Menü

Karácsonyi aukció a tappancsosokért

Adni jó, főleg ha egyetlen ajándékkal nem csak a szeretteidet, hanem további hálás négylábúakat is meglephetsz. Vásárolj karácsonyi ajándékot a fa alá úgy, hogy közben 100%-ban támogatsz egy állatotthont! Nem kell aggódnod, olyan szuper ajándékok között válogathatsz, mint az egyetlen magyar parfümőr, Zólyomi Zsolt személyes parfümtanácsadása, magyar designer ruhadarabok, vagy masszázs.

A Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány idén is karácsonyi aukciót szervezett, melynek célja, hogy a felajánlott tárgyakért, szolgáltatásokért befolyt összeggel a mentett, befogadott állatok ellátását és orvosi kezeléseit fedezzék. A rengeteg kutyás kiegészítő mellett olyan izgalmas felajánlásokra is lehet licitálni, mint Zólyomi Zsolt, az egyetlen magyar parfümőr személyes parfümtanácsadása, mely során híres, nemzetközi parfümházak kisszériás, manufakturális illatkülönlegességei és a saját alkotásai közül válogatnak, a szerencsés bőrének, személyiségének, sőt az aktuális életcéljainak legmegfelelőbben. Így amellett, hogy meglepjük szerettünket (vagy magunkat) ezzel az illatos szeánsszal, akár biztosíthatjuk az újévi sikerszériát is.

De nem csak licitálni lehet, egy számodra már megunt könyvvel, régi játékkal vagy egy sosem hordott kiegészítővel is sokat segíthetsz. Ha szeretnél beszállni, örömmel várják felajánlásodat.

További információk: www.szentferenc.hu
Szent Ferenc Állatotthon - Karácsonyi aukció 2016.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?