Menü

Anyukája praktikáira esküszik Sarka Kata

  • Dátum: 2014.12.05., 21:56

Sarka Kata fontos kérdésekben sohasem dönt egyedül. Legyen szó munkáról vagy gyereknevelésről, Kata a mai napig kikéri édesanyja véleményét. Bár a világ szinte fenekestül felfordult az elmúlt évtizedekben, mindketten egyetértenek abban, hogy vannak olyan praktikák, amelyek kiállják az idő próbáját.

Nem telik el úgy nap, hogy ne beszélnének telefonon, és amikor csak tudnak, találkoznak. Sarka Kata nagyon jó kapcsolatot ápol anyukájával, és igyekszik mindenben megfogadni a tanácsát. Különösen igaz ez akkor, ha gyereknevelésről vagy Noncsi és Dávid egészségéről van szó. Ősszel és tavasszal szinte elkerülhetetlen egy-egy kisebb nátha vagy megfázás, ilyenkor Kata előszeretettel alkalmazza azokat a praktikákat, amelyeket édesanyjától tanult.

„Kiskoromban viszonylag ritkán betegedtem meg, olyankor azonban napokig nyomtam az ágyat. Anyukám alapelve az volt, hogy a betegséget ki kell izzadni, így 3-4 takaró alá parancsolt és nem engedte, hogy felkeljek. Szerencsére ilyenkor egy percig sem hagyott egyedül, folyamatosan hozta nekem a mézes, citromos teát, a mellkasomat eukaliptuszos-mentolos balzsammal kenegette, miközben nagyokat beszélgettünk, és folyamatosan próbálta elterelni a figyelmemet. Ezt én is ugyanígy csinálom: ha valamelyik gyerkőc megbetegszik, végig otthon maradok vele, ápolom, odafigyelek, hogy minél több vitamint egyen, és bevetem a Wick új citromos balzsamát” – mondta el Kata, majd hozzátette, náluk a betegség általában két hétig tart, mert mire az egyik gyerek meggyógyul, addigra a másiknál jelentkeznek a tünetek.

Mint minden anyuka, Kata is arra törekszik, hogy a család egészségesen étkezzen. Azonban ahogy általában a gyerekek, Noncsi és Dávid sem rajonganak a zöldségekért.

„Szerencsére mi már egészen kicsi koruk óta arra neveljük őket, hogy sok gyümölcsöt egyenek. Ritkán eszünk édességet, viszont mindig van otthon friss gyümölcs. Dávid a szilváért rajong, Noncsi pedig alig várja a novembert, hogy végre mandarint ehessen. A zöldségekkel azonban nehezebb a dolgom, így mindig valamilyen kis cselhez kell folyamodnom. A kisfiamnál még működik a repülőzés, Noncsival viszont legtöbbször egyezséget kötök: ha a hétvégi ebéd során minden eltűnik a tányérról, akkor jöhet a közös program, indulunk a játszótérre vagy kutyát sétáltatni” – mesélte a csinos anyuka.    

Forrás, fotó:
redlemon

Kék zónák

A születéskor várható átlag életkor a Földön a férfiak és nők esetében is 60 és 70 év közé tehető, viszont vannak olyan helyek a bolygón, ahol ezt a számot jócskán túllépik az ott lakók. Ezek a kék zónák.

Sikeres vesetranszplantáció állatból emberbe

Első nekifutásra talán meredeken hangzik, mégis van létjogosultsága az úgynevezett xenotranszplantációnak. Tudósok ezúttal immár második alkalommal ültettek át malacvesét emberi testbe. De hogyan is lehetséges ez?

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Peller Mariann megoldása hisztihelyzetekre

A hiszti az első helyezett a modern szülők „nevelési parák” listáján.Az új Gyereklélek magazin 25 megoldást kínál nekünk, ezekből szemezgetünk néhányat, és megkérdeztük Peller Mariannt is, ő mit csinál „vészhelyzetben”.

Nyári Dia és Nagy Alexandra tavaszi tündérek lettek

Folytatódik a JOY magazin jótékonysági programja, a JOY-Tündér, amelynek keretében minden megvásárolt májusi lapszámmal a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületet is támogatják az olvasók. A JOY-Tündér nagyköveteiként Nyári Dia és Nagy Alexandra is szeretnék, hogy minél többen megismerjék az egyesület működését.