Menü

Hasznosítsuk az akácfavirágot

  • Dátum: 2016.05.18., 11:40

Javában tavasz van, bizonyára sokan csodálják eközben a virágzó akácfákat. A jó hír az, hogy nem csak szemet gyönyörködtető látvány a csüngő akácfavirág, hanem sokféle módon felhasználhatjuk. Ingyen és bőven terem a természetben, és akár gyógynövényként, akár étkezési céllal is hasznosíthatjuk a fehér akác virágát.

Az akácfavirágból finom tea készíthetó, amely kiváló gyógyhatással is rendelkezik. Elsősorban száraz köhögés gyógyítására szokták fogyasztani. Azt már kevesebben tudják róla, hogy a fogyókúrák hasznos kiegészítője lehet: csökkenti ugyanis a gyomorsav-túlképződést, és ezzel együtt az étvágyat is. Akár frissen, akár szárítva is fogyaszthatjuk. Csak forraljuk fel a vizet, majd öntsük rá a most szedett, vagy már kiszárított 2 csipetnyi akácfavirágra, és 5-6 perc után szűrjük le, lehetőleg kerülve a fém anyagok használatát, mert azok csökkenthetik a gyógyhatást. Azok se féljenek tőle, akik kevésbé kedvelik a gyógyteákat: az íze nagyon kellemes - ezt igazolja, hogy étkezési céllal is használják.

Az akácfavirág frissen, önmagában a fáról eszegetve is kellemes és édes nassolnivalót jelent. Azt szokták mondani, hogy ez a "vidéki pattogatott kukorica". S valóban, régen nagyon gyakran ették a gyerekek, szemezgetve a fáról a friss virágokat. Palacsintatésztában megmártva főételnek és köretnek is ehetjük, de izgalmas kiegészítője lehet édes süteményeknek, szörpöknek és salátáknak is. Sőt, akár ehető díszítésként is alkalmazhatjuk.

Szedhetjük az egész fürtöt is a pici szárával együtt, de az is kényelmes, ha csupán a virágok özönét húzzuk le a kis szárról. Ha nagyobb mennyiségben szüreteljük, akkor érdemes vinni ollót, vagy kesztyűt, mert ezek segítségével könnyebbé válik a szedés.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Gyógynövények, amelyek segítenek fáradtság ellen

A fáradtságot többek közt okozhatja a nem megfelelő, többször megszakított alvás, rossz étrend, stressz, depresszió, dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás hiánya, a sokat repülőknél pedig a jet lag (időeltolódással járó fáradtság).

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.