Menü

Keresik az Év Fáját

  • Dátum: 2016.05.11., 14:52

RÖVID HÍREK

Május 10. és június 10. között lehet fákat, facsoportokat nevezni az Év Fája-kitüntetésre Magyarországon.

A vetélkedés szervezője, az Ökotárs Alapítvány természeti környezetünk fontosságára szeretné az akcióval felhívni a figyelmet. Mint írják (http://evfaja.okotars.hu/), nem feltétlenül a szépség, a méret, vagy a kor a döntő, fontos, hogy története legyen a növénynek, fontos szerepet töltsön be környezete életében.

Szintén meghatározó lehet, ha a fa, vagy facsoport őshonos, veszélyben van, vagy közterületen áll. Június 10-ig lehet jelölni, a döntősöket egy zsűri választja ki, a közönségszavazást pedig ősszel bonyolítják le. A végső győztes részt vesz az európai versenyen.

Gyógynövények, amelyek segítenek fáradtság ellen

A fáradtságot többek közt okozhatja a nem megfelelő, többször megszakított alvás, rossz étrend, stressz, depresszió, dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás hiánya, a sokat repülőknél pedig a jet lag (időeltolódással járó fáradtság).

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A kék hajnalka növény hatása

A kék hajnalka hallucinogén hatását már az aztékok felismerték, jövőbe látó és rituális szertartásokhoz is használták. Európába a XVI. században érkezett a növény, magyar költők verseiben is olvashatunk a virágról. Tompa Mihály Hajnalka című költeményét már 1847-ben megírta.

Kertfrissítés nyárra

A nyár ideális időszak a kerti tevékenységekhez és a szabadtéri élményekhez. Egy jól díszített udvar nemcsak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes és meghitt légkört is teremt, amelyben élvezhetjük az időt a családdal, és a barátokkal. Az alábbi cikkben megtudhatunk néhány inspiráló ötletet arra, hogy hogyan frissíthetjük fel a kertet a nyári hónapokra.

BPA, a káros műanyag – ezért figyelj rá

Az élelmiszerek, italok csomagolása során a legkézenfekvőbbek jelenleg a műanyag dobozok és üvegek. Nem csak rengeteg nehezen vagy egyáltalán nem lebomló szemetet termelünk vele, de ha BPA-t tartalmaznak, az egészségünkre komoly káros hatással lehet.