Gabonapelyhes finomságok
- Dátum: 2021.04.12., 01:36
- Udvari Fanni
- képek:pixabay.com
- édesség, finomság, gabonapehely, konyha, müzli, recept, sütemény, sütés
Nem is kezdődhetne jobban a reggel, mint egy tál ízletes, teljes értékű gabonapehellyel, némi gyümölccsel, tejjel vagy joghurttal.
Amellett, hogy ezek a gabonapelyhek finomak, jól kombinálhatók/variálhatók, és pár perc alatt összedobhatjuk a reggelinket a segítségükkel.
Gyümölcsös Morzsasüti

Hozzávalók
Az alaphoz:
180 g puha vaj
180 g cukor
3 tojás
180 g liszt
1 tsp sütőpor (szódabikarbóna)
11 tbsp darált mandula (60g)
150 g mangó kockák (vagy körte)
A morzsatésztához:
5 tbsp barna cukor
6 tbsp LION® gabonapehely (70g)
4 tbsp liszt (20g)
4 tbsp darált mandula (20g)
90 g puha vaj
Instrukciók
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.
Habverővel keverjük el a vajat, a cukrot és a tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a darált mandulát, majd keverjük addig, amíg homogén keveréket nem kapunk.
Öntsük a tésztakeveréket egy vajazott és liszttel megszórt sütőformába (például magas falú sütőtálba) és tegyük a tetejére a mangót (vagy körtét).
Keverjük el a barnacukrot, a porrá tört LION® gabonapelyhet, a lisztet, a darált mandulát és a vajat, amíg morzsaszerű darabokká állnak össze.
Szórjuk a mangó (vagy körte) tetejére az így kapott morzsákat és süssük az egész süteményt 45 percig sütőben.
NESQUIK® Piros Gyümölcsös Gofri

Hozzávalók
140 g olvasztott vaj
10 tbsp tej (1,5 dl)
120 g liszt
3 tbsp cukor (30g)
2 tsp kakaópor (4g)
70 g NESQUIK® gabonapehely
2 tojásfehérje
130 g piros gyümölcsök
4 tbsp NESQUIK® (15g / 1 marék)
Instrukciók
Keverjük össze az olvasztott vajat és a tejet. Adjuk hozzá a lisztet, cukrot, kakaóport és a porrá tört NESQUIK® gabonapelyhet, és gyorsan keverjük össze, ameddig homogén keveréket nem kapunk belőle.
Verjük fel a tojásfehérjét, és finoman keverjük bele az előzőleg kapott tésztakeverékbe.
Csepegtessünk egy adag tésztakrémet a gofrisütőbe és hagyjuk sülni 3-4 percig.
Mossuk meg a gyümölcsöket és távolítsuk el a száraikat. A nagyobb darabokat vágjuk fel 2-4 darabba.
Szórjuk rá a piros gyümölcsöket és egy kis egész NESQUIK® gabonapelyhet a megsült gofrikra, majd azonnal tálalhatjuk is.
CHOCAPIC® gabonapehely szelet

Hozzávalók
2 tsp repceolaj
2 tbsp méz
2 tsp agávé szirup
1 tojás
1 handful CHOCAPIC®
6 tbsp mandula (60g)
2 large glasses (like mugs) zabpehely (apró és nagy szemű keveréke), mogyoró vagy /és egyéb magvak (250g)
1 tbsp aszalt áfonya vagy más szárított gyümölcsök tetszés szerint
Instrukciók
Egy turmixgép segítségével daráljuk finomszemű porrá a CHOCAPIC® gabonapelyhet, majd adjuk hozzá a mézet, agávé szirupot és a repceolajat.
Keverjük össze az összetört mandulát, az aszalt áfonyát (vagy más szárított gyümölcsöt) és a zabpelyhet, mogyorót illetve egyéb magvakat. Adjuk hozzá a CHOCAPIC® és méz keverékét majd keverjük el alaposan egy fakanállal. Ha a keverék túlságosan nyúlós adjunk hozzá zabpelyhet, ha túl száraz, akkor egy kis mézet.
Öntsük a keveréket egy néhány centiméter mély, sütőpapírral bélelt sütőtálba vagy tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 10-15 percig, 200°C-on.
Miután kivettük a sütőből vágjuk téglalap alapú szeletekre és hagyjuk kihűlni.
Szerző: Udvari Fanni
Mi legyen a tányérodon, ha nem szeretnél állandóan fáradt lenni?
Reggel alig bírsz kikászálódni az ágyból, napközben pedig úgy érzed, mintha egy láthatatlan súlyt cipelnél magaddal? Nem biztos, hogy csak több alvásra van szükséged. Könnyen lehet, hogy az étrended az, ami folyamatosan kimerít, még akkor is, ha alapvetően egészségesnek gondolod, amit megeszel.
Szivárványétkezés, a színes táplálkozás titka
Sokszor nagyon egyhangúan étkezünk, nincs benne semmi különös, pedig, ha színt viszünk bele, akkor sokkal több hasznos dologhoz jut a szervezetünk.
A legjobb természetes édesítők
A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.
Vörösbor – Egészség a pohárban
Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!
Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer
Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.