Menü

Hogyan sminkelj nyáron?

Talán azt is mondhatjuk, hogy a legnagyobb melegben inkább sehogy, azonban a sminkelés szerelmeseinek sem kell lemondani az arcfestés rutinjáról, csak esetleg más módon, mennyiségben és minőségben és kell a kánikulában forgatni az ecseteket.

A sminkelés sokaknál épp úgy a reggeli rutin része, mint a fogmosás és ezzel én jómagam is így vagyok, tehát megértem azokat, akik ezzel a szokással nyáron sem szeretnének felhagyni, egészen egyszerűen, mert ahogy mondani szoktuk „smink nélkül az arc meztelen”. Nyáron azonban számba kell venni olyan tényezőket, melyek megváltoztatják a felvitt festéket, mint például a meleg, az izzadás, az erős napsütés.

Az ilyen körülmények hatására nemcsak a smink folyik, kenődik el, hanem az arcbőrünket is roncsoljuk.

A nyári alapszabály, hogy a kevesebb több, tehát ilyenkor a mennyiségen mindenképp változtatnunk kell, semmiképp sem szabad túlzásba vinni, sőt, inkább a minimális mennyiségre ajánlott törekedni.

Jó, ha a nyári smink tartós, vízálló, hiszen semmiképp sem mutat jól egy elkenődött szempillaspirál, lefolyt alapozó, mely nem megszépít, hanem inkább elcsúfítja viselőjét.

A vastag smink - hacsak nem alkalmi, speciális, vagy színpadi sminkről beszélünk – nem mutat szépen, hiszen a ráncokban megül az alapozó, korrektor, púder és pirosító egyveleg, melynek viselése már egyáltalán nem szép és nem is komfortos.

A sötét és vastagon fogó szemceruzák elfolynak a nagy melegben, mert felpuhulnak, elmaszatolódnak, a nem vízálló szempillafesték pedig lepereg, sötét karikát képezve a szem alatt.

Ha valakinek szép a bőre, elhagyhatja a púdert nyáron és elég, ha egy jobb, vízálló szempillaspirállal és minimális szemkontúrral (pl. tus) hangsúlyozza a szemeit, esetleg egy kis szájfényt is beleértve, így a bőr szabadon lélegzik és nem fedi vastag alapozóréteg.

Az egészségesen ragyogó bőrnél nincs menőbb és divatosabb, így figyeljünk arra, hogy pihenjünk sokat, igyunk elegendő vizet, figyeljünk oda az arctisztításra és hidratálásra, a vastag, matt alapozó helyett pedig válasszunk színezett hidratálót vagy könnyű, áttetsző alapozót.

Aki rúzst használ, a festés után harapjon papírzsebkendőre, így a felesleget le tudja itatni és nem gyűlik össze a szájon, fogakon.

Ami a színeket illeti a nyáron a pasztellszínek a legvisszafogottabbak, de ha valaki harsány és élénk festéket szeretne, akkor elég a szemhéjat kiemelni vele.

Én mindenkit arra buzdítok, hogy viseljen nyugodtan sminket a nyáron is, viszont mindent mértékkel és ami a legfontosabb minőséggel!

Baj ha túl sok fehérjét fogyasztunk?

Tény, hogy a magas fehérjetartalmú étrendek mostanában nagyon divatosak, különösen a fogyni vágyók és a sportolók körében népszerűek, azonban arról is beszélni kell, hogy a túlzásba vitt fehérjefogyasztás egyáltalán nem jó és nem egészséges hosszútávon.

A nap legfontosabb étkezése cukorbetegként

A reggelit egyébként is a nap legfontosabb étkezésének tartják, de cukorbetegnél kiemelt fontosságú, mivel indítják a napot.

Mi az a chutney és hogyan lehet elkészíteni?

Azok, akik szeretnek kipróbálni új ízeket és textúrákat, megismerni különböző konyhákat, élvezik a gasztronómia világát, ők biztosan szeretni fogják a „chutney”-t. egy indiai eredetű szószról van szó, mely különböző összetevőkből áll, ezek lehetnek gyümölcsök, de legtöbbször azonban zöldségekből készül. a chutney kiváló kísérője a burgonyának, sajtoknak és húsoknak.

Ne keressen tovább – ez a legjobb természetes édesítő

Sokan használnak alternatív megoldásokat a cukor helyett, de a megfelelő édesítőt megtalálni nehezebb feladat, mint gondolnánk.

A kínai népi orvoslás a ,,halhatatlanság növényeként” említi az ötlevelű ginzenget

A Jiaogulan a déli kínai hegyekből származik, de fokozatosan terjed Thaiföldön és Japánban. A tökcsalád kúszó növényének botanikus neve Gynostema ötlevelű (Gynostemma pentaphyllum), de megtalálhatjuk déli ginzeng, xianxao (Kína) vagy amazachur (Japán) is.