Menü

Tedd le a cigit!

Most, mikor minden rohamléptekben drágul, nincs is jobb pillanat, mint elkezdeni a cigarettázásról való leszokást. Még ma. Most.

Ha nem az anyagiak miatt döntenénk így, akkor pedig azért javasolt, mert annyira egészségtelen és káros, hogy nem éri meg hódolni ennek az időtöltésnek. A dohányzás egy halálos szokás, mellyel a magunk és a körülöttünk élő emberek életét veszélyeztetjük.
Ha megteszed, hogy lemondasz a nikotinadagról, nem leszel függő, emellett nem fog ingadozni a vérnyomásod, nem fordulnak elő szívritmus zavarok, csökken a tüdőrák és légzési nehézségek kialakulásának esélye, elkerülhető a szívroham, a daganatos betegségek kialakulása.

A dohányzóknak kétszer nagyobb eséllyel szenvednek Alzheimer-kórban, mint nem dohányzó társaik, ez is egy nyomós indok, a nem dohányzók csapatába tartozni, s még a rossz lehelettől és a megsárgult fogaktól sem kell tartanunk, ráadásul, ha már az anyagiakkal kezdtük, egy csomó pénz megmarad, melyet más dolgokra költhetünk. Például egy utazásra. A fogorvos és a cigaretta helyett.

Aki hiúbb, vagy kicsit igényesebb, annak jó hír, hogy a dohányzásról való lemondással javul a bőr szerkezete, cigarettázás nélkül elkerülhető az idő előtti ráncosodás és megereszkedett bőr.

Nőknél a dohányzásról való leszokással az ösztrogén termelés normális szinten tartható, hiszen köztudottan a dohányzás csökkenti a nők ösztrogén szintjét.

Aki babát szeretne, a teherbeesés esélyét növeli, ha nem dohányzik az illető, s kisebb eséllyel születik kis súlyú babánk.

Aki rendszeresen bagózik, folyton köhög, krákog, fullad, nem bír sétálni két emeletet se, a lépcsőzés számára rémálom, így fitt és egészséges életmód szóba sem jöhet, amíg nem tettük le a cigit.

A körülöttünk lévő természetnek is egészségesebb a füstmentes élet, hiszen sem az állatok, sem a növények nem szeretik, ha vágni lehet a cigerattafüstöt.

Aki sportol, bizonyára érzi, milyen könnyen győzi le a kilométereket, akár futva, akár bicajjal, hiszen a tüdő sokkal egészségesebb nikotin és egyéb káros anyagok nélkül.

A leszokás bizonyára nem egyszerű, ám segít ebben, ha keresünk célokat, motivációt.

Csak az érheti el a célt, és szokhat le a dohányzásról, aki valóban motivált. Gondoljunk a fent felsorolt dolgokra, s máris megéri letenni a cigarettát.

Ha sikerült, ünnepeljük meg a leszokást, a visszaesés elkerülése érdekében pedig próbáljuk elkerülni a stresszt!

Változtassunk táplálkozási szokásainkon! A dohányzásról való leszokás sokaknál együtt jár a hízással, mert pótcselekvéseket keresnek. Ez legyen sport, vagy valami más, semmiképp sem a nasi, a cukrászda, a sütemények és a hűtőszekrény.

Ha ezt mind sikerrel végig tudja csinálni, Ön fog a legjobban meglepődni, milyen jól és energikusan, egészségesen érzi majd magát!

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.