épp úgy lehetnek divatosak és stílusunknak megfelelőek, mint máskor, amikor éppen nem vagyunk várandósak.

A kilenc hónap első heteiben inkább az öröm, az izgatottság jellemzi a párokat, az édesanyát, az eszébe sem jut, hogy hamarosan növekvő pocakja miatt bizony alaposan megváltozik majd testileg, lelkileg.

Szerencsére manapság már a kismamáknak szánt ruhák választéka igen nagy. Azt tartsuk szem előtt, hogy amennyiben hétköznap sportosan öltözködünk, akkor kismamaként is ezeket a ruhadarabokat részesítjük majd előnyben. Szóval bármilyen stílust is képviseljünk, kismamaként sem fogunk ettől eltérni.

Első lépésként szerezzünk be két-három olyan felsőt, tunikát, amelyek jól variálhatóak. Ne féljünk a mintás, csíkos daraboktól, ezek nagyszerűen kihangsúlyozzák majd gömbölyödő pocakunkat. Ezek a felsők azért lesznek kismama ruhatárunk fontos elemei, mert bármikor felvehetjük egy hosszú ujjú fölé, vékony sállal, kiskabáttal, farmerhoz, vagy szoknyához. Az egyszínű pólók még több lehetőséget nyújtanak nekünk, míg a mintás, virágos, csíkos darabokhoz már jobban meg kell fontolnunk, milyen kiegészítőt, vagy nadrágot, szoknyát veszünk fel.

Ne riadjunk meg a mélyebb kivágású, mell alatt szabott ruháktól, felsőktől sem. Ezek bizony nagyon csinosak és olykor vadítóak is, hiszen hangsúlyozzák nőiességünket.

A kényelmes szoknya, nadrág legfőbb ismérve a pocakbetét, és a gombolható derék. Mindenképp ilyen darabokat válasszunk, mert az utolsó hetekben napról, napra érezni fogjuk a változást.

Mindig lapos cipőt húzzunk, ugyanis a várandósság előrehaladtával sok kismama bevizesedik, és ez főleg a bokákon látható. A beduzzadt, dagadt bokákat cipelni pedig csinos, de lapos balerina cipőben sokkal kényelmesebb, mint egy magassarkú cipőben.

Ne féljünk a kismama bizományiktól. Sokkal olcsóbban juthatunk hozzá egyes ruhadarabokhoz, mint újonnan. Így többet vásárolhatunk és akár igazán egyedi ruhákhoz is hozzájuthatunk.

Fotó:
pixabay.com

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Alvás a gyerekkel – együtt vagy külön?

Együtt vagy külön aludjunk? Legyen-e külön szobája a gyereknek? Gyermeket nevelő szülők körében ez az egyik legmegosztóbb kérdés. Két határozottan elkülönülő tábor áll egymással szemben.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.