Menü

Magyarországra látogat a szeretet-szakértő

A huszadik század egyik legnagyobb felfedezése volt a párkapcsolatok pszichológiájában az úgynevezett szeretetnyelvek publikálása. Gary Chapman az öt szeretetnyelvről szóló könyvével világhírűvé vált - nem véletlenül, hisz embernek tömegeinek segített. A legenda most Magyarországra látogat - 4 nagyvárosban hallgathatja meg az előadását a hazai közönség.

Egy kiváló és különleges programot ajánlunk ezzel a magyar érdeklődők figyelmébe, hiszen ritka lehetőségre kerül sor: Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsen láthatják és hallhatják az amerikai írót, aki éppen a mai napon töltötte be a 79. életévét.


Gary Chapman, a szeretetnyelvek megalkotója 79. éves
(Kép forrása: http://familyframeworks.us)

Az Egymásra hangolva című könyvét majdnem 40 (!) nyelvre fordították le, és a párterápiában, pszichoterápiában fontos alapfogalommá minősültek a szeretetnyelvek. De nem csak a párkapcsolatokban és a házasságokban, hanem a gyerekeknél, kamaszoknál, sőt önmagunknál is fontos életminőségbeli változást eredményez, ha felfedezzük és működtetjük a szeretetnyelveket a maguk minőségében.

A sikert talán az eredményezte, hogy viszonylag egyszerű és közérthető módon foglalta össze Gary Chapman az emberi kapcsolatok egy nagyon fontos elemét, amelyen rengeteg minden áll vagy bukik: konkrétan, hogy hogyan érezzük magunkat szeretve - milyen módon lehet kimutatni és befogadni a szeretetet? Ha például különbözik a szeretetnyelvünk egy kapcsolatban, és ennek nem vagyunk tudatában, akkor lehet, hogy hiába minden igyekezet a magunk és a másik részéről, nem érezzük magunkat szeretetben, mindössze azért, mert olyan, mintha más nyelvet beszélnénk. Márpedig melyik nyelv lehet fontosabb, mint a szereteté...?


Gary Chapman az Oprah Show meghívottjaként
(Kép forrása: Huffington Post)

Gary Chapman amellett, hogy írói tevékenysége mellett párkapcsolati és házassági tanácsadó, valamint műsorvezető, negyvenhat éve baptista lelkész is Észak-Karolinában. Feleségével 45 éve házasok. Nemrégiben még a világhírű Oprah Show is meghívta őt, hogy a szeretetnyelvekről beszélgessen Oprah Winfrey-vel.

A hazai előadásokról a http://szeretetnyelvek.hu/esemenyek/ linken értesülhet, valamint ugyanitt vásárolhat jegyet igen kedvezményes áron. Gary Chapman a könyveit hazánkban forgalmazó Harmat Kiadó meghívására látogat el hozzánk - köszönjük nekik!

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.