Menü

Kihívót kapott a dubaji csoki: máris itt az új kedvenc!

Kihívót kapott a dubaji csoki: máris itt az új kedvenc! A csokoládé formájú dubaji édesség egy magyar városban már a múlté. Fagylaltként született újjá.

Egy nagykanizsai cukrászmester formabontó ötlet nyomán építette be portfóliójába a dubaji csokit. Csokoládés-pisztáciás, hideg édességet készített a téli szezonra. Erről számolunk be most, de kicsit menjünk vissza az időben!

Hónapokkal ezelőtt indult hódító útjára a TikTokon keresztül a dubaji csoki néven híressé vált édesség. Az igencsak borsos árú csokit a közösségi médiában elterjedt recept nyomán tömegek kezdték el készíteni, s most megalkották a fagyis változatot!

A dubaji csoki helyett a fagyi lesz a tél sztárja?

A fagyit ihlető édesség titka a textúrák kontrasztja: a töltelékben puha krém és ropogós tészta találkozik, az egészet a csoki tartja össze és foglalja keretbe. - meséli egy zalai cukrász, akinek köszönhetően a gasztrodivat új szintre lépett.

Magyarországon egyébként még mindig tarol a dubaji édesség, amiért most rengetegen meg vannak őrülve. Sokak szerint ez a nyalánkság lehet 2024-es karácsonyi szezon nagy favoritja.

Mit mond a pszichológus, miért hoz mindenkit lázba a különleges édesség?

A dubaji csokoládé egy tejcsokoládéval bevont édesség, amely belül ropogós kunafa tésztát és krémes pisztáciapasztát tartalmaz. A kunafa egy finomra szőtt, ropogós tészta, amely gyakran szerepel közel-keleti desszertekben. A pisztáciapaszta gazdag, diós ízt ad a csokoládénak, míg a tejcsokoládé édes bevonata tökéletesen kiegészíti a belső rétegeket.

Hogyan készül?

Elkészítése gondos kézműves munkát igényel. Először a kunafa tésztát ropogósra sütik, majd pisztáciapasztával és tahinivel (szezámpaszta) töltik meg. Ezt követően a tölteléket tejcsokoládéval vonják be, és gyakran pisztáciakrémmel csorgatják le, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

Az eredeti termék kizárólag Dubajban érhető el, ám őrülten magas kereslet miatt számos édességbolt és csokoládégyártó cég kezdte el saját változatait kínálni, így került a hazai boltok polcaira is. Az őrület hátterében az áll, hogy az ember természetéből fakadóan vágyik a különleges, ritka dolgokra, a dubaji csokoládé pedig épp az „elérhetetlensége” és luxus mivolta végett felkelti az emberek figyelmét, ebből kifolyólag kialakul egy csordaszellem és máris mindenki meg akarja kóstolni.

A szakemberek szerint egy fő ok lehet, hogy szélsőséges esetben kevesebbnek is érezhetjük magunkat akkor, ha kimaradunk az élményből.

A csokit én magam nem kóstoltam, lehet, hogy nagyon finom, de a termék köré felépített marketing lehet, hogy nagyobb, mint amilyen élvezeti értékkel a csoki bír.

Az újévi fogadalmak pszichológiája

Nemsokára itt a szilveszter és ilyenkor sokan tesznek valamiféle fogadalmat az újévre. Ezeknek a megvalósítása azonban sokszor nem valósul meg, mert a célkitűzésen kívül semmilyen tervvel nem készülünk azoknak megvalósítására. Itt van néhány tipp, hogyan építhetjük be a változtatásokat egyszerűbben az életünkbe!

Miért használjunk aromaterápiás diffúzort?

A túl száraz környezet számos egészségügyi problémát okozhat. Fejfájást, irritált orrnyálkahártyát, szemszárazságot, de asztmát vagy egyéb légúti megbetegedéseket is. A helyiségben a megfelelő páratartalmat úgy biztosíthatjuk a legegyszerűbben, ha egy diffúzort vagy párásítót használunk és figyeljük a levegő páratartalmát.

Gyors pohárkrémek a nehéz karácsonyi desszertek után

Képzeljenek el olyan pohárdesszerteket, amelyekhez maximum tizenöt perc időráfordítás szükséges. Jól hangzik? Nézzünk pár receptet!

Karácsonykor is állatstopot kérnek az állatvédők!

Idén is állatstopot kérnek az állatvédők! Nem javasolják élő állatok ajándékozását, ugyanis sokan egyáltalán nincsenek tisztában a felelős állattartással.

Karácsonyi dress code

A szombati karácsonyi céges ebédünkre megküldték a dress code-ot, mely a fekete-piros. Mit jelent a dress code és miért divatos jelenség mostanság meghatározni bizonyos összejövetelekkor?