Menü

Kihívót kapott a dubaji csoki: máris itt az új kedvenc!

Kihívót kapott a dubaji csoki: máris itt az új kedvenc! A csokoládé formájú dubaji édesség egy magyar városban már a múlté. Fagylaltként született újjá.

Egy nagykanizsai cukrászmester formabontó ötlet nyomán építette be portfóliójába a dubaji csokit. Csokoládés-pisztáciás, hideg édességet készített a téli szezonra. Erről számolunk be most, de kicsit menjünk vissza az időben!

Hónapokkal ezelőtt indult hódító útjára a TikTokon keresztül a dubaji csoki néven híressé vált édesség. Az igencsak borsos árú csokit a közösségi médiában elterjedt recept nyomán tömegek kezdték el készíteni, s most megalkották a fagyis változatot!

A dubaji csoki helyett a fagyi lesz a tél sztárja?

A fagyit ihlető édesség titka a textúrák kontrasztja: a töltelékben puha krém és ropogós tészta találkozik, az egészet a csoki tartja össze és foglalja keretbe. - meséli egy zalai cukrász, akinek köszönhetően a gasztrodivat új szintre lépett.

Magyarországon egyébként még mindig tarol a dubaji édesség, amiért most rengetegen meg vannak őrülve. Sokak szerint ez a nyalánkság lehet 2024-es karácsonyi szezon nagy favoritja.

Mit mond a pszichológus, miért hoz mindenkit lázba a különleges édesség?

A dubaji csokoládé egy tejcsokoládéval bevont édesség, amely belül ropogós kunafa tésztát és krémes pisztáciapasztát tartalmaz. A kunafa egy finomra szőtt, ropogós tészta, amely gyakran szerepel közel-keleti desszertekben. A pisztáciapaszta gazdag, diós ízt ad a csokoládénak, míg a tejcsokoládé édes bevonata tökéletesen kiegészíti a belső rétegeket.

Hogyan készül?

Elkészítése gondos kézműves munkát igényel. Először a kunafa tésztát ropogósra sütik, majd pisztáciapasztával és tahinivel (szezámpaszta) töltik meg. Ezt követően a tölteléket tejcsokoládéval vonják be, és gyakran pisztáciakrémmel csorgatják le, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

Az eredeti termék kizárólag Dubajban érhető el, ám őrülten magas kereslet miatt számos édességbolt és csokoládégyártó cég kezdte el saját változatait kínálni, így került a hazai boltok polcaira is. Az őrület hátterében az áll, hogy az ember természetéből fakadóan vágyik a különleges, ritka dolgokra, a dubaji csokoládé pedig épp az „elérhetetlensége” és luxus mivolta végett felkelti az emberek figyelmét, ebből kifolyólag kialakul egy csordaszellem és máris mindenki meg akarja kóstolni.

A szakemberek szerint egy fő ok lehet, hogy szélsőséges esetben kevesebbnek is érezhetjük magunkat akkor, ha kimaradunk az élményből.

A csokit én magam nem kóstoltam, lehet, hogy nagyon finom, de a termék köré felépített marketing lehet, hogy nagyobb, mint amilyen élvezeti értékkel a csoki bír.

A nonverbális nevelési trükkök, amikkel segítheted a mindennapokat

Ahány ember, annyiféleképpen neveljük a gyermekeinket. Az elvek mindenkinél mások, de egy dologban mind egyezünk, az pedig a testünk kommunikációja.

Mit adhat a sötétségterápia a digitális világban?

A sötétségterápia elsőre talán extrémnek hangzik, de valójában egy régi időkben is alkalmazott technológia, ami a teljes fénymegvonást használja arra, hogy az idegrendszer levegőhöz jusson. Nem csodaszer és nem is óriási különlegesség, mégis kapaszkodót adhat azoknak, akik túlterhelten élik a mindennapjaikat, és már azt érzik, hogy a külvilág egyszerűen túl zajos számukra.

Miért lehetünk hálásak az év végén?

Ahogy bekúszik a tél a mindennapokba, és a karácsonyi fények lassan visszaverik a sötétséget, érdemes megállni egy pillanatra. Nem kell nagy szavakat pufogtatni, csak végig gondolni, hogy mi az, amiért idén tényleg köszönettel tartozunk. Emellett fontos látnunk azt, hogy hogyan tudjuk úgy lezárni az évet, hogy legyen benne lélek, tartás és egy kis remény a jövőre nézve.

A nemet mondás művészete: készség, amely tanulható és fejleszthető

A nemet mondás sokak számára az egyik legnehezebb kommunikációs feladat, pedig alapvető készségről van szó, amely közvetlen hatással van a mentális jóllétre, a kapcsolatok minőségére és a mindennapi teljesítményre. Sokan azért nem tudnak nemet mondani, mert félnek a másik fél csalódottságától, elutasításától vagy konfliktustól.

Karácsonyi meglepetések az irodába – amit imádnak majd a kollégák

Karácsony közeledtével minden irodában felmerül a nagy kérdés: mivel lehet úgy meglepni a kollégákat, hogy ne csak a kötelező kör legyen, hanem tényleg mosolyt csaljon az arcokra?