Menü

Körbefutottuk a Balatont!

A hétvégén 16. alkalommal rajtolt el Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseménye, az XVI. NN Ultrabalaton!

FuTamási nevű futócsoportunkból idén 9 fő nevezett a méltán népszerű futóversenyre, mely 2022.április 29-május 1. között került megrendezésre. A verseny első napján a bátor és kitartó egyéni versenyzők, míg a következő napon a csapatok rajtoltak el, hogy nekivágjanak az embert próbáló 210 km-es távnak.

A Balatont megkerülő egykörös verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthettek a résztvevők.

Az Ultrabalatonra minden évben „meg kell küzdeni a részvételért”, hiszen a nevezési felületen a helyek nem egészen két perc alatt telnek be, ám rutinos csapatkapitányunknak köszönhetően idén is az elsők között sikerült beneveznie a csapatnak.

A FuTamási futók 13 óra 20 perckor rajtoltak el a versenyközpontból, Balatonfüredről és a 9 futó 19 óra alatt alatt teljesítette a gigantikus távot, együtt futottuk körbe a Balatont, mellyel összesen 210 km-t tettünk meg, sok ezer résztvevő futótársunkkal együtt. 1397 csapatból (10-13 fős férfi) a 264. helyen végeztünk!

Nívós versenyen mérettük meg magunkat, idén is kiváló szervezéssel találkoztunk és ezúttal is óriási csapatépítő élményben volt részünk, rengeteget nevettünk! Nagyon szépen köszönjük a barátok és családtagok lelkes és buzdító szurkolását, bíztatását, bicajos kíséretét, sokat jelentett!

A váltópontok közötti eligazodást applikáció, szakaszkalkulátor segítette, mellyel végig nyomon követtük futóink haladását és a csapat mozgását.

Zenetanár és zenész futótársunknak köszönhetően olykor zenei kísérettel futhattunk, hiszen zenetanárhoz és zenészhez illően a hangszer sem maradt otthon, így nemcsak a rajt volt különleges, hanem a célba érkezésünk is emlékezetesre sikerült, ahol az egyik futónkat is megköszönthettük születésnapja alkalmából.

Futócsapatunk két focistája az Ultrabalatont követően 35 órás ébrenlét vezetés, futás és szervezés után még focizni mentek, ahol remekül szerepeltek, s győzedelmeskedett a csapatuk.

Nagyon büszke vagyok a FuTamási futókra, ismét remekül összehangolt csapatmunkát végeztünk és büszke vagyok a FuTamási futócsoportra is, akik otthon szurkoltak nekünk és akikkel több, mint három éve futunk együtt hetente többször is, mert a lelkesedésük töretlen és ez óriási motiváció mindig! A versenyekre való felkészülés heti több edzést jelent, mely szükséges ahhoz, hogy felkészülten és „nyugodt lelkiismerettel” állhassunk rajthoz.

Futótársunk jóvoltából az időmérő chip letéti díját jótékony célok támogatására ajánlotta fel a csapat a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity-ben, mert, ahogy a futók mondják:

"Az egészségünkért futni jó, másokért futni pedig felemelő!" Minden futónak, versenyzőnek, résztvevőnek, szervezőnek, kísérőnek, családtagnak szívből gratulálunk és jó pihenést kívánunk.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Csinálj méhecskehotelt

A beporzó rovarok az élet fenntartásának egyik legfontosabb alapkövei, nélkülük nem lesz termés, amiből pedig nekünk csak hátrányunk származhat. Készítsünk számukra otthont!

Elkezdődött a pollenszezon

Tüsszögés, köhögés, orrfolyás, szemviszketés. Jellemző tünetek, pedig reméltem, hogy mivel még csak február van, ezek később jelentkeznek, de a pollennaptár szerint már kínoz bennünket az éger, a mogyoró, a ciprusfélék és tiszafafélék, a kőris, a nyár, a juhar. A pollenszezon kezdete már érezhető.

Segítség az aloe vera ápolásához

Az aloe vera (Aloe barbadensis) egy népszerű szobanövény, amely nem csak mutatós, hanem rengeteg plusz előnnyel jár! Gyógynövényként ismert, amely jó a sebekre, az irritáció enyhítésére, a leégés csillapítására és még sok másra. Hogy sokáig élvezd ezt a jótékony növényt, megmutatjuk, hogyan érdemes gondozni.

A klímaváltozás elsődleges okai


A klímaváltozás, avagy az éghajlatváltozás - azonban a kutatók már évtizedekkel ez előtt felhívták a figyelmet arra, hogy az emberi tevékenységeknek köszönhetően felgyorsult a klímaváltozás, nem győzik hangsúlyozni a globális felmelegedés veszélyeit társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szempontokból egyaránt.