Menü

Barackszezon – miért szeretjük?

Ki ne örülne a nyárnak, amikor könnyen elérhetőek a hazai friss és édes gyümölcsök? Ilyen a barack is, amely nemcsak kiváló vitaminforrás, hanem a felhasználási lehetősége is széleskörű. Íme néhány kreatív felhasználási ötlet a lekváron és a befőttön túl!

A konyhában előszeretettel alkalmazzuk a barackot, de nem csak a sajtos csirkemell feltétjeként isteni (noha az is sokak kedvence). Érdemes kipróbálni például, hogy bolti édes-savanyú szószok helyett házilag készítünk hasonlót, ennek fantasztikus alapanyaga a kockára vágott barack. Vagy önmagában a serpenyős ételekhez is kipróbálhatjuk más zöldséggel, szintén édes-savanyú ízvilágot tudhatunk a magunkénak.

Érdemes kipróbálni a grillezett barackot - grillrácsra téve ínycsiklandozó látványt nyújt sülés után. Akik nem félnek a kalóriáktól, kenhetnek rá fűszeres olivaolajat is, akár zöldfűszereket, akár curry-s alapot felhasználva. Tálaljuk jázmin rizzsel, hogy az ízvilág teljes legyen!

Finom vendégváró, vagy a családtagoknak és önmagunknak is kedveskedhetünk a barackos mozzarellával. A barackot vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és a helyére illesszünk mini mozzarellát. A fentiekhez hasonló módon fűszerezhetjük is, ha turbózni szeretnénk az ízeket.

Te is megéheztél…? :) Jó étvágyat kívánunk!

A legjobb pisztáciás finomságok

A pisztácia nagyon közkedvelt csemege, amit a legtöbben filmnézés közben rágcsálnivalóként fogyasztanak. Kevesen tudják, hogy ez a csonthéjas gyümölcs főételek és desszertek alapanyagaként is kiváló lehet. Markáns, jellegzetes ízének köszönhetően ínycsiklandozó sütemények készülhetnek belőle.

A körte jótékony hatásai

A körte hazánkban a kevésbé népszerű gyümölcsök közé tartozik. Érdemes viszont nagyobb figyelmet szentelni ennek az értékes gyümölcsnek, hiszen rengeteg jótékony hatással van szervezetünkre a rendszeres fogyasztása.

A-vitamin vagy béta-karotin

Nem csak az A-vitamin legfontosabb forrása, de sok betegség is megelőzhető a béta-karotinnal.

Készítsd el a saját házi pestodat!

Ha te is odavagy a bolti verzióért, de szeretnéd kipróbálni, vajon mennyire bonyolult otthon elkészíteni, vagy egyszerűen csak biztosra akarsz menni, milyen összetevőkkel dolgozol, és tudni, hogy amit elfogyasztasz, valóban mit tartalmaz, kattints!

Babérlevél, a népi gyógymód egyik alapköve

Mindenki ismeri a babérlevelet, hiszen a konyhában előszeretettel használjuk fűszerként, főleg ételek savanykás mellékízéért felelős, de vajon hánya tudják, hogy mi mindenre is jó még?