Menü

Körbefutottuk a Balatont!

A hétvégén 16. alkalommal rajtolt el Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseménye, az XVI. NN Ultrabalaton!

FuTamási nevű futócsoportunkból idén 9 fő nevezett a méltán népszerű futóversenyre, mely 2022.április 29-május 1. között került megrendezésre. A verseny első napján a bátor és kitartó egyéni versenyzők, míg a következő napon a csapatok rajtoltak el, hogy nekivágjanak az embert próbáló 210 km-es távnak.

A Balatont megkerülő egykörös verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthettek a résztvevők.

Az Ultrabalatonra minden évben „meg kell küzdeni a részvételért”, hiszen a nevezési felületen a helyek nem egészen két perc alatt telnek be, ám rutinos csapatkapitányunknak köszönhetően idén is az elsők között sikerült beneveznie a csapatnak.

A FuTamási futók 13 óra 20 perckor rajtoltak el a versenyközpontból, Balatonfüredről és a 9 futó 19 óra alatt alatt teljesítette a gigantikus távot, együtt futottuk körbe a Balatont, mellyel összesen 210 km-t tettünk meg, sok ezer résztvevő futótársunkkal együtt. 1397 csapatból (10-13 fős férfi) a 264. helyen végeztünk!

Nívós versenyen mérettük meg magunkat, idén is kiváló szervezéssel találkoztunk és ezúttal is óriási csapatépítő élményben volt részünk, rengeteget nevettünk! Nagyon szépen köszönjük a barátok és családtagok lelkes és buzdító szurkolását, bíztatását, bicajos kíséretét, sokat jelentett!

A váltópontok közötti eligazodást applikáció, szakaszkalkulátor segítette, mellyel végig nyomon követtük futóink haladását és a csapat mozgását.

Zenetanár és zenész futótársunknak köszönhetően olykor zenei kísérettel futhattunk, hiszen zenetanárhoz és zenészhez illően a hangszer sem maradt otthon, így nemcsak a rajt volt különleges, hanem a célba érkezésünk is emlékezetesre sikerült, ahol az egyik futónkat is megköszönthettük születésnapja alkalmából.

Futócsapatunk két focistája az Ultrabalatont követően 35 órás ébrenlét vezetés, futás és szervezés után még focizni mentek, ahol remekül szerepeltek, s győzedelmeskedett a csapatuk.

Nagyon büszke vagyok a FuTamási futókra, ismét remekül összehangolt csapatmunkát végeztünk és büszke vagyok a FuTamási futócsoportra is, akik otthon szurkoltak nekünk és akikkel több, mint három éve futunk együtt hetente többször is, mert a lelkesedésük töretlen és ez óriási motiváció mindig! A versenyekre való felkészülés heti több edzést jelent, mely szükséges ahhoz, hogy felkészülten és „nyugodt lelkiismerettel” állhassunk rajthoz.

Futótársunk jóvoltából az időmérő chip letéti díját jótékony célok támogatására ajánlotta fel a csapat a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity-ben, mert, ahogy a futók mondják:

"Az egészségünkért futni jó, másokért futni pedig felemelő!" Minden futónak, versenyzőnek, résztvevőnek, szervezőnek, kísérőnek, családtagnak szívből gratulálunk és jó pihenést kívánunk.

Hogyan tudunk spórolni az árammal?

Több családnak is gondot okoz a villanyszámla kifizetése, a többtagú családok akár komoly többletköltségektől is tarthatnak, kis odafigyeléssel azonban sokat spórolhatunk. Nagycsaládos anyukaként én személy szerint kíváncsi voltam, mit tehetek a költségeink csökkentése érdekében.

Hogyan kerüld el és szabadulj meg a kullancstól

A nyár és az ősz az az időszak, amikor sokat tudunk a természet lány ölén időt tölteni, de sajnos ez nem mindig felhőtlen, mivel egyes ízeltlábúak szeretik a vérünket szívni. Nem csak a szúnyog lehet kellemetlen útitárs, hanem a kullancs is.

Az őszi időjárás lélektani hatásai

Előbb utóbb elkövetkezik az ősz, vele együtt pedig az őszi időjárás is, avagy viharok, esők, és a hűvösebb időjárás. A nyár a legtöbb embert a szabadba hívja, míg ősszel ennek ellenkezője játszódik le, és mindenki beltérbe húzódik. Sokunkat az őszi időjárás különböző módokon, de megvisel: fáradtak, ingerültek, kimerültek leszünk. Arra nézhetünk meg néhány tippet ebben a cikkben, hogy mit tehetünk ez ellen, valamint azt, hogy egy-egy helyzetben hogyan tehetünk ezen rossz érzések ellen.

Vegyünk szárítógépet, vagy ne?

Szárítógép vásárlásánál megoszlanak a vélemények, egyesek szerint nagyon hasznos és praktikus, mások szerint felesleges és értelmetlen kiadás. Most megvitatjuk a szárító fő előnyeit és hátrányait.

Tenger, maga a terápia

Milyen sokat mondogatjuk, hogy elmennék egy kis tenger útra, hogy feltöltődjek. Nem is tulajdonítunk ennek akkora jelentőséget, mint amekkora haszna lehet szervezetünkre. Sokan bele sem gondolunk, hogy a tenger terápiás jellege mennyire jelentős, nem csak pszichésen, hanem fizikailag is.