Menü

Nyári hajviselési tippek

A nyári frizurák többsége hosszú és félhosszú hajból egyaránt elkészíthető, ráadásul többségében kreatívak is. Értelemszerűen a legnépszerűbb a copf, legyen az rövidebb, vagy hosszabb. Azonban azon túl is rengeteg opció van, a vizes hatású hajon át egészen a különböző konty formáig.

Férfiaknál az egyenes, hosszú-vagy középhosszú hajstílus legtöbbször jól néz ki. Emellett arcformától függően jól néz ki a göndör, vagy fonott hajstílus is. Noha ez nem mindenki számára érhető el, és akinek göndör a haja, természetesen mindig egyeneset szeretne. Aki pedig egyenes hajjal rendelkezik, mindig arról álmodozik, hogy göndör haja legyen. Nőknél sokkal szélesebb a paletta, hiszen itt többféle hajstílus közül lehet válogatni. Hajszínekből nyáron a világosabb árnyalatok dominálnak, illetve nőknél nagy divat a balayage, ami a napsütötte haj hatását kelti, emellett az 40-es, 50-es korosztálynál gyakran előfordul a vörös szín.

Rövid copf: Férfiaknál és nőknél egyaránt jól néz ki középhosszúságú hajjal a rövid copf. Ilyenkor a hajat szorosan összefogva, majd összekötve egy rövid copfot kapunk. Férfiaknál szintén jól néz ki, hogy ha ezt visszahajtva egyfajta mini kontyba kötjük a hajat. Nők esetén pedig mind a szétszedett, mind pedig az egyenes végű copf jól néz ki.

Vizes hatású haj: Azoknál, akiknél teljesen esélytelen, hogy még egy kosza hullám is legyen a hajukban, mindenképp jó döntés lehet a vizes hatású hajviselet. Ezt leginkább a strandszezon idején lehet elérni, valamint a vizes hatást nehéz hosszú ideig fenntartani. Ezt pedig könnyedén lehet ötvözni copffal, adott esetben szorosan összekötve. Vagy pedig kiengedett hajjal is jól néz ki.

Strandhullámok: Ha hagyjuk a hajunkat levegőn megszáradni legtöbben kapunk egy természetes gyengéd hullámot bele, még férfiként is. Száradás közben a hajat érdemes oldalra fésülni, majd az ujjaink segítségével összefésülni a tincseket, végül egy kevés hajlakkal, vagy zselével fixálva azt. Ezáltal egy rövid ideig enyhén hullámos hajat varázsolhatunk magunknak.

Kócos rövid: A rövid haj egyik előnye, hogy könnyedén formázható. Azonban a rövid hajat lehet hordani kócos, kevésbé rendezett formában is, amely különösen férfiaknál szintén nem néz ki rosszul.

Kócos hosszú: A mostani divat szerint a kócos, rendezetlen haj egyre jobban néz ki. A fentebb említett kócos rövid hajstílus közeli társa, a kócos hosszú haj, amely sokszor rendezetlen, szétszórt hatást kelt, azonban lazán összefogva, majd a copfot adott esetben az egyik váll mellett elvezetve a mai modern divatnak megfelelő hajviseletet kaphatunk.

Klasszikus egyenes: Az egyenes hajstílus pedig minden olyan embernek jó, akinek egyáltalán nem lesz göndör a haja. Ennél a hajformánál tulajdonképpen az egyszerű hátrafésülésen kívül nem igazán van más teendő, még érdemes lehet a fényesebb hatás érdekében hajlakkal lefújni a hajat, de ez a hajstílus kevés törődést igényel, és egyszerűsége miatt tökéletes a rohanó világban.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.