Menü

Nyári hajviselési tippek

A nyári frizurák többsége hosszú és félhosszú hajból egyaránt elkészíthető, ráadásul többségében kreatívak is. Értelemszerűen a legnépszerűbb a copf, legyen az rövidebb, vagy hosszabb. Azonban azon túl is rengeteg opció van, a vizes hatású hajon át egészen a különböző konty formáig.

Férfiaknál az egyenes, hosszú-vagy középhosszú hajstílus legtöbbször jól néz ki. Emellett arcformától függően jól néz ki a göndör, vagy fonott hajstílus is. Noha ez nem mindenki számára érhető el, és akinek göndör a haja, természetesen mindig egyeneset szeretne. Aki pedig egyenes hajjal rendelkezik, mindig arról álmodozik, hogy göndör haja legyen. Nőknél sokkal szélesebb a paletta, hiszen itt többféle hajstílus közül lehet válogatni. Hajszínekből nyáron a világosabb árnyalatok dominálnak, illetve nőknél nagy divat a balayage, ami a napsütötte haj hatását kelti, emellett az 40-es, 50-es korosztálynál gyakran előfordul a vörös szín.

Rövid copf: Férfiaknál és nőknél egyaránt jól néz ki középhosszúságú hajjal a rövid copf. Ilyenkor a hajat szorosan összefogva, majd összekötve egy rövid copfot kapunk. Férfiaknál szintén jól néz ki, hogy ha ezt visszahajtva egyfajta mini kontyba kötjük a hajat. Nők esetén pedig mind a szétszedett, mind pedig az egyenes végű copf jól néz ki.

Vizes hatású haj: Azoknál, akiknél teljesen esélytelen, hogy még egy kosza hullám is legyen a hajukban, mindenképp jó döntés lehet a vizes hatású hajviselet. Ezt leginkább a strandszezon idején lehet elérni, valamint a vizes hatást nehéz hosszú ideig fenntartani. Ezt pedig könnyedén lehet ötvözni copffal, adott esetben szorosan összekötve. Vagy pedig kiengedett hajjal is jól néz ki.

Strandhullámok: Ha hagyjuk a hajunkat levegőn megszáradni legtöbben kapunk egy természetes gyengéd hullámot bele, még férfiként is. Száradás közben a hajat érdemes oldalra fésülni, majd az ujjaink segítségével összefésülni a tincseket, végül egy kevés hajlakkal, vagy zselével fixálva azt. Ezáltal egy rövid ideig enyhén hullámos hajat varázsolhatunk magunknak.

Kócos rövid: A rövid haj egyik előnye, hogy könnyedén formázható. Azonban a rövid hajat lehet hordani kócos, kevésbé rendezett formában is, amely különösen férfiaknál szintén nem néz ki rosszul.

Kócos hosszú: A mostani divat szerint a kócos, rendezetlen haj egyre jobban néz ki. A fentebb említett kócos rövid hajstílus közeli társa, a kócos hosszú haj, amely sokszor rendezetlen, szétszórt hatást kelt, azonban lazán összefogva, majd a copfot adott esetben az egyik váll mellett elvezetve a mai modern divatnak megfelelő hajviseletet kaphatunk.

Klasszikus egyenes: Az egyenes hajstílus pedig minden olyan embernek jó, akinek egyáltalán nem lesz göndör a haja. Ennél a hajformánál tulajdonképpen az egyszerű hátrafésülésen kívül nem igazán van más teendő, még érdemes lehet a fényesebb hatás érdekében hajlakkal lefújni a hajat, de ez a hajstílus kevés törődést igényel, és egyszerűsége miatt tökéletes a rohanó világban.

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

Mennyi alkoholt szabad maximum inni fogyókúra alatt?

Az alkohol fogyasztása gátolja a fogyási folyamatokat, nagyon sokat számít belőle a mérték. A fogyókúra beindításához az alkohol mennyiségére is oda kell figyelni, nem csak a rendszeres mozgás és a bevitt táplálék számít. Az alkoholfogyasztás túlzó mértékben jelentősen gátolja a fogyást.

A meditáció számtalan jótékony hatása

Aki meditál, az elméjét edzi. Mint a testnek a sport. A befelé fordulásról szól, a gondolatok megfigyeléséről, a jelen pillanatban való létezésről és még sok másról is, s mindehhez nincs szükség másra, csak egy kis csendre, nyugalomra és motivációra.

A strandolás veszélyei

A hosszú tél után már mindenki várta a vakációt, a nyarat. A kánikulai melegben sokan a strandokon és a vízparton hűsölnek, ami érthető, azonban ez veszélyes is lehet.

Út a papírmentes konyha felé

A gyerekvállalás időszaka talán sok újdonsült édesanyának válik egy olyan periódussá az életében, amikor a kevés szabadidejében inkább befelé fordul, vagy a környezete csinosításán kezd dolgozni. Hiszen úgy a legkényelmesebb egy kisbabával otthon, ha jól érezzük magunkat az otthonunkban. Mi sem lehetne jobb első lépés, mint egy papírmentes konyha. De hogyan lássunk neki?