Menü

Barackszezon – miért szeretjük?

Ki ne örülne a nyárnak, amikor könnyen elérhetőek a hazai friss és édes gyümölcsök? Ilyen a barack is, amely nemcsak kiváló vitaminforrás, hanem a felhasználási lehetősége is széleskörű. Íme néhány kreatív felhasználási ötlet a lekváron és a befőttön túl!

A konyhában előszeretettel alkalmazzuk a barackot, de nem csak a sajtos csirkemell feltétjeként isteni (noha az is sokak kedvence). Érdemes kipróbálni például, hogy bolti édes-savanyú szószok helyett házilag készítünk hasonlót, ennek fantasztikus alapanyaga a kockára vágott barack. Vagy önmagában a serpenyős ételekhez is kipróbálhatjuk más zöldséggel, szintén édes-savanyú ízvilágot tudhatunk a magunkénak.

Érdemes kipróbálni a grillezett barackot - grillrácsra téve ínycsiklandozó látványt nyújt sülés után. Akik nem félnek a kalóriáktól, kenhetnek rá fűszeres olivaolajat is, akár zöldfűszereket, akár curry-s alapot felhasználva. Tálaljuk jázmin rizzsel, hogy az ízvilág teljes legyen!

Finom vendégváró, vagy a családtagoknak és önmagunknak is kedveskedhetünk a barackos mozzarellával. A barackot vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és a helyére illesszünk mini mozzarellát. A fentiekhez hasonló módon fűszerezhetjük is, ha turbózni szeretnénk az ízeket.

Te is megéheztél…? :) Jó étvágyat kívánunk!

Avokádó - a zöld csoda

Az avokádó bár már hazánkban sem számít újdonságnak, mégis kevesen tudják számos jótékony hatását. Ebből a cikkből most kiderül, miért is egy csoda ez a gyümölcs…

Mi az a superfood?

Bár az utóbbi időben kevésbé találkozhattunk ezzel a szóval, azonban a superfood kifejezés pár éve futótűzként terjedt el a köztudatban, holott nem egy új jelenségről van szó. Mi az a superfood és miért kapta fel ennyire a média?

Mi az a mochi?

A japánok táplálkozásáról csak jókat hallunk: egészségesen étkeznek, halakat, zöldségeket fogyasztanak, és friss hozzávalókból főznek. Az édességekkel is körültekintően bánnak: minőségi alapanyagok és mértékletes fogyasztás. Ilyen japán különlegesség a Mochi is!

Cukor álruhában

A feldolgozott cukrot sokféle álnéven eladják nekünk, sokszor tudtunkon kívül, méghozzá a kristálycukor árának többszöröséért, jól csengő neveken. A hozzáadott cukor általában szacharóz (répacukor, nádcukor), glükóz, vagy fruktóz szokott lenni, melyeket hangzatos neveken említenek a gyártók, de vannak még számtalan más megnevezései is.

5 recept hétvégére, ha nem tudod, hogy mi legyen a menü

Sokszor neked is komoly dilemma kitalálni, hogy mi legyen a hétvégi menü? A szokásos rántott hús és sültkrumpli kettőst, már meguntad? Akkor próbálj ki valami újdonságot, és dobd fel vele a hétvégi ebédet. Nézzünk hát meg öt receptet, köztük levest és főételt is.