Menü

Gabonapelyhes finomságok

Nem is kezdődhetne jobban a reggel, mint egy tál ízletes, teljes értékű gabonapehellyel, némi gyümölccsel, tejjel vagy joghurttal.

Amellett, hogy ezek a gabonapelyhek finomak, jól kombinálhatók/variálhatók, és pár perc alatt összedobhatjuk a reggelinket a segítségükkel.

Gyümölcsös Morzsasüti

Hozzávalók

Az alaphoz:

180 g puha vaj

180 g cukor

3 tojás

180 g liszt

1 tsp sütőpor (szódabikarbóna)

11 tbsp darált mandula (60g)

150 g mangó kockák (vagy körte)

A morzsatésztához:

5 tbsp barna cukor

6 tbsp LION® gabonapehely (70g)

4 tbsp liszt (20g)

4 tbsp darált mandula (20g)

90 g puha vaj

Instrukciók

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.

Habverővel keverjük el a vajat, a cukrot és a tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a darált mandulát, majd keverjük addig, amíg homogén keveréket nem kapunk.

Öntsük a tésztakeveréket egy vajazott és liszttel megszórt sütőformába (például magas falú sütőtálba) és tegyük a tetejére a mangót (vagy körtét).

Keverjük el a barnacukrot, a porrá tört LION® gabonapelyhet, a lisztet, a darált mandulát és a vajat, amíg morzsaszerű darabokká állnak össze.

Szórjuk a mangó (vagy körte) tetejére az így kapott morzsákat és süssük az egész süteményt 45 percig sütőben.

NESQUIK® Piros Gyümölcsös Gofri

Hozzávalók

140 g olvasztott vaj

10 tbsp tej (1,5 dl)

120 g liszt

3 tbsp cukor (30g)

2 tsp kakaópor (4g)

70 g NESQUIK® gabonapehely

2 tojásfehérje

130 g piros gyümölcsök

4 tbsp NESQUIK® (15g / 1 marék)

Instrukciók

Keverjük össze az olvasztott vajat és a tejet. Adjuk hozzá a lisztet, cukrot, kakaóport és a porrá tört NESQUIK® gabonapelyhet, és gyorsan keverjük össze, ameddig homogén keveréket nem kapunk belőle.

Verjük fel a tojásfehérjét, és finoman keverjük bele az előzőleg kapott tésztakeverékbe.

Csepegtessünk egy adag tésztakrémet a gofrisütőbe és hagyjuk sülni 3-4 percig.

Mossuk meg a gyümölcsöket és távolítsuk el a száraikat. A nagyobb darabokat vágjuk fel 2-4 darabba.

Szórjuk rá a piros gyümölcsöket és egy kis egész NESQUIK® gabonapelyhet a megsült gofrikra, majd azonnal tálalhatjuk is.

CHOCAPIC® gabonapehely szelet

Hozzávalók

2 tsp repceolaj

2 tbsp méz

2 tsp agávé szirup

1 tojás

1 handful CHOCAPIC®

6 tbsp mandula (60g)

2 large glasses (like mugs) zabpehely (apró és nagy szemű keveréke), mogyoró vagy /és egyéb magvak (250g)

1 tbsp aszalt áfonya vagy más szárított gyümölcsök tetszés szerint

Instrukciók

Egy turmixgép segítségével daráljuk finomszemű porrá a CHOCAPIC® gabonapelyhet, majd adjuk hozzá a mézet, agávé szirupot és a repceolajat.

Keverjük össze az összetört mandulát, az aszalt áfonyát (vagy más szárított gyümölcsöt) és a zabpelyhet, mogyorót illetve egyéb magvakat. Adjuk hozzá a CHOCAPIC® és méz keverékét majd keverjük el alaposan egy fakanállal. Ha a keverék túlságosan nyúlós adjunk hozzá zabpelyhet, ha túl száraz, akkor egy kis mézet.

Öntsük a keveréket egy néhány centiméter mély, sütőpapírral bélelt sütőtálba vagy tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 10-15 percig, 200°C-on.

Miután kivettük a sütőből vágjuk téglalap alapú szeletekre és hagyjuk kihűlni.

Szerző: Udvari Fanni

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.

A jód szerepe az emberi szervezetben

Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.