Menü

Körbefutottuk a Balatont!

A hétvégén 16. alkalommal rajtolt el Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseménye, az XVI. NN Ultrabalaton!

FuTamási nevű futócsoportunkból idén 9 fő nevezett a méltán népszerű futóversenyre, mely 2022.április 29-május 1. között került megrendezésre. A verseny első napján a bátor és kitartó egyéni versenyzők, míg a következő napon a csapatok rajtoltak el, hogy nekivágjanak az embert próbáló 210 km-es távnak.

A Balatont megkerülő egykörös verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthettek a résztvevők.

Az Ultrabalatonra minden évben „meg kell küzdeni a részvételért”, hiszen a nevezési felületen a helyek nem egészen két perc alatt telnek be, ám rutinos csapatkapitányunknak köszönhetően idén is az elsők között sikerült beneveznie a csapatnak.

A FuTamási futók 13 óra 20 perckor rajtoltak el a versenyközpontból, Balatonfüredről és a 9 futó 19 óra alatt alatt teljesítette a gigantikus távot, együtt futottuk körbe a Balatont, mellyel összesen 210 km-t tettünk meg, sok ezer résztvevő futótársunkkal együtt. 1397 csapatból (10-13 fős férfi) a 264. helyen végeztünk!

Nívós versenyen mérettük meg magunkat, idén is kiváló szervezéssel találkoztunk és ezúttal is óriási csapatépítő élményben volt részünk, rengeteget nevettünk! Nagyon szépen köszönjük a barátok és családtagok lelkes és buzdító szurkolását, bíztatását, bicajos kíséretét, sokat jelentett!

A váltópontok közötti eligazodást applikáció, szakaszkalkulátor segítette, mellyel végig nyomon követtük futóink haladását és a csapat mozgását.

Zenetanár és zenész futótársunknak köszönhetően olykor zenei kísérettel futhattunk, hiszen zenetanárhoz és zenészhez illően a hangszer sem maradt otthon, így nemcsak a rajt volt különleges, hanem a célba érkezésünk is emlékezetesre sikerült, ahol az egyik futónkat is megköszönthettük születésnapja alkalmából.

Futócsapatunk két focistája az Ultrabalatont követően 35 órás ébrenlét vezetés, futás és szervezés után még focizni mentek, ahol remekül szerepeltek, s győzedelmeskedett a csapatuk.

Nagyon büszke vagyok a FuTamási futókra, ismét remekül összehangolt csapatmunkát végeztünk és büszke vagyok a FuTamási futócsoportra is, akik otthon szurkoltak nekünk és akikkel több, mint három éve futunk együtt hetente többször is, mert a lelkesedésük töretlen és ez óriási motiváció mindig! A versenyekre való felkészülés heti több edzést jelent, mely szükséges ahhoz, hogy felkészülten és „nyugodt lelkiismerettel” állhassunk rajthoz.

Futótársunk jóvoltából az időmérő chip letéti díját jótékony célok támogatására ajánlotta fel a csapat a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity-ben, mert, ahogy a futók mondják:

"Az egészségünkért futni jó, másokért futni pedig felemelő!" Minden futónak, versenyzőnek, résztvevőnek, szervezőnek, kísérőnek, családtagnak szívből gratulálunk és jó pihenést kívánunk.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit csinál, aki ploggingol?

A plogging elnevezés egy szemétszedő futást takar, mely egy új, modern szemléletű, környezettudatos sporttevékenyég. Futás vagy kocogás közben a sportolók szemétszedő kesztyűben hulladékot gyűjtenek zacskókba, mellyel megtisztítják környezetüket.

A katasztrófaturizmus jelensége

Miért szeretnek az emberek tragédiák helyszínén leskelődni? Kell-e szégyellni azt, ha az ember katasztrófákra kíváncsi, vagy valójában ez normális jelenség? Mi az emögött álló pszichológia? A legnépszerűbb helyszín ezen kifejezés kapcsán “Csernobil” lehet különösen a nagy sikerű sorozat után, viszont rengeteg más helyszín is van, ahol tragédiák ezrei történtek.

Ezután másképp fogunk tekinteni a jégkockatartóra

Sokan nem is sejtik, hogy a jégkockatartó milyen sokoldalúan használható eszköz a konyhában. Meglepő, mennyi mindenre használható, ideje előkeresni!

Az önfenntartó tanyák: A fenntartható életmód újraéledése

Az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott a fenntartható életmód, és az önfenntartó gazdálkodás. Ezen tanyák a természetes erőforrások, és a környezetbarát módszerek hatékony kihasználására törekszenek, és egyre népszerűbbek azok körében, akik szeretnének függetlenné válni a modern világ komplexitásától, és egyfajta szabad életet élni.