Menü

youtyúk.hu – Fogadd örökbe a tyúkot, hogy házi tojást ehess!

Keresd fel a www.youtyuk.hu weboldalt, és egy nagyon aranyos, de hasznos kezdeményezéssel fogsz találkozni. Nem, ez nem a népszerű videómegosztó oldal magyarosított változata, hanem ezen a honlapon saját tyúkokra tehetsz szert – amiket a gazda nevel Neked, de a Tiéd a tojás igény szerint.

Sokan felismerték már a különbséget a házi és a bolti tojás között. Érdemes csak egymás mellett felütni a kettőt – teljesen más színük van. A házi tojásnak citromsárga színe van, míg a bolti tojás sárgája inkább narancsszínű. Sokan állítják, hogy a mesterséges környezetben tartott tyúkoknak karotint adnak, hogy még sárgábbak legyenek a tojásaik. Valószínűleg a takarmányban és a tartásban mutatkozik jelentős különbség, ami aztán a tojás színében is megmutatkozik. De nem csak felütéskor más a házi tojás színe, hanem az elkészült ételeknél is: a házi tojásból készült rántották, piskóták sárgábbak lesznek, mint a bolti tojásból készültek, nem is beszélve az ízhatásról, ami szintén jelentős különbséget mutat. Ezért választják sokan, hogy házi tojást igyekeznek beszerezni. Ez azonban nem mindig könnyű…

Most itt egy kiváló kezdeményezés azok számára, akik rendszeresen szeretnének házi tojásokhoz jutni! A fent nevezett weboldalon ki lehet választani azt a gazdát, aki az örökbe fogadni kívánt tyúkokat tartani fogja. Megadhatod, hogy hány darab tojást szeretnél hetente. A szolgáltatás egyelőre Veszprém megyében, valamint Budapesten elérhető, de érdemes összefogni, ugyanis ha bizonyos rendelésszámot értek el, akkor máshová is megkezdődik a szállítás.

És hogy miért pont éppen innen érdemes házi tojást rendelni? Mert itt boldog, természetes módon tartott tyúkocskák tojásaihoz juthatsz hozzá! Ezzel kapcsolatban már sok kutatást végeztek, hogy a korrekt módon tartott állatok boldogabbak, így pedig finomabb és egészségesebb a húsuk, valamint a tojásaik. A gazdákkal akár meg is ismerkedhetsz, így láthatod, hogy honnan érkezik hozzád a finom tojás, valamint hogy miként tartják az állatokat. Így közvetlenül azt is látod, hogy kinek a megélhetéséhez járulsz hozzá a rendeléseddel! Ugye, hogy mennyivel emberibb így? Elhiheted, hogy jobban fog így esni a rántottád! 

Fotó:
pixabay.com

Az öregedés folyamatai

Az öregedés az élethez hozzátartozó biológiai folyamatok összessége, melyre a mai kor embere hajlamos betegségként gondolni, pedig ugyanolyan fiziológiai folyamat, mint az alvás vagy emésztés. Az öregedés elkerülhetetlenül bekövetkezik, annak legfeljebb ütemét és az esztétikai megjelenését lehet megváltoztatni

Az alultápláltság, mint étkezési zavar

Napjaink leggyakrabban előforduló népbetegsége az elhízás, szinte a csapból is az folyik hogyan fogyjunk le, legyünk fittebbek, vagy éppen vékonyabbak. Azonban keveset hallani a legalább ennyire komoly zavarról, az alultápláltságról.

Futás babakocsival

Szülés után nyilván nem az az első dolgunk, hogy elővegyük a futóbabakocsit, azonban pár hét, hónap után eljön az ideje a sportolás megkezdésének is, erre a célra remek találmány a futóbabakocsi. Mire figyeljünk a használatakor?

Így fejleszthető a mentális egészség

A mentális erő építése hasonlít a fizikai erő növeléséhez. Napi 50 súlyzós gyakorlat csak néhány percet vesz igénybe, ám kitartó munkával komoly eredményt érhetünk el felsőtestünkön.

Hibák, amiket lehet, hogy te is elkövetsz szelektív hulladékgyűjtésnél

Minden jó szándékú tenni akarás ellenére is sokan vannak, akik rosszul válogatnak hulladékot. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat. Soha nem késő változtatni.