Menü

Gabonapelyhes finomságok

Nem is kezdődhetne jobban a reggel, mint egy tál ízletes, teljes értékű gabonapehellyel, némi gyümölccsel, tejjel vagy joghurttal.

Amellett, hogy ezek a gabonapelyhek finomak, jól kombinálhatók/variálhatók, és pár perc alatt összedobhatjuk a reggelinket a segítségükkel.

Gyümölcsös Morzsasüti

Hozzávalók

Az alaphoz:

180 g puha vaj

180 g cukor

3 tojás

180 g liszt

1 tsp sütőpor (szódabikarbóna)

11 tbsp darált mandula (60g)

150 g mangó kockák (vagy körte)

A morzsatésztához:

5 tbsp barna cukor

6 tbsp LION® gabonapehely (70g)

4 tbsp liszt (20g)

4 tbsp darált mandula (20g)

90 g puha vaj

Instrukciók

Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.

Habverővel keverjük el a vajat, a cukrot és a tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a darált mandulát, majd keverjük addig, amíg homogén keveréket nem kapunk.

Öntsük a tésztakeveréket egy vajazott és liszttel megszórt sütőformába (például magas falú sütőtálba) és tegyük a tetejére a mangót (vagy körtét).

Keverjük el a barnacukrot, a porrá tört LION® gabonapelyhet, a lisztet, a darált mandulát és a vajat, amíg morzsaszerű darabokká állnak össze.

Szórjuk a mangó (vagy körte) tetejére az így kapott morzsákat és süssük az egész süteményt 45 percig sütőben.

NESQUIK® Piros Gyümölcsös Gofri

Hozzávalók

140 g olvasztott vaj

10 tbsp tej (1,5 dl)

120 g liszt

3 tbsp cukor (30g)

2 tsp kakaópor (4g)

70 g NESQUIK® gabonapehely

2 tojásfehérje

130 g piros gyümölcsök

4 tbsp NESQUIK® (15g / 1 marék)

Instrukciók

Keverjük össze az olvasztott vajat és a tejet. Adjuk hozzá a lisztet, cukrot, kakaóport és a porrá tört NESQUIK® gabonapelyhet, és gyorsan keverjük össze, ameddig homogén keveréket nem kapunk belőle.

Verjük fel a tojásfehérjét, és finoman keverjük bele az előzőleg kapott tésztakeverékbe.

Csepegtessünk egy adag tésztakrémet a gofrisütőbe és hagyjuk sülni 3-4 percig.

Mossuk meg a gyümölcsöket és távolítsuk el a száraikat. A nagyobb darabokat vágjuk fel 2-4 darabba.

Szórjuk rá a piros gyümölcsöket és egy kis egész NESQUIK® gabonapelyhet a megsült gofrikra, majd azonnal tálalhatjuk is.

CHOCAPIC® gabonapehely szelet

Hozzávalók

2 tsp repceolaj

2 tbsp méz

2 tsp agávé szirup

1 tojás

1 handful CHOCAPIC®

6 tbsp mandula (60g)

2 large glasses (like mugs) zabpehely (apró és nagy szemű keveréke), mogyoró vagy /és egyéb magvak (250g)

1 tbsp aszalt áfonya vagy más szárított gyümölcsök tetszés szerint

Instrukciók

Egy turmixgép segítségével daráljuk finomszemű porrá a CHOCAPIC® gabonapelyhet, majd adjuk hozzá a mézet, agávé szirupot és a repceolajat.

Keverjük össze az összetört mandulát, az aszalt áfonyát (vagy más szárított gyümölcsöt) és a zabpelyhet, mogyorót illetve egyéb magvakat. Adjuk hozzá a CHOCAPIC® és méz keverékét majd keverjük el alaposan egy fakanállal. Ha a keverék túlságosan nyúlós adjunk hozzá zabpelyhet, ha túl száraz, akkor egy kis mézet.

Öntsük a keveréket egy néhány centiméter mély, sütőpapírral bélelt sütőtálba vagy tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 10-15 percig, 200°C-on.

Miután kivettük a sütőből vágjuk téglalap alapú szeletekre és hagyjuk kihűlni.

Szerző: Udvari Fanni

A legjobb reggelik a stabil vércukorszinthez

Az egészséges étrend egyik legmeghatározóbb része a reggeli, mely nemcsak a nap egyik legfontosabb étkezése, hanem a stabil vércukorszint fenntartásának kulcsa is, különösen azoknak, akik cukorbetegséggel vagy vércukorproblémákkal küzdenek.

A Salvus gyógyvíz jótékony hatásai és felhasználási alternatívái

Salvus gyógyvíz összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú gyógyvíz, amely a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik és Bükkszéken kerül kitermelésre 540 méter mélyről. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi nem csak hazánkban, hanem európai viszonylatban is.

Omega-3, amit tudni kell róla

Manapság trendin hangzik, hogy ilyen-olyan táplálék kiegészítőket fogyasztunk, összekötve vitaminokkal, de sokszor csak azért tesszük, mert a reklámok ezt sulykolják, nem azért, mert tudjuk, hogy szervezetüknek miért is van szüksége rá. Íme pár infó arról, hogy miért van szükségünk nekünk az omega-3-ra.

A világ legegészségesebb sajtja

A sajt rengeteg koleszterint, telített zsírsavat és nátriumot tartalmaz, nem véletlen, hogy sokáig mumusnak számított a táplálkozás szakértők számára. A szakemberek arra intettek, hogy ha szeretnénk elkerülni az elhízás és a szívbetegség veszélyét, akkor ne nagyon együnk sajtot. Az elmúlt években azonban átértékelték a sajtféléket, miután több kutatás is bizonyította pozitív hatásukat.

Testedzés segítséggel: vitaminok, protein, kreatin és társai

A legtöbb minőségi étrend-kiegészítő egy egészséges ember számára az adagolás betartása mellett nem jelent különösebben kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem mondhatjuk, hogy mindent, amit a neten találunk biztonsággal beszedhetünk, ezért mindig fontos szakember tanácsát kikérni.